Digital & Social Selling

Genomför effektivare kundmöten
YH-kurs | 16 veckor | Deltid / Parallellt med jobb
Använd digitala kanaler rätt
Förstå datadriven försäljning
Kort YH-kurs på distans
Utbildningen Digital & Social Selling är för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom personlig, digital och hållbar försäljning. Lär dig mer om digitala kanaler och hur du genomför bättre kundmöten.

Om utbildningen

Utbildningen Digital & Social Selling är för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom personlig, digital och hållbar försäljning. Lär dig mer om digitala kanaler och hur du genomför bättre kundmöten.

Distansutbildningen Digital & Social Selling ger dig kompetens att arbeta målinriktat och effektivt med personlig, digital försäljning i syfte att korta säljprocessen och därmed nå snabbare avslut. Hållbarhet löper som en röd tråd i utbildningen och ger dig den kompetens som krävs för att implementera hållbarhetsfokus i ditt säljarbete och göra detta till en konkurrensfördel.

Jobbar du som säljare och behöver bli vassare på datadriven, personlig och hållbar försäljning för att hänga med i dagens och morgondagens affärsmiljö? Lär dig mer om hur du bygger varumärke och förtroende i digitala kanaler (fokus LinkedIn) och hur du ökar genomslagskraften i mötet med kunder som befinner sig i slutet av sin digitala köpresa.

Utbildningen sker på distans, vilket gör det möjligt att studera utbildningen var du än bor eller befinner dig.

Det här är en kort YH-kurs

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

Mer om IHMs korta YH-kurser

Efter utbildningen

Du utvecklar dina kunskaper och färdigheter inom personlig, digital och hållbar försäljning. Du får lära dig att planera, genomföra och utvärdera förtroendeskapande och hållbarhetsanpassad säljaktiviteter i digitala kanaler/sociala medier som stöd för B2B-försäljningen. Utbildningen gör dig också bättre rustad att i mötet med kund agera agilt och tillämpa adekvata säljansatser i syfte att få större genomslag och bygga långsiktiga, lönsamma och hållbarhetsgrundande affärsrelationer.

Digitaliseringen har på kort tid ändrat förutsättningarna för såväl marknadsförare som säljare. I takt med att e-handeln växer – även inom B2B-försäljning – så ändras våra köpbeteenden. Dagens B2B-säljare måste behärska samtliga steg i den digitala köpprocessen: från leadsgenerering till att – via sociala och digitala kanaler – påverka och bygga förtroendekapital. En snabb omställning till en mer datadriven, kundcentrerad och agil B2B-försäljning är en kritisk överlevnadsfaktor för de bolag som vill konkurrera i den digitala affärsvärld som idag präglar såväl svenskt som internationellt näringsliv.

Efter utbildningen kommer du kunna jobba professionellt med personlig, digital försäljning i din roll som B2B-säljare. Du får även kompetens att genomföra hållbarhetsgrundande säljprocesser; viktig kompetens i dagens och morgondagens säljarbete.

Du kanske även är intresserad av utbildningarna Account Manager B2B eller Account Manager Digital Solutions.

Nyhet: Köp en plats

Låt företaget finansiera studierna: Att genomföra en uppdragsutbildning är det samma som om du blir antagen till en befintlig YH-kurs i form, upplägg, resultat och examination. Skillnaden är att studieplatsen betalas av din arbetsgivare - och därav krävs inte en individuell ansökningsprocess till utbildningen.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar och se vilka andra YH-kurser som just nu är köpbara för företag.

Digital & Social Selling kostar 19.900 kr per deltagare. Sista anmälningsdatum är den 13 september. Anmäl intresse via formuläret nedan. 

Kurser

20 YH-poäng

 • Introduktion till Digtial Sales Funnels (digitala säljtratten).
 • Så får du hjärnan att vilja köpa- biologisk försäljning.
 • Hur man designer en pragmatisk Sales Funnel.
 • Hur man förbereder och planerar ett webbinarie.
 • Hur man använder automation för att bygga djupare relationer som skapar hållbar försäljning.

20 YH-poäng

 • Introduktion till Social Selling och den sociala spelplanen för försäljning och marknadsföring.
 • Hur man engagerar sig i potentiella och befintliga kunder med händelsestyrd, insikts och referensförsäljning.
 • Att kunna presentera ett värdeerbjudande utifrån och in.
 • Segmenteringens betydelse – hur man tar reda på vem som är den ideala kundprofilen.
 • Att förstå kunden på djupet genom att skapa personas grundligt.
 • Bygg ett autentiskt varumärke på LinkedIn, Instagram och Facebook med hjälp av planering och verktyg för ett hållbart arbetssätt.
 • Hur man skapar kundupplevelse i världsklass genom att kartlägga kundens köpresa.
 • Innehållsplanering och att skapa relevant innehåll för att nå genom bruset och attrahera kunderna.
 • Hur man använder sociala mediakanaler främst via LinkedIn på olika sätt i social selling-processen.
 • Hur man använder sociala kanaler för merförsäljning.
 • Att mäta, följa upp och optimera aktiviteterna i sociala kanaler.

Kursupplägg

 • Förinspelade teorifilmer från ansvariga lärare på kursen
 • Schemalagda valfria workshops på dagtid (spelas ej in)
 • Digitalt studiematerial
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Examinationer sker individuellt på distans för respektive delkurs
 • Eventuellt tillkommer kurslitteratur

Alla studerande startar kursen samtidigt men du väljer själv när vilken tid i veckan det passar dig att studera. Schemalagda tillfällen med lärare är inte obligatoriska men en stor del av pedagogiken på IHM Yrkeshögskola bygger på egna erfarenheter från lärare och kursdeltagare. Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Sagt om

Alice Orbelin

Lärare på Digital & Social Selling

– Digital & Social Selling är en utbildning som kombinerar hur man använder sig av Social Selling (främst på LinkedIn) genom att synka sitt personliga IRL-varumärke med sitt online-varumärke för att bygga relationer med nya och befintliga kunder. Tillsammans med Dynamic Sales för att lära sig hur man ställer om sitt eget medvetande och arbetssätt till en hybrid värld för att möta det nya köpbeteende som infunnit sig.

Plats & Startdatum

Distans
21 oktober 2024

Omfattning

16 veckor på halvfart (50%)

Kursen ger 40 YH-poäng.

Språk

Svenska (Engelska förekommer i kurslitteratur och kursmoment)

CSN-berättigad

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Har du rätt till omställningsstudiestöd?

Ansökan

För att din ansökan skall bedömas behöver du skicka in dina gymnasiebetyg (eller motsvarande) samt fylla i och bifoga bilaga för Yrkeserfarenhet

Läs mer om ansökan och antagning här.

Behörighet

Gymnasieexamen med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

Samt minst två års yrkeserfarenhet på heltid inom B2B-försäljning (exempelvis som Account Manager, Key Account Manager eller säljchef).

Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.

Vanliga frågor och svar

Om utbildningen

Om utbildningen är på halvfart, så innebär det i snitt ca 20 timmars studier per vecka. Meddela gärna din arbetsgivare att du ska studera, för att kunna komma loss på workshops under dagtid.

Workshops är inte obligatoriska, men vi rekommenderar att man är med på dessa för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Det är där som diskussioner och utbyte mellan lärare och medstuderande sker. Workshops spelas inte in så dessa går inte att ta del av om du inte är med live. Vi lägger samtliga workshops och handledningstillfällen på dagtid mellan 09.00-16.00, för det är då vi har tillgång till våra lärarkonsulter.

Du får gärna ansöka till flera kurser men vi rekommenderar dig att endast läsa en kurs åt gången för att hinna med, då våra kurser riktar sig till dig som vill studera vid sidan av ditt arbete.

Alla våra kurser har individuella inlämningar som sker digitalt.

Ja, du får ett utbildningsbevis.

Om ansökan

Arbetslivserfarenhet styrker du genom att fylla i IHM:s bilaga för yrkeserfarenhet med tydlig beskrivning av dina olika yrkesroller. Tänk på att start- och slutdatum, titel, arbetsbeskrivning samt omfattning skall finnas med för respektive tjänst. När du blivit behörig till utbildningen kommer du även få inbjudan till ett urvalsprov där du testas i dina kunskaper inom ämnet.

Om du till exempel saknar dina gymnasiebetyg kan du bli behörig genom reell kompetens. Det vill säga vi tittar på hela din samlade kompetens inklusive arbetslivserfarenhet, föreningsverksamhet och andra erfarenheter som du har samlat på dig genom livet. Här kan du läsa mer.

Vi använder oss av en bedömningshandbok framtagen av Universitets- och högskolerådet (UHR) och en handbok för tillträde som Myndigheten för yrkeshögskolan har tagit fram. Med hjälp av dessa underlag kan vi göra behörighetsbedömningar av de flesta olika betygstyperna som exempelvis avgångsbetyg, mellanårsbetyg, slutbetyg, folkhögskolebetyg och komvux.

På motsvarande sätt granskar och bedömer vi dina utländska gymnasiebetyg, för att avgöra om de möter grundläggande och särskilda förkunskapskrav inom utbildningen. Om du har en översättning eller validering från UHR så bifoga den.

Det är svårt att svara på. Det beror på när du läste den och vilka kurser den har innehållit. Skicka in dina kurscertifikat så återkopplar vi om det är någonting som saknas.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Ansökan öppnar 12 augusti. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.