Expert på E-handel via Yrkeshögskolan och San Diego

Intresset för text, bild och web har fört henne genom grundläggande digitala jobb, YH-utbildningen E-commerce Manager och en praktikplats i San Diego - och nu har hon säkrat både en tjänst och ett CV som lyser av digital kreativitet. Möt bloggaren och den digitala koordinatorn Julia Wahlberg.

Med sin examen som E-commerce Manager och den nya tjänsten som E-commerce & Digital Marketing Coordinator på Tell Me More Interior har Julia Wahlberg tagit ett ordentligt grepp om sin karriär inom den digitala marknadssfären.

Julia Wahlberg IHM Linkedin inlägg.jpg

Vi på IHM:s marknadsavdelning fick kontakt med Julia via denna LinkedIn-delning och blev så klart nyfikna på att höra mer om både hennes LIA-praktik i Kalifornien och jobbet hon precis landat.


Vilken yrkesroll skulle passa dig bäst?

IHM yrkeshögskola tar dig raka vägen till arbetsmarknadens framkant. Se våra yrkesguider och läs om vilket yrke som passar dig bäst


Den första LIA-perioden av totalt två, genomförde Julia vid Wakakuu i Hovås, strax söder om Göteborg, en Showroombutik och E-handel inriktning på kläder och fashion. Där var hon bland annat involverad i webb, produkttexter, Visual Merchandising och logistik. Den andra LIA-perioden tog henne en bra bit längre bort.

Byrån Julia praktiserade vid, Brandetize, jobbade med mix av olika marknadsföringstjänster. En del av verksamheten berörde filmredigering, en annan del handlade om bildhantering och en annan tjänst var projektledning av kampanjer.

Julia Wahlberg LIA San Diego brandetize x960.jpg

Gänget från Brandetize, Julia längst till höger

Byrån hade ett brett spann av kunder, de kunde vara allt från olika gymföretag till författare och föreläsare. Julias arbetsuppgifter rörde sig främst kring arbete med sociala medier.

– Tillsammans med två andra tjejer satt jag och jobbade med inlägg och content för sociala medier. Mina uppgifter var bland annat att ta fram bilder och texter, schemalägga publiceringar, ta fram rapporter och analysera siffror. En blandning mellan lite analytiskt och lite kreativt.

Julia Wahlberg 900x.jpg

Julia beskriver praktikplatsen som ett äventyr i sig och rekommenderar alla som inte varit i San Diego att besöka staden om de får chansen.

Hur skulle du sammanfatta din utveckling med YH-utbildning och LIA-perioder?

– Jag tycker att det varit väldigt bra upplägg, att man fick börja med att vara på skolan och lära sig lite grunder och sedan komma ut och testa på arbete. Jag gillar också det här med att jag fick med båda delarna, E-handel och byrå – jag rekommenderar verkligen att man försöker hitta den kombinationen av LIA-platser. E-handeln ger företagandet medan man på byrån får perspektivet av att jobba nära klienter.

Julia Wahlberg IHM examen 2020 900x.jpg

I juni 2020 examinerades Julia som E-commerce Manager, en något stormig tid på arbetsmarknaden med tanke att coronapandemin just briserat. Pandemin till trots så blev hon anställd vid Tell Me More Interior i mitten av september och spenderar idag dagarna med att marknadsföra inredning och kreativitet.

När vi frågar Julia hur hon ser på framtiden för E-handelsbranschen svarar hon så här:

Vi önska all lycka för Julias fortsatta karriär och för de som vill följa hennes resa vidare på nära håll så rekommenderar vi starkt:

www.juliawahlberg.se


Vill du säkra ditt CV för framtidens digitala arbetsmarknad?

Ta vägen via IHM och bli E-Commerce Manager