Hoppa till innehåll
None None 02/22/2023, 09:56 6d0ce03e-cbec-40fb-8ff2-b6ebf45154d4
hero1
Alla utbildningar/

Affärsekonomi online – kassaflöde, affärsmodell & nyckeltal

Om utbildningen

När ett företag möter förändringar i omvärlden kan frågan om kassalikviditet vara avgörande. Men vad är det som påverkar kassaflödet och hur kan en affärsmodell driva på intäkter och hjälpa till att använda resurser mer effektivt?

AdobeStock_274517907.jpeg

Vad du lär dig

Detta onlinepaket ger förutsättningar att förstå vad som påverkar företagets kort- och långsiktiga lönsamhet och likviditet. Det dagliga arbetet handlar om att löpande kunna tolka företagets ekonomiska situation för att kunna fatta de beslut som krävs här och nu, medan det strategiska arbetet handlar mer om att förstå företagets affärsmodell och vilka värden, sannolika intäkter och kostnader, den driver.

Utbildningen ger dig det ekonomiska språket och aktivt kunna använda dig av den ekonomiska informationen för att förstå hur verksamheten och ekonomin hänger ihop och vilka samband som finns bakom begreppet lönsamhet.

Resultat efter utbildningen

Utbildningen reder ut grundläggande ekonomiska begrepp, hur ekonomisk information ska tolkas utifrån sammanhang och visar vilka ekonomiska samband som skapar lönsamhet. Utbildningen tar bland annat upp:

 • Affärsmodell och dess komponenter
 • Hur olika affärsmodeller skapar effektivitet
 • Lönsamhet och kassaflöde
 • Nyckeltal
 • Rapportering

Utbildningen kan med fördel distribueras till ett företag som en ”intern utbildning”. I dessa fall erbjuder vi en förmånlig organisationslicens som gör utbildningen tillgänglig för alla medarbetare, eller de grupper som önskas. 

Så går det till

Efter att du beställt utbildningen får du en länk direkt till online-paketet. Denna länk är aktiv för dig från det att du erhållit länken plus 3 kalendermånader. Detta betyder att om du t ex beställer utbildning någon gång i mars så har du tillgång till den april-maj-juni. Över juli-månaden förlängs licensen med ytterligare en månad.

 • När du öppnar länken kommer du direkt till Startsidan i online-paketet.

B1 startsida 04.jpg

Utbildningen omfattar fyra fristående moduler samt ett sluttest (quiz)

Du kan antingen följa utbildningsstegen kapitel för kapitel, eller navigera fritt bland videor och övningar via en meny:

B2 menynavigation 09.jpg

Anmälan

Betala direkt:
Summa:
6 500 kr
Moms:
(exkl. moms)
Anmäl deltagare

Utbildningens slutliga pris kan komma att förändras i kassan beroende på eventuella rabatter, moms och anmälningsavgifter.

Ort och startdatum

Distans

 • 1 januari 2023

Omfattning

Online-utbildning

Avgift

6.500 kr exkl. moms
8.125 kr inkl. moms

Kontakta gärna mig

Jag svarar på dina frågor och guidar dig till rätt utbildning.

Jenny-widen-500x500.png

Jenny Widén
Utbildningsrådgivare
Telefon: 031-335 20 04
E-post: jenny.widen@ihm.se

Kursmoment

Utbildningen omfattar fyra fristående moduler och tar ca 3-4 timmar att genomföra.

 • Affärsmodell
 • Det ekonomiska språket
 • Företagets ekonomiska rapportering
 • Nyckeltal

I varje kapitel ser du på korta, pedagogiska kunskapsvideor där IHM:s lärare förklarar viktiga begrepp och modeller. Du får också göra interaktiva övningar för att öka din förståelse. Totalt innehåller utbildningen ca 40 kunskapsvideor och flertal övningar i varje kapitel.

Därtill innehåller varje kapitel ett spel där du kan testa din förståelse av de olika begreppen. Du kan också när som helst göra ett quiz för att se var du befinner dig kunskapsmässigt.

PEDAGOGIKEN

Pedagogiken i varje kapitel bygger på Kolb’s lärcirkel, där ämnet presenteras utifrån fyra olika perspektiv: Varför, Vad, Hur och Vad mer? Detta ökar dina möjligheter att inhämta, bearbeta och ta till dig kunskapen på ett sätt som passar dina behov och lärstil:

Utmana kunskapen! Lärandet ska vara både roligt och utmanande. Du kan avsluta varje modul med ett spel där du kan utmana dig själv eller dina kollegor i ett spel:B4 spel.jpg

CA 40 PEDAGOGISKA KUNSKAPSVIDEOR

Varje kapitel har välproducerade videor där IHM:s lärare förklarar teorier, begrepp och samband (de flesta videorna är ca 3 min långa). Videorna har förstärkts med viktiga nyckelbegrepp och illustrationer för att bättre kunna förmedla kunskapen.

Ibland behöver rapporterna visas för att kunna förklaras, detta är inbyggt i videon.B5 video.jpg

INTERAKTIVA ÖVNINGAR

Förutom videor innehåller online-utbildningen många interaktiva övningar för reflektioner:

Utbildningen innehåller även praktiska övningar, där deltagaren får testa sin förståelse genom att läsa ”riktiga” rapporter (i företagsspecifika fall kan dessa rapporter ersättas med företagets egna rapporter):

LEVERANS AV ORGANISATIONSLICENS

Hela online-utbildningen är byggt med ett författarverktyg kallat Lectora. Videomaterialet streams direkt in i utbildningen från Vimeo. Denna lösning medför stor flexibilitet vid publicering och leveranser. T ex så kan vi leverera utbildningspaketet till ert LMS om ni har ett sådant (som scorm/tincan-paket), eller till er egen intranät/webbserver (som html, tänk ”hemsida”).

Det är därför även möjligt att anpassa delar av innehållet, komplettera med ert eget material (video, bilder/texter), lägga till inlämningsuppgifter eller anpassa de praktiska övningarna så att de bygger på er egen ekonomiska rapportering.

Testa dina affärskunskaper

Sätt dina kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och organisation på prov! Vilka områden behärskar du och vilka kompetenser behöver du utveckla för att ta nästa steg?

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Testa oss genom att ladda ner en provlektion. Bästa sättet att själv bedöma om innehållet passar dig

Har du några frågor?

image
image

Vanliga frågor och svar

Vi har filmat de vanligaste frågorna kring våra öppna utbildningar inom Business Professional - inkluderat specifika frågeställningar kring DIHM-utbildningarna.

image

Vill du företagsanpassa utbildningen?

Vill du anpassa utbildningen till att matcha ditt företags förutsättningar? Prata med våra affärsutvecklare så hjälper de till att skapa det upplägg ni vill ha.