Business Executive Degree

Bli en ledande kraft på företaget
Deltid / Parallellt med jobb
Avancerad affärsutveckling
Välj din inriktning
Examen på universitetsnivå
Genom det här programmet kommer du att lära dig att ta strategiska beslut, leda ambitiösa affärsutvecklingsprojekt och få en imponerande affärsförståelse.
Problemet vi löser

Varför the Business Executive Degree?

Det är svårt att växa

Det är svårt att växa

Tänk om trygga, säkra och logiska metoder alltid skulle leda till tillväxt och lönsamhet. Det skulle betyda att alla kunde luta sig tillbaka och tacksamt nå sina mål. Det hade varit enkelt. Riskfritt.

Men de flesta företagen i Sverige växer inte. Det beror på att verkligheten är komplicerad, ja komplex rent utsagt. Och för att hantera den utmaningen måste du själv våga utmana med: Vad händer om vi gör så här i stället?

Beslut tas aldrig i ett vakuum

Beslut tas aldrig i ett vakuum

Tänk om du har gjort din hemläxa. Din analys, argument och prognos pekar alla åt samma håll. Du tänker att – Det här är vägen fram! Men av någon märklig anledning håller inte ledningen med dig, eller så vill en kollega åt ett helt annat håll.

Ibland är det tajming, ibland är det någons magkänsla, ibland är det andras rädslor. Oavsett anledning, kommer din framfart alltid att mötas av hinder. Det handlar inte bara om att ”välja rätt”, det handlar om att vara övertygande i en kontext som omfattar din omgivning också.

Teori och verkligheten är två olika saker

Teori och verkligheten är två olika saker

Det här är verkligen inte ett försök att hävda att: rapporter, studier, metoder, matriser eller andra saker som får plats i dokumentform inte går att lita på. Tvärtom, de är alla viktiga delar av programmet.

Däremot är det en sak att läsa något i teorin. Men något annat att använda teori i praktiken. Verkligheten är bullrig, brusig och ändrar sig ofta – därför väljer vi bara lärare som är aktiva i sin bransch och är väl medvetna om detta faktum.

Tunnelseende är vanligt

Tunnelseende är vanligt

Att ha en ledande roll, med mycket ansvar och många bollar i luften* är utmanande, och leder ofta till stress. Och när du är stressad är det skrämmande svårt att tänka långsiktigt och från olika perspektiv. Det är desto enklare att fastna i ”jag ska bara göra klart…” och ha fler uppgifter med "högsta prioritet" än vad du har fingrar att räkna. Därför behövs hållbara val, och förmågan att välja bort.

* Med tanke på hur vanligt begreppet är, är det inte konstigt att ”jonglör” inte har avancerat in i yrkestitlarna än? Marknadschefsjonglör någon?

Business Executive Degree riktar sig till dig som aspirerar till, är ny, eller på väg in i en affärsledande roll och vill bygga en stark och strategisk grund till din förmåga att leda företag till hållbara och lönsamma resultat.

Programmet är också för dig som redan har en ledande position på ett företag och som vill bredda din förståelse för hela affären, och lära dig hur olika delar av arbetet ska samspela för att resultera i en framgångsrik helhet.

The Business Executive Degree kvalificerar på nivå 6 i den europeiska referensramen för livlångt lärande, EQF - vilket är samma nivå som en kandidatexamen på svenska universitet.

Ramverket EQF kategoriserar kvalifikationer och visar på vilken nivå t.ex. ett program, en kurs eller en examen har. Detta ramverk gör det enkelt att jämföra och validera olika studiegångar.

Det här är delar av beskrivningen för att uppnå nivå 6, som vårt program har tilldelats:

  • Avancerade kunskaper inom arbetsområdet
  • Utföra komplexa uppgifter i nationella och internationella sammanhang
  • Ta ansvar för ledning av individers och gruppers utveckling

Den svenska delen av EQF förkortas SEQF och garanterar att en statlig myndighet återkommande och systematiskt granskar, kategoriserar och kvalitetssäkrar utbildningen - för att arbetsgivare och universitet i Sverige och internationellt enkelt ska kunna jämföra och validera studier.

Läs mer om SeQF och vad det innebär här ➤

För att nå en Business Executive Degree läser du fyra halvårslånga utbildningsprogram (under högst fem år).

Programmet inleds med utbildningen Business Management, och följs av två specialiserade utbildningar som du själv väljer utifrån din personliga målbild. Programmet avslutas med den examinerade terminen Strategic Business Development där du tillsammans med andra deltagare bygger ett skarpt Business Case utifrån din nya kunskap.

Varje utbildningsvecka består av 4 - 6 lärarledda timmar, samt 4 - 8 timmar i veckan för självstudier, övningar och grupparbeten vid sidan om lektionstillfällena. Du väljer själv om du vill läsa på IHM i Stockholm, Malmö eller Göteborg – eller genom vårt distansbaserade upplägg.

Efter din examen kommer du att ha omfattande kunskaper inom affärsutveckling och förmågan att självständigt och i ledande befattning, ta strategiskt grundade beslut.

Du kommer kunna genomföra interna och externa utvecklingsprojekt med hänsyn till olika perspektiv, som ekonomi, marknadsföring, organisation och ledarskap.

Och du kommer att kunna hantera och fortsätta utvecklas i en affärsledande roll, där du har förmågan att nå lönsamhet och hållbar tillväxt.

VÄLJ DIN INRIKTNING ELLER EN FRISTÅENDE KURS

Här kan du börja utforska vilken inriktning som passar dig. Upplägget av programmet är utformat efter tre olika roller: Business Manager, Sales and Marketing Manager och Business Development Manager.

Termin 2 & 3

(Du väljer två valfria kurser)
https://www.ihm.se/globalassets/.new-blocks/kontakt/vill-du-veta-mer-1000x500.jpg

Vill du veta mer om Business Executive Degree?

Ta kontakt med en rådgivare här
https://www.ihm.se/globalassets/.new-blocks/kontakt/sa-jobbar-ihm-1080x800.jpg

Testlyssna på någon av våra lärare

Ladda ner en lektion
|
Paketpris:
249 600 SEKexkl moms
Ordinarie pris:279 600 SEKexkl moms