Erica gjorde en helomvändning mitt i karriären

”För första gången på många år lyfte jag blicken och såg framtiden: Vad vill jag jobba med? Vad vill jag göra med mitt yrkesliv?”

Du kan nog känna igen dig i frågeställningen. Det är lätt att fastna i en anställning eller yrke som åren går - är det verkligen det jag vill göra? Tanken har säkert slagit dig att kanske läsa en kurs för att få kunskapen att söka den rollen på arbetet du har drömt om? Eller drömmer du ta ut hela sväng och byta karriär eller yrke?

Erica gjorde en helomvändning och bytte riktning helt och hållet. Med en tvåårs utbildning inom Ekonomi- och redovisning på IHM Yrkeshögskola var det dags ta yrkeslivet dit hon ville. Erica har bloggat om sin resa, du kan läsa hela hennes artikeln här.

”40 år gammal, mitt i arbetslivet, återvände jag till skolbänken igen. Valet föll på IHM Business School i Malmö med målet att bli ekonomi- och redovisningskonsult. Jag tyckte att en yrkeshögskola med nära kontakt till arbetslivet kändes helt rätt.”

-Erica Bramsell
Accounting Consultant, Financial Reporting Services, Assurance, EY Sweden

Ekonomi- och redovisningskonsult på IHM yrkeshögskola är en tvåårig utbildning där du studerar bokföring, ekonomisk redovisning och ekonomistyrning. Ekonomi- & redovisningskonsult lär dig att ta ett affärsmässigt helhetsansvar för redovisningsarbetet på en ekonomiavdelning eller en redovisningsbyrå.

I utbildningen ingår även praktik. Under praktikperioderna deltar du aktivt i det vardagliga arbetet på ett företag, och tillämpar dina nya kunskaper där. Efter att ha varit på en ekonomiavdelning under den första praktikperioden, ville Erica inför sista praktiken testa på att arbeta på en redovisningsbyrå. Valet föll på EY i Lund, där Erica fick en anställning och arbetar än idag.

ey-erica-bramsell-having-a-coffee-in-ey-mug.jpg.rendition.1800.1200.jpg

Låt oss avsluta med ett par väl valda ord av Erica:
” Allting har sin tid. Men det gäller att ta vara på tiden. Lyft blicken och tro på dig själv!”

Har du varit i liknande tankar som Erica? Spana in vårt utbud av utbildningar och kurser, vi har språngbrädan till din karriär.

Vilken yrkesroll skulle passa dig bäst?

IHM yrkeshögskola tar dig raka vägen till arbetsmarknadens framkant. Se våra yrkesguider och läs om vilket yrke som passar dig bäst