IHM ställer sig sida vid sida om universiteten

För första gången i Sverige diplomerar en privat affärsskola på samma nivå som statliga universitet - ikväll delar IHM Business School ut sina första diplom med SEQF-certifiering på nivå 6.

Ikväll firar ett 20-tal nyexaminerade affärsutvecklare sin diplomering på Scandic Rubinen i Göteborg och den här diplomeringsmiddagen blir en speciell händelse i IHM:s historia. För första gången någonsin kommer en internationell kvalitétstämpel finnas med på affärsutvecklarnas diplom när IHM blir den första privata affärsskolan i Sverige som diplomerar på universitetsnivå, SEQF 6.

– Det här är ett jättestort steg för oss på IHM, men inte bara för oss - jag skulle säga att det är ett skifte för hela utbildnings-Sverige att privata aktörer inte längre utestängs från kvalificerad meritering, säger Helena Öfverström, programansvarig på IHM.

Examinera dig som affärsledare

Med Sveriges mest verklighetsnära utbildningsprogram i affärsutveckling

Tidigare var det inte möjligt för en privat aktör i att få en statlig garanti för en högre utbildning i Sverige. Nu har läget förändrats i och med att EU:s officiella utbildningssamarbete EQF startat igång - i detta system tillåts alla utbildningsaktörer i unionen att att positionera sig, oavsett om man är ett akademiskt universitet med teoretisk inriktning eller en privat affärsskola med fokus på tillämpbar kunskap.

I detta system har IHM Business School fått sitt examensprogram Business Executive Degree positionerad på SEQF-nivå 6.

Läs mer om SEQF här

– IHM med dess praktiska inriktning har alltid haft en särskild status i näringslivet och ger en svårslagen legitimitet på arbetsmarknaden. Våra alumner är våra främsta ambassadörer för utbildningens kvalité, men samtidigt är det också viktigt att en tredje oberoende part nu kliver in och garanterar utbildningens status, säger Helena Öfverström.

Därmed firar IHM dubbelt ikväll! Vi firar alla våra fantastiska deltagare som efter år av hårt arbete kan titulera sig som affärsutvecklare och vi önskar dem all lycka i deras fortsatta affärsutveckling. Samtidigt firar vi att IHM Business Schools pedagogiska kvalité nu är officiellt erkänd - vilket alla framtida business executive-diplom kommer intyga.

Har du frågor om Business Executive Degree eller SEQF?

Våra utbildningsrådgivare har svaren!