Hoppa till innehåll
hero1
Utbildningar/

Strategic Business Development

Om utbildningen

IHM Strategic Business Development riktar sig till dig som har läst tre terminer på IHM och är eller är på väg in i en roll där du har ett ansvar för att skapa en ny eller utveckla en befintlig affärsverksamhet på kund- eller organisationsnivå.

För att ditt arbete med affärsutveckling ska göra en skillnad krävs andra arbetssätt och ledarskapsförmågor än det som normalt fungerar i den pågående och etablerade verksamheten.

SBD.jpg

Vad du lär dig

För att undvika att tid och pengar läggs på idéer som senare inte visar sig hållbara, fokuserar utbildningen på att ge dig metoderna för att behärska en agil och iterativ ledning av ett affärsutvecklingsprojekt. En arbetsmetod som gör det lättare för dig att hantera osäkerhet, komplexitet och förändring i affärs- och organisationsmiljön och som kan skapa snabbare processer för affärsutveckling och innovation i din verksamhet.

För dig läser till Marknadsekonom DIHM är detta din sista termin med fyra delkvalifikationer - ditt körkort för att meritera dig som professionell affärsutvecklare.

Resultat efter utbildningen

Du får nya verktyg och perspektiv som du kommer att ha stor användning av i allt arbete där en verklig kundinsikt ska omsättas till bättre resultat inom produkt- och tjänsteutveckling, marknadsföring, kommunikation och försäljning. En verktygslåda med metoder och arbetssätt för att lösa problem och utmaningar som annars kostar mycket tid och resurser i verkliga affärs- och erbjudandeutvecklingsprojekt.

Du får självförtroende och förmåga att bli den som accelererar organisationens arbete med affärsutveckling och innovation.

Utbildningens läranderesultat leder till en kvalifikation på SeQF 6 nivå, vilket ger behörighet till examen Marknadsekonom DIHM.

Anmälan

Summa:
64.900 kr
Moms:
(exkl. moms)
Anmäl deltagare

Utbildningens slutliga pris kan komma att förändras i kassan beroende på eventuella rabatter, moms och anmälningsavgifter.

Ort och startdatum

Göteborg

  • 31 januari 2022

Stockholm

  • 3 februari 2022

Omfattning

Förkunskaper

Detta är sista steget för att få en DIHM-examen.

Du som har läst tre terminslånga program på IHM är behörig

Avgift

Utbildningsavgift 64 900 kr

Kontakta mig gärna

Jag svarar på dina frågor och guidar dig till rätt utbildning.

jenny-widen-750.png

Jenny Widén
Utbildningsrådgivare
Telefon: 031-335 20 04
E-post: jenny.widen@ihm.se

Kursmoment

IHM Strategic Business Development består av 4 moment och ger dig i programmets erfarenhetsbaserade moment praktiska sammanhang att pröva din kompetens. I dessa moment kan du, utan risk för finansiella förluster och din anställning, testa din förmåga och successivt genom ditt lärande nå en professionell nivå som affärsutvecklare.

DELKVALIFIKATION 1: Modellering av en ny affär – att finna en matchning mellan behov och lösning

DELKVALIFIKATION 2: Go-to-Market – att finna en lösning som går att sälja och köpa på marknaden.

DELKVALIFIKATION 3: Implementering av en ny affär – att finna en lösning på hur den nya affären ska genomföras i ny eller befintlig verksamhet.

DELKVALIFIKATION 4: Självständigt genomföra ett skarpt affärsutvecklingsprojekt

 

image

10 saker bra ledare gör

Ledarskapet är avgörande för alla typer av verksamheter dock rymmer begreppet fler aspekter än det går att räkna.

Det finns inte en vinnande ledarstil men det finns i alla fall saker man ska göra som vi vet ger effekt. Ta del av tipsen på 10 saker som bra ledare gör. Tips nummer 6 är verkligen jätteviktigt (och egentligen ganska enkelt) men så lätt att missa.

Har du fler frågor?

Vi vill gärna hjälpa dig rätt. Ring, maila, chatta eller boka en tid när du vill ha kontakt

image

Företagsanpassa utbildningen

Vill du skräddarsy ett upplägg som passar just ditt företag?
Alla våra utbildningar går att anpassas efter just dina förutsättningar. Prata med våra affärsutvecklare så hjälper de till att skapa det upplägg ni vill ha.  

Region Stockholm
Kontakta Johan Walkendorff  tfn: 0730-43 74 76

Region Väst och Syd
Kontakta Charlotta Jelkeby, tfn: 0705-18 96 42