Hoppa till innehåll
Kunskap

Kompetensförsörjning - Locka stjärnmedarbetare och få dem att stanna längre

Att säkra rätt kompetens är inte lätt. Rekrytering är dyrt, kompetensutvecklingen för anställda ger inte resultaten du hoppas på och dina bästa medarbetare slutar en efter en. Lösningen stavas kompetensförsörjning. För med strategisk kompetensförsörjning kan du sluta oroa dig över bristande kompetens i teamet. Istället kan du börja jobba proaktivt. Så vad är kompetensförsörjning och hur går det till?

Inlägg skapat för:
2022-06-22
Kunskap

Vad är kompetens? Definition & exempel på kompetens

Om företaget där du jobbar vill säkra upp rätt kompetens tjänar du på att besvara en till synes enkel fråga – vad är kompetens egentligen? Det här är ett ord som många slänger sig med, även fast de ibland menar något annat. I den här artikeln kommer vi ge dig en definition och lyfta exempel som gör det tydligt vad kompetens betyder. Du får också konkret vägledning i hur du utvecklar ditt team på ett strategiskt sätt.

Inlägg skapat för:
2022-05-27
Kunskap

Självledarskap - hur du hjälper medarbetaren att leda sigsjälv

Vad är lyckosamt självledarskap och hur kan du uppnå det hos dina medarbetare? I denna artikel guidar vi dig genom begreppet självledarskap och ger dig tips på vägen för hur du hjälper dina medarbetare att leda sitt eget arbete.

Inlägg skapat för:
2022-05-27
Kunskap

Ny som chef - Det här bör du tänka på

Är du ny på jobbet som chef eller ledare och behöver tips? Då har du hamnat helt rätt. Här tar vi upp frågor som hur du presenterar dig som ny chef, hur du går från kollega till ledare och hur du hanterar misstag. Självklart tar vi också upp tips på utbildningar för dig som är ny som chef. Om du är ute efter den korta versionen – gå direkt till checklistan för nya chefer i slutet.

Inlägg skapat för:
2022-04-04
Kunskap

Bra ledare - Så är en bra chef

Med bra ledarskap följer nöjda medarbetare och ökad lönsamhet. En bra ledare anpassar sitt ledarskap efter situation, grupp och individ. Trots att ledarskapet ska vara anpassningsbart finns det viktiga ledaregenskaper och kvalitéer som är gemensamma hos många framgångsrika chefer.

Inlägg skapat för:
2022-03-28
Kunskap

Upskilling - Din kompletta guide!

Författare:IHM Business School

Vad är upskill och hur går det till? I den här heltäckande guiden hittar du som vill upskilla dig själv eller din personal svaren på alla frågor.

Inlägg skapat för:
2021-11-24
Kunskap

Så bidrar utbildning till personalens kompetensutveckling

Författare:IHM Business School

Har du upptäckt kompetensluckor på företaget som du vill fylla? Det finns många sätt att driva kompetensutveckling av personal. Ett uppskattat och givande sätt är utbildningar från etablerade och kunniga aktörer.

Inlägg skapat för:
2021-11-18
Kunskap

7 av 10 experter tror att cirkulär ekonomi kommer gå om linjär – men hur tar vi oss dit?

Författare:IHM Business School

Under oktober 2021 samlade IHM Business School ett antal branschexperter på cirkulär ekonomi. De kom från företag som H&M, Coop, Schibsted, Repamera, Matsmart och Erikshjälpen. Av de här experterna svarade 7 av 10 att de tror att cirkulär ekonomi kommer gå om linjär - men hur tar vi oss dit? När branschexperterna samlades lyftes den frågan. Här delar vi med oss av de centrala punkterna.

Inlägg skapat för:
2021-11-18
Kunskap

8 steg till strategisk kompetensförsörjning

Författare:IHM Business School

Strategisk kompetensförsörjning leder till nöjdare medarbetare och rätt kompetens för företaget. Men vad är egentligen en kompetensförsörjningsstrategi? Finns det en modell för kompetensförsörjning? Detta med mera tar vi upp i den här artikeln.

Inlägg skapat för:
2021-11-18
Kunskap

Kompetensanalysen - Kartlägg kompetenserna på din arbetsplats

Författare:IHM Business School

En kartläggning och kompetensanalys blir ett viktigt steg på vägen mot ett strukturerat arbete med kompetensutveckling på ditt företag. Men vad betyder de här begreppen egentligen – och hur går man till väga? I den här artikeln reder vi ut det och ger tips på verktyg för din kompetenskartläggning och kompetensanalys.

Inlägg skapat för:
2021-11-17
Kunskap

Hur driver jag affärs-utveckling inom digital handel?

Författare:IHM Business School

När omnichannel var nytt öppnade det nya möjligheter för handeln att sälja via flera försäljningskanaler. Nu är nästa steg på intåg. Unified commerce är arbetssättet som gör det möjligt för dig att använda flera försäljningskanaler, men samla all data på ett ställe. Utifrån denna data kan du sedan affärsutveckla din verksamhet för att möta morgondagens krav. Läs vidare för att ta reda på mer.

Inlägg skapat för:
2021-10-21
Kunskap

Hur bra är mitt företag på hållbarhet?

Författare:IHM Business School

Förr var hållbarhet en värderingsdriven kostnad. Idag är det en konkurrensfördel och snart kommer det vara en avgörande faktor för företags överlevnad. Men hur bra är ditt företag på hållbarhet idag? Läs vidare för att få en uppfattning om det.

Inlägg skapat för:
2021-10-10