Blogg

Nyheter, tips, artiklar och reportage - vår blogg är fylld av information och insikter som hjälper dig att nå nya höjder i din professionella utveckling.

/globalassets/.new-blocks/blogg/240613-kaffekassan/kaffekassan_hero.jpg

Två LIA-praktikanter istället för en

Att ta in en praktikant är ett fantastiskt sätt att stödja framtida talanger och få nya perspektiv på företagets verksamhet. Men varför bara ta in en praktikant när man kan ta in två? Kaffekassan tog in två studenter från IHM Business Schools program E-Commerce Logistiker. Resultatet? En succé som gynnade hela företaget!
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/blogg/240538-mauritz-soderlund/hero-e-handel-1000x430.jpg

Det här behöver du veta om svensk E-handel 2024

Mauritz Söderlund är nyexaminerad E-commerce Manager och grundare till marknadsföringsbyrån Pelanox. I detta inlägg samlar han ihop 8 trender som alla e-handlare behöver känna till 2024.
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/blogg/240506-helena-rolander/helena-rolander-hero.jpg

Helena Rölander

I höstas vann entreprenören Helena Rölander i IHM-tävlingen "Vilken är din vision" och kammade hem en utbildningsplats på Business Management . Nu har hon hunnit igenom halva utbildningen och vi passade på att ta ett mellansnack med henne över Teams. Vad har studierna hittills kunna ge henne och hennes visionära företag?
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/blogg/240319-ludmila-christeseva/ludmila-christeseva-herofront-2.jpg

Ludmila Christeseva: Konstnär som bygger fred

Förra året vann Ludmila Christeseva Impact of the year på IHM Impact Awards i Stockholm. Med sitt engagemang för fred, social rättvisa, jämställdhet, hållbarhet och mycket mer fortsätter nu hennes kamp för förändring - sida vid sida med studiegången mot en Business Executive Degree. Vi kontakta Ludmila för att höra mer.
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/blogg/240221-magnus-vallera-malmo-ihm-yh/magnus-vallera-besoker-ihm-yh-malmo-1000x430.jpg

Magnus Wallerå besöker IHM Malmö

Under onsdagen besökte generaldirektören för Yrkeshögskolan, Magnus Wallerå, IHM Business School i Malmö för att möta studerande, företagare och utbildare - och resultatet blev en dag fylld av utvecklande samtal mellan alla parter i Yrkeshögskolans framgångsrecept.
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/blogg/240123-tobis-ekenfelt/tobias-ekenfelt-1000x450.jpg

Tobias Ekenfelt - Business Executive Degree

Tobias Ekenfelt slutförde sin Business Executive Degree i Göteborg hösten 2023 och prisades då tillsammans med sin projektgrupp för terminens bästa affärsutvecklingsprojekt. Vi tog kontakt med Tobias för att höra närmare om hans upplevelse av IHM:s examensprogram.
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/blogg/240131-christian-ulkner/christian-ulkner-1000x500.jpg

Christian Ulkner - Business management

Christian Ulkner gick från en framgångsrik Volvo-karriär med en handfull ledarskapspositioner till att vara med och starta eget företag i en helt ny bransch - lokalförmedling. Vi tog ett samtal med Christian om hur han upplevt omställningen och på vilket sätt hans studier i Business Management påverkade processen.
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/yh/herobilder-korta/dsv-hero-1000x430.jpg

Starkt resultat för IHM Yrkeshögskola när nya utbildningar beviljades

Goda nyheter för dig som vill studera på IHM - i fredags fick vi ett besked som säkrar hela 23 starter av YH-program i höst. Se alla utbildningsmöjligheter här!
Läs mer
/contentassets/efbb158f874040818349b7b171f5483b/anna-2.png

"Vägen ut i arbetslivet har gått som på räls!"

Sedan examen från IHM har Anna landat ett jobb som hon alltid ser fram emot att gå till, flyttat till Norge och återvänt till IHMs lokaler för att undervisa. Vi tog kontakt med Anna för att prata om allt som hänt sedan examen från IHM och utbildningen Digital Marketing Specialist.
Läs mer
/globalassets/.old-new/blogg/bed-cluster/emil-jonsson-haag/emil-haag-jonsson-haag-hero-1800x750-2.jpg

Emil Jönsson Haag om Business Management

Med 2 OS-medaljer, 2 VM-medaljer och 16 världscupsegrar är skidåkaren Emil Jönsson Haag en svensk legendar. Nu har han tagit klivet från framgångsrik idrottare till framgångsrik entreprenör - och har valt att utveckla sin företagarroll genom IHM-utbildningen Business Management.
Läs mer
/contentassets/24bc938a2ae74ae6b2c2cee29154fa70/maja-lundgren_hero.jpg.png

Studerande blev årets e-handelsstudent

Maja har precis tagit examen från E-commerce Manager i Kalmar. Vi kontaktade henne för att prata om studietiden, hur Kalmar är som studieort och vinsten i Post Nords tävling: Årets e-handelsstudent.
Läs mer
/contentassets/c735567c647143dd885616627afc6db4/ronja-henriksson_hero.png

LIA på Svenska Handelskammaren i San Francisco

För Ronja Henriksson är examen som Account Manager Digital Solutions runt hörnet. Vi tog kontakt med henne för att prata om hennes LIA på Svenska Handelskammaren i San Francisco, att bli nominerad till IHM Impact Awards och framtidsplanerna efter examen.
Läs mer