Därför valde hon Public Bid

Melodie von Sass är mångsysslare – minst sagt. Hon har jobbat med allt från infrastruktur i gruvor till specialhår för filmindustrin. Nu är tiden inne för nästa karriärbyte, den här gången med YH-utbildningen Public Bid Manager.

Vad får dig att byta karriär?

– Jag börjar längta tillbaka till ett vanligt kontorsjobb. Jag kände dock att jag låg efter kunskapsmässigt. Det har hänt så mycket tekniskt och innovativt sedan jag slutade arbeta med ekonomi - så jag kände att jag behövde putsa upp kunskaperna lite, och då tittade jag på IHM:s hemsida.

Melodie tillsammans med Amanda Stenberg, vars hår hon fixade under hela inspelningen av Where hands touch från 2018.

Varför valde du Public Bid Manager?

– Jag tänkte att det var ett bra sätt att få en ny utbildning men som är nära ekonomi, så att mina gamla kunskaper från universitetet putsades upp - på så sätt skulle jag ha två möjligheter till att återinträda i the Corporate World.

Vad innebär rollen Public Bid Manager för dig?

– När man väl är färdig Public Bid Manager ska man kunna verka på båda sidor om upphandlingsprocessen. Man ska kunna arbeta både som upphandlare och därmed omsätta statens pengar, det vill säga, skattebetalarnas pengar på bästa sätt.

Man ska också kunna sitta på andra sidan där buden läggs, alltså vara som en säljare som lägger anbud på det som staten vill upphandla.


– Jag ska sälja så mycket det går av företagets erbjudande - det är det tjänsten Public Bid Manager går ut på!


Vilken av rollerna tror du kommer passar dig?

– Jag kommer befinna mig på sidan där jag är säljare - jag ska försöka vinna så många anbudsprocesser som möjligt för företaget. Genom att läsa in mig på det som efterfrågas, och hålla mig inom de lagar som gäller för offentliga upphandlingar, ska jag sälja så mycket det går av företagets erbjudande - det är det tjänsten Public Bid Manager går ut på.

Så vad blir ditt nästa jobb?

– Framtidsplanen är att jobba med Public Bid Management. Antingen här i Sverige och då går jag in på en anställning när jag är färdig. Eller så sätter jag upp ett Public Bid-kontor i mitt hemland Ghana som har en stark utveckling inom demokrati och stabilitet. De behöver bygga milvis av vägar, tågstationer, skolor, dagis, busskurer - så det hade varit kul att vara med där och bjuda lite och hjälpa till.