”Ingen måndagsångest” efter International Account Manager

Efter ett par år som säljare i möbelbutik hade Christopher Fahlsten inget utrymme kvar att utvecklas. I och med hans YH-utbildning på IHM blev det ändring på det. Idag har han det absolut bästa jobbet han kan tänka sig, som Sales Representative på livsmedelsföretaget Cloetta. Hur såg vägen dit ut och varför valde Christopher en YH-utbildning på IHM över universitetet? Läs vidare för att ta reda på det.

Varför valde du just IHM?

– När jag pratade med klasskompisar från gymnasiet var det mycket universitet som kom upp. Men när jag pratade med folk som jobbade var det mycket snack om IHM. Jag valde IHM för att jag hade hört så mycket gott om skolan, så det var ”reputation”. När jag kollade på kursinnehållen var det inte så mycket djupa akademiska kurser, utan mer nära näringslivet där jag ville jobba. IHM kändes ”up-to-date” jämfört med akademisk utbildning.

Christopher Fahlsten i en cirkel.png

Christopher Fahlsten, Sales Representative på Cloetta, läste International Account Manager på IHM Yrkeshögskola

Du har ju gått YH-utbildningen International Account Manager, hur var det?

– Det var en jättebra utbildning som var lärorik och nära i tiden. Lärarna var väldigt kompetenta och kom direkt ur näringslivet, så inget kändes förlegat eller gammalt. Det man fick med sig hade man nytta av när man hade examen. Så studietiden på IHM var en mycket rolig tid. Jag hade en jättebra klass och jätteduktiga lärare… Och kursinnehållet var jättebra – nära det jag ville bli.

Hur var upplägget för LIA?

– Det var en av de absolut bästa delarna av utbildningen, att komma ut praktiskt i verkligheten och känna på det på riktigt.

Vad gör en företagssäljare?

Är du intresserad av att studera till företagssäljare men är lite osäker på vad det innebär? Läs vår yrkesguide och lär dig vad en företagssäljare gör, vad de tjänar i lön mm.

Var gjorde du LIA?

– Jag gjorde min första med Volvo Cars i Sälen. Redan där fick jag upp ögonen för att vårda ett varumärke som jag gör idag på Cloetta.

Min andra LIA gjorde jag på ett företag som heter Brilliant Smile i Göteborg. Det var jättelärorikt. Tvärt om från Volvo är det ett lite mindre företag, så det var kul att se hur de jobbar med kunder.

Vad hände efter utbildningen?

– Det var inga konstigheter, jag började jobba nästan direkt efter utbildningen. Tror att jag var ledig någon månad emellan.

Sitt första jobb efter utbildningen fick Christopher på elbolaget Mölndal Energi som har små och medelstora företag som kunder.

– Det handlade om att sälja och teckna nya elavtal. Där bearbetade vi endast kalla leads. Det var väldigt nyttigt att gå in i råförsäljning och pitcha på telefon. Men efter ett tag ville jag gå in mer som Account Manager, jobba långsiktigt och bygga relationer för att driva gemensam affär.

En snabb väg till en topposition inom Business och Affärsutveckling

Utbilda dig till International Account Manager

Nu är du Sales Representative på Cloetta. Hur är det?

– Det är det absolut bästa jobbet jag kan tänka mig. Jag älskar ju mitt jobb på Cloetta. Det finns ingen dålig dag och jag har aldrig någon måndagsångest! Det är ett väldigt roligt jobb och roliga kunder.

Sedan gick du också den korta YH-utbildningen Hållbarhet inom e-handel, berätta om den!

– Jag är mycket intresserad av hållbarhet. Nu när vi på Cloetta ser att online ökar blev jag intresserad av att få mer kompetens om det i mitt arbete. Det var en jättebra utbildning. Man får grepp om vad som händer i världen, hur handeln online ökar och hur stor frågan om hållbarhet är.

Något annat du vill lyfta innan vi avslutar?

– Att nu i efterhand är jag otroligt glad att jag vågade ta steget och börja plugga. Det finns inte en dag när jag ångrar det. Jag har mycket goda chanser att gå vidare inom Cloetta. Mina framtida mål gäller att utbilda mig internt inom Cloetta och bli Key Account Manager.

Vilken Key Account Manager utbildning passar dig?

Då vi har två utbildningar inom kategorin förstår vi att det inte kan vara helt enkelt att hitta skillnaderna på egen hand. Därför har vi jämfört utbildningarna åt dig!