Har vi hittat ditt framtida yrke?

2023-01-12: Första steget för att börja sin karriär är att skaffa sig rätt kvalifikationer för att börja. Men hur vet du om dessa kvalifikationer är efterfrågade?

Jo, här på IHM Business School är vi stolta över att våra utbildningar uppfyller behoven som finns på arbetsmarknaden. Det är här som Myndigheten för Yrkeshögskolan kommer in i bilden. En YH-utbildning beviljas när det har konstaterats att de färdigheter och kunskaper som erhålls i en utbildning är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden.

Så när en YH-utbildning beviljas kan du vara säker på att arbetsgivarna kommer att uppskatta de färdigheter du får genom att slutföra utbildningen.

Idag, den 12 januari fick vi besked från Myndigheterna för Yrkeshögskolan om vilka utbildningar som beviljats utbildningsstart i höst och framåt. Vi är glada att kunna berätta att 16 yrkeshögskoleutbildningar beviljades nya starter, varav ett helt nytt koncept!

Detta innebär hela 1621 nya platser fördelat över tre år! Med den ökningen kommer vi totalt erbjuda 28 utbildningsstarter i höst vilket motsvarar 965 utbildningsplatser.

Så låt oss se om vi kommer erbjuda ditt framtida yrke:

Se alla YH-utbildningar

Utbildningarna som hjälper dig vidare till drömjobbet!

Nya orter

I och med beviljandet finns det nu möjlighet att läsa IHMs YH-utbildningar på flera platser runt om i Sverige. Vi är stolta över att kunna erbjuda yrkeshögskoleutbildningar i Luleå, Umeå och Vimmerby för första gången någonsin!

Tommy och Mia är två av de drivande krafterna bakom IHM:s expansion, de är glad över den nya utvecklingen.

Tommy Persson.jpg

Tommy Persson, affärsområdeschef på IHM Yrkeshögskola.

"IHM Yrkeshögskola fortsätter att växa och vi är glada och stolta över att kunna välkomna fler studenter hos oss. Såklart betyder det extra mycket för oss att vi nu etablerar oss i Umeå, Luleå och Vimmerby och ser fram mot att samverka med näringslivet på nya orter."

Mia Dagermo.png

Maria Dagermo, upphandlingschef på IHM Yrkeshögskola.

"Vi är naturligtvis otroligt glada över det besked som vi fick idag av myndigheten. Beskedet är ett kvitto på att våra utbildningar till fullo matchar företagens behov av kompetens men även håller en mycket hög kvalitet. Alla våra yrkeshögskoleutbildningar formas och utvecklas i mycket nära samarbete med företagen i branschen och vi kommer nu att utöka vårt utbud med nya spännande koncept och nya orter. Extra roligt att vi bryter ny mark och fr o m hösten kan erbjuda utbildning i såväl Umeå, Luleå som Vimmerby.”

Lär mer om IHMs yrkeshögskola här.