Hoppa till innehåll
Blogg

Nya korta YH-utbildningar

IHMs yrkeshögskola är stolta över att kunna erbjuda sex nya utbildningsstarter redan i höst. Utbildningarna är kostnadsfria kortare heltidsstudier på distans utformade för att snabbt möta näringslivets kompetensbehov.

Inlägg skapat för:
2020-07-07
Blogg

Utökat antal platser på IHM:s yrkeshögskola

Yrkeshögskolan och har fått kraftigt utökade resurser för att möta den omtumlande arbetsmarknaden och i denna process har nu IHM Business School beviljats ett stort antal nya platser för hösten.

Inlägg skapat för:
2020-07-01
Blogg

Vad är en IHM-examen värd?

Vilket värde har olika utbildningar i förhållande till varandra? Var placeras en IHM-examen i förhållande till statliga utbildningar? Var placeras en IHM-examen på en internationell skala? Vi har samlat de vanligaste begreppen i den eftergymnasiala utbildningsvärlden för kartlägga var på skalan en IHM-examen ligger.

Inlägg skapat för:
2020-06-12
Blogg

Carl Heath om affärsutveckling i Corona-eran

VR, AI, robotar och livslångt lärande – RISE är Sveriges statliga forskningsinstitut med 3000 medarbetare och har som uppdrag att stötta innovation och utveckling inom svenskt näringsliv. Vi stämde träff med innovatören Carl Heath för att prata digitalisering, affärsutveckling och hur dessa områden påverkas av corona.

Inlägg skapat för:
2020-06-10
Blogg

Generationsskifte i affärsutvecklingen

Varje morgon klockan 04:30 ringer Linus Bergs alarm. Klockan 05.30 är han på plats på gymmet och efter drygt en timmes träning drar arbetsdagen igång 07:00. Trots denna järnhårda disciplin så avskyr den 28-åriga affärskoordinatorn Linus Berg rutiner i övrigt.

Inlägg skapat för:
2020-06-10
Blogg

Hon drömmer om Public Bid Management i Ghana

Melodie von Sass är en mångsysslare - minst sagt. Hon har jobbat med allt från gruv-infrastruktur till ekonomi vid Bukowskis auktionsfirma. Den största delen av sin karriär har hon spenderat på specialhår för filmindustrin. Nu har hon bestämt sig för att ännu en gång testa ny mark med YH-utbildningen Public Bid Manager.

Inlägg skapat för:
2020-06-09
Blogg

En specialist inom digital marknadsföring

Om bara några veckor står John Landin färdig som Digital Marketing Specialist efter avslutande LIA-period och examensarbete för det hajpade klädbolaget Nudie Jeans. Här berättar han varför han bytte universitetsplanerna mot Yrkeshögskola och vad som skiljer traditionella studier mot praktiska studier.

Inlägg skapat för:
2020-06-03
Blogg

Den agila fallskärmshopparen

1800 fallskärmshopp talar sitt tydliga språk, företags- och ledarskapscoachen Peter Alkeryd i Halmstad älskar att kasta sig ut i spännande utvecklingsprojekt. Just nu utbildar han sig till Agil projektledare på distans på IHM - här ger han sin syn på vad agila projekt innebär.

Inlägg skapat för:
2020-06-01
Blogg

IHM knyter kontakter med Kalmars näringsliv

En av våra styrkor på IHM är vårt nära samarbete med näringslivet - en stark relation som vi byggt upp under lång tid. Nu breddar vi samarbetet ända till Kalmar.

Inlägg skapat för:
2020-06-01
Blogg

Business Management i ett nötskal

Vi stämde träff med den mycket uppskattade IHM-läraren Lena Dahlbom för att reda ut vad Business Management handlar om - samt ta del av utbildningens digitala planer för hösten.

Inlägg skapat för:
2020-05-14
Blogg

IHM lanserar korta YH-utbildningar

Näringsliv och arbetsmarknad är hårt pressat. För att möta situationen har IHM tagit fram två nya YH-utbildningar med syfte att framtidssäkra kompetensen hos yrkesverksamma - Fokus är riktat på hållbar och digital E-handel.

Inlägg skapat för:
2020-05-05
Blogg

Ansökningsvåg över IHM Business School

Med 10 647 registrerade ansökningar till höstens yrkeshögskoleutbildningar slår IHM sina tidigare rekord med råge. IHM:s antagningschef Anna Weinsjö är både glad och lite chockad över resultatet.

Inlägg skapat för:
2020-05-05