Hoppa till innehåll

YH-utbildning Account Manager B2B

Vill du vässa din förmåga att skapa affärsrelationer i en digital värld? Detta är en kvalificerad utbildning som ger dig kompetens inom digital försäljning, marknadsföring och ekonomi samt förmågan att bygga långsiktiga affärsrelationer som skapar kundvärde.

Account Manager B2B

Många företag söker kvalificerade Account Managers B2B med aktuell kunskap om hur digitaliseringen förändrat vårt sätt att sälja varor och tjänster. Account Manager B2B är en bred säljutbildning på heltid som ger dig förmåga att självständigt driva affärer och aktuell kunskap inom både försäljning och marknadsföring. Du får praktisk säljträning och helhetssyn som ger dig kompetens att arbeta som säljare, säljledare och account manager med digital försäljning i företag och organisationer.


INFOMÖTE ONLINE - FOKUS SÄLJ

Utbildningsledarna David Nachmann och Peter Haaland Svensson presenterar våra olika säljutbildningar och vad som skiljer dem åt i en kort video (ca 12 min).


Detaljerad information

 • Ort och startdatum

  • Stockholm, 2021-08-23
 • Ansökan

 • Omfattning

  • Heltid 80 v inkl. 27 v praktik (LiA)
 • Språk

  • Svenska (engelska förekommer i kurslitteratur och enstaka kursmoment)
 • Avgift

  • Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.
  • Kostnad för litteratur tillkommer.
 • Examen

  • Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen på 400 YH-poäng och motsvarar SeQF nivå 5, samt EQF nivå 5.

Varför välja YH på IHM?

På IHM lär du dig tänka affärsmässigt och får en stabil grund och en självsäkerhet i affärssammanhang genom träning och företagspraktik. Våra föreläsare och övningscase kommer direkt från näringslivet och du får möjlighet att knyta kontakter som kan bli avgörande för din framtid.


Utbildningsmål:

Account Manager B2B ger dig aktuell kunskap inom försäljning och bred kompetens för att bygga relationer och skapa kundvärde. Du får praktisk säljträning och helhetssyn som ger dig kompetens att arbeta som säljare och säljledare i företag och organisationer. Du får förståelse för hur du kan nyttja digitala verktyg för att bygga relationer och påverka dina leads mot avslut. Du utvecklar din förmåga att arbeta i team, kommunicera samt se och utveckla lösningar.

Efter avslutad utbildning ska du ha kunskaper om/i:

 • Specialiserade kunskaper inom teoretisk och praktisk försäljning, kundbearbetning och kundvård med i yrkesrollen som Account Manager med inriktning mot digitala lösningar
 • Kunskaper om och överblick över angränsande yrkes- och kompetensområden såsom marknadsföring, företagsekonomi och affärsjuridik.
 • Kunskaper om arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom teoretisk och praktisk försäljning, kundbearbetning och kundvård med  inriktning mot digitala lösningar i yrkesrollen som Account Manager.

Efter avslutad utbildning ska du ha färdigheter i att:

 • Planera, utföra samt identifiera resurser för att utföra, specialiserade arbetsuppgifter inom försäljnings-, kundbearbetning och kundvårdsarbete i yrkesrollen som Account Manager med inriktning mot digitala lösningar.
 • Lösa sammansatta problem inom försäljnings-, kundbearbetning och kundvårdsarbete med inriktning digitala lösningar i yrkesrollen Account Manager
 • Kommunicera åtaganden och lösningar på engelska inom försäljnings-, kundbearbetning och kundvårdsarbete med inriktning digitala lösningar i yrkesrollen Account Manager

Efter avslutad utbildning ska du ha kompetenser för att:

 • Självständigt behandla teoretisk och praktisk försäljning, kundbearbetning och kundvård med inriktning mot digitala lösningar på ett sådant sätt att det leder vidare till lärande och professionell utveckling i yrkesrollen som Account Manager.
 • Övervaka försäljnings-, kundbearbetning och kundvårdsarbete med inriktning mot digitala lösningar samt slutföra förelagda projekt inom yrkesrollen som Account Manager.

Tänkbara yrkesroller efter utbildningen:

 • Account Manager B2B
 • Företagssäljare
 • B2B-säljare Yrkesroll
 • Key account manager
 • Säljkonsult

Lästips! "Varenda dag har varit fantastisk! Vi har varit på några av Sveriges största företag och dragit in stora affärer. Vilken otrolig utveckling på knappt två år!" Läs intervjun med fyra snart nyexaminerade Account Manager B2B.

Kurser

 • Affärsekonomi (25 poäng)
 • Affärsjuridik (20 poäng)
 • Affärsmannaskap (30 poäng)
 • Business English (20 poäng)
 • Försäljning 1 – Personlig försäljning (30 poäng)
 • Försäljning 2 – Digital and Social Selling (25 poäng)
 • Försäljning 3 – Komplex försäljning (30 poäng)
 • Försäljning 4 – Marketing Automation (25 poäng)
 • Försäljning 5 – Key Account Management (25 poäng)
 • Lärande i arbete 1 (50 poäng)
 • Lärande i arbete 2 (80 poäng)
 • Examensarbete/Business case (40 poäng)

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Kostnad för litteratur kan tillkomma.


Behörighet

Slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng inklusive kurserna svenska 1, matematik 1 och engelska 5 eller motsvarande.

REELL KOMPETENS
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Mer information om reell kompetens.


Ansökan

All information om antagningsprocessen och hur du ansöker till IHM Yrkeshögskola hittar du på sidan Ansökan & Antagning.

Klicka på den gröna rutan för att ansöka - du omdirigeras då till Yh-antagning.se. Tänk på att du behöver bifoga dina gymnasiebetyg i din ansökan. Tips! Ansök tidigt - då har du tid att komplettera din ansökan om något saknas.


Vanliga frågor och svar

Praktik under utbildningen – Hur fungerar det?

En av grundidéerna med YH-utbildning är att kombinera teori och praktik under hela studietiden. Inom Yrkeshögskolan kallas den praktiska delen för LIA - lärande i arbete, och är ett av de mest populära momenten inom YH-utbildningen. Under praktiken utvecklas både din praktiska och teoretiska kompetens och du får möjlighet att knyta viktiga kontakter inför en framtida karriär och en eventuell rekrytering.

Vad innebär grundläggande behörighet?

Det är ett fullständigt betyg från gymnasiet oavsett vilket år du studerade. Beroende på när du gick gymnasiet är det lite olika regler för vad som ska ingå men du behöver alltid ha ett godkänt betyg i kurserna svenska 1, matematik 1 och engelska 5, eller motsvarande. 

Samma regler gäller om du har en utländsk gymnasieexamen. 

Om du saknar en eller flera kurser för ett fullständigt betyg från gymnasiet kan du läsa mer om reell kompetens

Hur fungerar urvalstestet?

Urvalstesterna genomförs digitalt via provplattformen Dugga, vilket innebär att du måste ha med en egen dator inför testet. Du har en timme på dig att genomföra testet. Urvalstestet består av flervalsfrågor i svenska, matematik och engelska (nivån motsvarar grundläggande behörighet på gymnasiet).

Kan man jobba vid sidan om studierna?

Samtliga utbildningar är på heltid och utöver föreläsningar förekommer det även individuella uppgifter, grupparbeten och redovisningar. Heltidsstudier på IHM innebär 15 h lärarledd undervisning per vecka. Lektionerna är inte obligatoriska men en stor del av att välja en yrkeshögskola är att du får höra föreläsares egna erfarenheter och detta får du inte från litteraturen. Våra föreläsare kommer från näringslivet och är fulla av praktisk kunskap. Om du väljer att inte närvara vid lektioner så kommer du missa dessa delar.

Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna rörande ansökan och antagning. 

Intresseanmälan

Ansökan till hösten 2021 är stängd. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.

Skicka intresseanmälan
Skicka intresseanmälan Skicka intresseanmälan
image

B2B-säljare blir digital relationsbyggare

”Här är det kärleksfullt ledarskap och respekt för människan som gäller. Min själ mår bra här och jag känner att jag får de förutsättningar jag behöver för att växa och utvecklas inom min nya karriär.”

image

Den nya generationens affärsman

Han är rolig, han är driven och han tillhör den nya generationen affärsmänniskor som är intresserad av affärer med ett tydligt syfte - att göra världen till en bättre plats. Fabian valde en YH-utbildning i försäljning och jobbar nu som Business Developer på EasyPark.

HAR DU FRÅGOR TILL IHM YRKESHÖGSKOLA?

Du kan skicka en fråga till oss, ringa oss, chatta med oss, boka rådgivning och läsa svaren på vanliga frågor.

FÖRETAG? SAMARBETA MED OSS!

Föreläs - Ta emot LIA-praktikanter - Utveckla utbildningar - Samarbeta i examensarbeten. Som samarbetspartner till IHM Yrkeshögskola utvecklar du ditt företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med erbjudanden, lästips, seminarier, webinars och mycket mer.

Relaterade utbildningar

Försäljning

Account Manager B2B

Heltidsstudier, 80 veckor

Försäljning

Account Manager Digital Solutions

Heltidsstudier, 80 veckor - Ansök senast 4 juni!

Försäljning

International Account Manager

Heltidsstudier, 80 veckor

;