Fortsatt satsning på framtidsyrken

Förra året stod det klart att IHM fick beviljat 980 nya utbildningsplatser inom yrkeshögskolans utbud. Och nu närmar sig Myndigheten för Yrkeshögskolans årliga beslut om vilka utbildningar som beviljas denna omgången.

Alla utbildningar vi erbjuder är utformade efter arbetsmarknadens kompetensbehov idag, liksom vad de kommer att behöva i framtiden.

Den 12 januari kommer beskedet från Myndigheten för Yrkeshögskolans om IHM kommer att utöka sitt utbud inom nya områden, vilket vi kan kalla för framtidens yrken. Vilka utbildningar har vi då ansökt om att få genomföra?

Nysökta utbildningar

Affärsutvecklare - Fintech

FinTech innebär kortfattat teknologier som är avsedda att förbättra leveransen av finansiella tjänster, vilket i praktiken funnits sedan telegraftransaktionernas tid för mer än ett sekel sedan. Det moderna FinTech-landskapet växte fram i sviterna av 2008 års globala finanskris, som rubbade tilltron på traditionella bankinstitutioner. Kryptovaluta, alternativ kreditvärdering och digitala plånböcker introducerades och nya FinTech-affärsmodeller började växa fram. Idag innefattar termen en expansiv, gränsöverskridande marknad som kännetecknas av disruptiva teknologier och globaliserade finansiella tjänster. 

Affärsutvecklare – Hållbart företagande

Omställning till mer hållbara affärsmodeller är nödvändig för att minska det omfattande ekologiska fotavtryck som produktion och konsumtion ger upphov till. För att svenska företag ska stå sig konkurrensmässigt, lyckas nå målen i Agenda 2030 och bidra till en hållbar utveckling behövs kunskap och kompetens för att komma vidare från plan till handling med ett konkret affärsdrivet hållbarhetsarbete. 

B2B E-Commerce Manager

De senaste åren så har e-handeln konsumentmarknaden fullkomligt exploderat. Nu kan motsvarande digitaliseringstrend urskiljas på företagssidan och mycket pekar på att e-handeln för företagsmarknaden (B2B) kommer att möta samma tillväxt. Fler och fler B2B-kunder förväntar sig digitala lösningar vid köp samtidigt som e-handel skapar nya möjligheter för företagen att öka sina marknadsandelar och nå nya kunder.  
 
Många B2B-företag vill och behöver satsa på e-handeln men för att klara av detta behövs spetskompetens. Genom denna utbildning blir du en viktig kugge i ett B2B-företags digitaliseringsresa.  

Content Marketing Specialist

Vår digitala värld är ombytlig där innovation ständigt skapar nya möjligheter. Innehåll för digitala medier skapas idag i en omfattning som nästan övergår vår kapacitet. Därför ställs alltmer krav på att innehåll ska vara relevant, intressant och engagerande. Content marketing specialist ger rätt kompetens och verktyg för att skapa innehåll som ger kundvärde och leder till affärsframgång för varumärket. 

Marknadskommunikatör – Digitala medier

Relevant kommunikation har aldrig varit viktigare än idag. Mängden snabba kommunikationskanaler ökar mängden budskap i en omfattande takt; varumärken måste kommunicera engagerande innehåll i rätt kanaler för att nå fram. Utbildningens breda kursutbud är format att möta marknadens och näringslivets tvärfunktionella behov av Marknadskommunikatör inom digitala medier som kombinerar kommunikation, marknadsföring och innehållsproduktion.  

Är du intresserad av att läsa någon av dessa utbildningarna?

Lämna en intresseanmälan så återkommer vi med mer information när beskedet från Myndigheterna kommer i januari.

Redan erkända framtidsyrken

Det här är våra YH-utbildningar som redan har beviljats av MYH och har därmed en erkänd efterfrågan på arbetsmarknaden.

Ansökningsperioden inför hösten startar 8 februari 2023.

Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad eller utforska utbildningssidan som intesserar dig här:

Här listas inte utbudet av YH-konceptet "Korta YH-utbildningar". En satsning för att skapa fler och snabbare vägar att ställa om kompetens i arbetslivet.

Läs mer om det här och se vilka korta YH-kurser vi erbjuder