Hoppa till innehåll
None None 09/29/2023, 07:18 dd219013-2008-40ca-92bf-d75c1458dc70
hero1
Alla utbildningar/

Hållbar affärsutveckling inom besöksnäringen

Om utbildningen

Arbetar eller driver du eget inom besöksnäringen och vill ställa om till en mer hållbar verksamhet? Saknar du verktyg och tid för att på egen hand nå dit? Denna kurs rustar dig för att klara av och ta tillvara möjligheterna med en hållbar omställning och därmed stärka konkurrenskraften i ditt företag.

Förmågan till affärsutveckling utifrån krav på hållbarhet kommer att vara alltmer affärskritiskt för alla som är verksamma inom besöksnäringen. Att utveckla en verksamhet som både är hållbar och lönsam är samtidigt en utmaning för många i branschen.

Denna kurs ger dig den kompetens och verktyg som krävs för att utveckla och realisera hållbara och gröna affärsidéer för besöksnäringen och detta utifrån ett lönsamhetsperspektiv.  I kursen arbetar du utifrån din egen verksamhet och utvecklar en plan för att ställa om till hållbar och lönsam besöksnäring. 

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.

Nyhet! Uppdragsutbildning

Vill du erbjuda en eller flera av dina anställda uppgraderad kompetens? Via IHM:s Uppdragsutbildningar har företag nu möjlighet att köpa studieplatser till utbildningen Hållbar affärsutveckling inom besöksnäringen.


Det här är en kort YH-utbildning

Våra korta YH-utbildningar riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via behörighetsgivande studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.


Efter utbildningen

Genom denna utbildning får du kunskaper kring hur hållbarhetsinvesteringarna blir lönsamma utifrån de tre dimensionerna i Agenda 2030; ekonomiskt, socialt och miljö/klimat. Du får förståelse för hur den största megatrenden påverkar din verksamhet men även hur du kan skapa och utveckla nya affärsmöjligheter utifrån denna. 

Kursen ger dig kunskap och förståelse för det digitala landskapet, den digitala teknikens potential och hur den kan bidra till en hållbar omställning. 

Du tar samtidigt fram en handlingsplan för verksamheten/projekt som tar avstamp i de globala målen för Agenda 2030. Därmed får du inte bara viktig kompetenspåfyllnad utan även en plattform för nästa steg, dvs att faktiskt genomföra en hållbar omställning i praktiken.

Ansökan

Ansökan är öppen!

Ansök senast 2 oktober.

1. Registrera dig på Yh-antagning
2. Fyll i mall för yrkeserfarenhet
3. Bifoga ifylld mall och gymnasiebetyg
4. Lämna in din ansökan!

Ansök nu

Ort och startdatum

Distans

 • 4 december 2023

Omfattning

Distans, halvfart 12 veckor.

Utbildningen ger 30 YH-poäng.

Uppdragsutbildning

Vill du erbjuda en eller flera av dina anställda uppgraderad kompetens?

Via IHM:s Uppdragsutbildningar har företag nu möjlighet att köpa studieplatser till utbildningen Hållbar affärsutveckling inom besöksnäringen.

Läs mer om formatet här

Språk

Svenska (engelska förekommer i kurslitteratur och enstaka kursmoment)

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.

Kostnad för litteratur tillkommer.

Har du rätt till omställningsstöd?

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om kursen och kommande starter.

Anmäl ditt intresse här

Kurser

Hållbar affärsutveckling i besöksnäringen, 30 YH-poäng

 • Kunskap om de globala mål och Agenda 2030 samt hur du sätter egna mål utifrån det
 • Förståelse för hur megatrenderna påverkar din verksamhet och skapar affärsmöjligheter
 • Kunskap om olika certifieringar
 • Stärka regional/lokal samverkan för att utveckla hållbara affärsidéer/koncept
 • Digital omställning - möjligheter och utmaningar
 • Hållbart ledarskap - genom insikt, praktiska övningar, diskussion och handledning utvecklar du ditt ledarskap

Kursupplägg

Flexibelt upplägg 

 • Förinspelade teorilektioner
 • Digitala workshops och handledning med lärare
 • Interaktion och dialog med andra deltagare
 • Handledning av lärare
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Fördjupningsmaterial
 • Quiz för att testa dina kunskaper
 • Möjlighet till individuell studietakt

Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Exempel:

961e962f-f3cd-4694-a6cc-8652c1d1610f.jpg

Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före

Behörighet

 • Grundläggande behörighet: lägst godkänt betyg i minst 2 250 gymnasiepoäng inklusive kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

 • Minst ett års yrkeserfarenhet på heltid från besöksnäringen (som anställd eller egenföretagare) från marknad, försäljning, administration, ledning och/eller kundservice inom besöksnäringen. Deltid omräknas till heltid.


REELL KOMPETENS
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Mer information om reell kompetens.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Ansökan

Dokument och filer som behövs i din ansökan:

Tips inför din ansökan

 • Notera att du måste använda IHMs bilaga för beskrivning av yrkeserfarenhet för att din ansökan ska bedömas som komplett - den ökar dina chanser att komma in och är gjord för att ge dig en rätt och riktig bedömning.
 • Hittar du inte dina gymnasiebetyg? Kontakta din gymnasieskola, se om de finns på Antagning.se eller ansök med Reell kompetens.
 • Ansök tidigt - då har du tid att komplettera din ansökan om något saknas.
 • Övrig information om antagningsprocessen och hur du ansöker till IHM Yrkeshögskola hittar du på sidan Ansökan & Antagning

Har du frågor?

Fyll i kontaktformuläret eller maila oss på yh@ihm.se

Företag? Samarbeta med oss!

Föreläs - Ta emot LIA-praktikanter - Utveckla utbildningar - Samarbeta i examensarbeten. Som samarbetspartner till IHM Yrkeshögskola utvecklar du ditt företag.

Relaterade utbildningar

Affärsutveckling Unified Commerce

Kurser
12 veckor  |  Heltid

Konceptutvecklare event & besöksnäring

80 veckor  |  Heltid

Revenue Management för besöksnäringen

Kurser
20 veckor  |  Deltid / Parallellt med jobb