Hoppa till innehåll
None None 02/22/2023, 09:56 513b60e5-0a96-434d-af5c-81c3a04cd01a
Blogg

"Vägen ut i arbetslivet har gått som på räls!"

Sedan examen från IHM har Anna landat ett jobb som hon alltid ser fram emot att gå till, flyttat till Norge och återvänt till IHMs lokaler för att undervisa. Vi tog kontakt med Anna för att prata om allt som hänt sedan examen från IHM och utbildningen Digital Marketing Specialist.

Inlägg skapat för:
2023-07-03
Blogg

Emil Jönsson Haag om Business Management

Med 2 OS-medaljer, 2 VM-medaljer och 16 världscupsegrar är skidåkaren Emil Jönsson Haag en svensk legendar. Nu har han tagit klivet från framgångsrik idrottare till framgångsrik entreprenör - och har valt att utveckla sin företagarroll genom IHM-utbildningen Business Management.

Inlägg skapat för:
2023-06-27
Blogg

Studerande blev årets e-handelsstudent

Maja har precis tagit examen från E-commerce Manager i Kalmar. Vi kontaktade henne för att prata om studietiden, hur Kalmar är som studieort och vinsten i Post Nords tävling: Årets e-handelsstudent.

Inlägg skapat för:
2023-06-20
Blogg

LIA på Svenska Handelskammaren i San Francisco

För Ronja Henriksson är examen som Account Manager Digital Solutions runt hörnet. Vi tog kontakt med henne för att prata om hennes LIA på Svenska Handelskammaren i San Francisco, att bli nominerad till IHM Impact Awards och framtidsplanerna efter examen.

Inlägg skapat för:
2023-06-20
Blogg

Spännande framtidsutsikter inom Digital Analys

Mirza studerar Digital Analytics Specialist i Göteborg och han har valt att dela med sig av vad han har gjort på sin LIA hos den digitala byrån Semurai.

Inlägg skapat för:
2023-06-20
Blogg

Från IHM till produktionsledare

När IHM skulle arrangera ett event för näringslivet i våras, valde vi att samarbeta med en byrå för att få hjälp. Under processen stötte vi på en tidigare student, Anna, som arbetade tillsammans med oss ända fram till eventets genomförande. Självklart var vi nyfikna på Annas resa efter IHM och vad hon sysslar med idag, så vi tog tillfället i akt och ställde några frågor till henne!

Inlägg skapat för:
2023-06-20
Blogg

Marknadsekonom DIHM blir Business Executive Degree

Närmare 20 000 personer har läst Marknadsekonom DIHM på IHM Business School. Fler kommer det inte att bli. Inte under det namnet. Du kan däremot…

Inlägg skapat för:
2023-06-19
Blogg

Ekerum satsar stort "vi behöver den bästa kompetensen som finns till vår region"

Vi på IHM är mycket glada över att ett så starkt varumärke som Ekerum resort valt att engagera sig i vår nya utbildningssatsning i Kalmar, Konceptutvecklare Event & Besöksnäring. Vi kontaktade företagets CEO, Magnus Lagerlöf, för att titta närmare på vilken kompetens som är viktigast för regionens fortsatta expansion som besöksmål.

Inlägg skapat för:
2023-06-13
Blogg

IHM Business School beviljas flest korta YH-kurser i landet

Vi på IHM kan stolt presentera senaste nytt kring korta kurser inom yrkeshögskolan (YH). Efter en spännande väntan har vi nu fått besked kring de ansökningar som vi lämnade in i februari - och vilket besked vi fick! Resultat blev nämligen hela 13 utbildningar.

Inlägg skapat för:
2023-05-26
Blogg

Christofer Johansson: Kalmarregionen behöver nytänk

Besöksnäringen i Kalmarregionen har enorm potential. Vi kontaktade Christofer Johansson vid Hotell Borgholm för att ta reda på vad han ser som det viktigaste för branschens framtid på ön och i regionen i stort och svaret kan sammanfattas i två ord: konceptutveckling och förändringsförmåga.

Inlägg skapat för:
2023-05-15
Blogg

Vilken kompetens krävs i Kalmars besöksnäring?

I höst startar YH-utbildningen Konceptutveckling – Event & besöksnäring i Kalmar. En välkänd aktör som varit med och tagit fram utbildningen är Kalmarsalen - och där är Catrin Stighammar verksamhetschef (och strategi-ess). Vi tog ett Teams-samtal med henne om varför utbildningen behövs och vad den kan leda till för de studerande - och regionen i stort.

Inlägg skapat för:
2023-05-05
Blogg

Evelina uppnådde sitt mål

För två år sedan studerade Evelina till Konceptutvecklare Event- och Besöksnäring, idag arbetar hon med det hon då drömde om. Evelina delade med sig av detta på LinkedIn, läs hennes inlägg nedan.

Inlägg skapat för:
2023-05-02