Hoppa till innehåll

YH-utbildning Strategic Business Development

Varför är vissa individer och organisationer bättre än andra på att lyckas med förändring och innovation? Lär dig behärska de mänskliga, organisatoriska och affärsmässiga förmågorna som gör dig till en professionell affärsutvecklare och intraprenör.

Strategic Business Development

IHM Strategic Business Development riktar sig till dig som har läst tre terminer på IHM och är eller är på väg in i, en roll där du har ett ansvar för att skapa en ny eller utveckla en befintlig affärsverksamhet på kund- eller organisationsnivå. För att ditt arbete med affärsutveckling ska göra en skillnad krävs andra arbetssätt och ledarskapsförmågor än det som normalt fungerar i den pågående och etablerade verksamheten.

För att undvika att tid och pengar läggs på idéer som senare inte visar sig hållbara, behöver du lära dig behärska en agil och iterativ ledning av ett affärsutvecklingsprojekt. En arbetsmetod som gör det lättare för dig att hantera osäkerhet, komplexitet och förändring i affärs- och organisationsmiljön och som kan skapa snabbare processer för affärsutveckling och innovation i din verksamhet.

För dig läser till Marknadsekonom DIHM är detta din sista termin med fyra delkvalifikationer - ditt körkort för att meritera dig som professionell affärsutvecklare.

Resultat efter utbildningen:

Du får nya verktyg och perspektiv som du kommer att ha stor användning av i allt arbete där en verklig kundinsikt ska omsättas till bättre resultat inom produkt- och tjänsteutveckling, marknadsföring, kommunikation och försäljning. En verktygslåda med metoder och arbetssätt för att lösa problem och utmaningar som annars kostar mycket tid och resurser i verkliga affärs- och erbjudandeutvecklingsprojekt.

Du får självförtroende och förmåga att bli den som accelererar organisationens arbete med affärsutveckling och innovation.

Utbildningens läranderesultat leder till en kvalifikation på SeQF 6 nivå, vilket ger behörighet till examen Marknadsekonom DIHM.

KURSMOMENT

IHM Strategic Business Development erbjuder dig en unik läranderesa som utvecklar din repertoar av kunskaper och färdigheter som affärsutvecklare och intraprenör. I programmets erfarenhetsbaserade moment får du i olika praktiska sammanhang pröva din kompetens.

I dessa moment kan du, utan risk för finansiella förluster och din anställning, testa din förmåga och successivt genom ditt lärande nå en professionell nivå som affärsutvecklare.

DELKVALIFIKATION 1: Modellering av en ny affär – att finna en matchning mellan behov och lösning

DELKVALIFIKATION 2: Go-to-Market – att finna en lösning som går att sälja och köpa på marknaden.

DELKVALIFIKATION 3: Implementering av en ny affär – att finna en lösning på hur den nya affären ska genomföras i ny eller befintlig verksamhet.

DELKVALIFIKATION 4: Självständigt genomföra ett skarpt affärsutvecklingsprojekt

 

Kontaktuppgifter till Jenny Widén

Roll: Utbildningsrådgivare Göteborg

Ort: Göteborg

Telefon: 031-335 2004

Vill du köpa Strategic Business Development kontakta våra rådgivare eller ring oss på 0200-24 00 24

image

Har du funderingar kring IHM:s utbildningar för företag?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med erbjudanden, lästips, seminarier, webinars och mycket mer.

;