IHM Business School beviljas flest korta YH-kurser i landet

Vi på IHM kan stolt presentera senaste nytt kring korta kurser inom yrkeshögskolan (YH). Efter en spännande väntan har vi nu fått besked kring de ansökningar som vi lämnade in i februari - och vilket besked vi fick! Resultat blev nämligen hela 13 utbildningar.

Resultatet placerar IHM i toppen i jämförelse med andra yrkeshögskolor när det gäller antalet beviljade utbildningar. Genom gårdagens besked kommer vi att kunna erbjuda 1 130 personer kompetensutveckling och möjligheter till Up-skill & Re-skill under kommande år.

Vi kommer att kunna erbjuda:

  • Datadriven innehållsstrategi – Nyhet

  • Hållbar affärsutveckling inom besöksnäringen– Nyhet

Mer info om de nya kurserna kommer på IHM.se inom kort!

Vi är naturligtvis otroligt glada och stolta över det besked som vi fick igår vilket innebär att vi utökar och breddar vårt utbud för yrkesverksamma. Våra korta och snabba YH-kurser stärker såväl individen som företagen med efterfrågad och affärskritisk kompetens, säger Maria Dagermo, upphandlingschef på IHM.

De glädjande nyheterna slutar inte med alla beviljade YH-utbildningar. Det är nu bekräftat att regeringens vårändringsbudget inkluderar extra medel för korta YH-kurser, vilket ger Myndigheterna för Yrkeshögskolan (MYH) möjlighet att bevilja ytterligare kurser. Detta besked förväntas komma i början av juli.

Det är fantastiskt roligt att våra satsningar inom Upskill & Reskill för yrkesverksamma ger resultat. Beskedet betyder att vi kan erbjuda fler företag och individer möjligheten att fortsätta växa och utvecklas. Ofta beskrivs det framväxande kompetensgapet i svenskt näringsliv som ett hinder, men vi hoppas att vi med fler utbildningsplatser kan bidra till att hitta alla fantastiska möjligheter som finns i transformation och förändring i näringslivet, säger Tommy Persson, affärsområdeschef IHM.

Vi på IHM ser de beviljade utbildningarnasom en viktig bekräftelse på vårt arbete med att utveckla och erbjuda kurser som möter arbetsmarknadens behov och utvecklar kompetensen på arbetsmarknaden.

Vi ser fram emot att fortsätta vår strävan att erbjuda högkvalitativa utbildningar och fortsätta vara Sverige starkaste partner för kompetensutveckling inom näringslivet.

Tack till alla våra fantastiska medarbetare, samarbetspartners och studerande som gör detta möjligt!

Är du mitt i arbetslivet och behöver vässa din kompetens?