Här firas IHM:s första marknadsekonomer på SEQF 6-nivå

I helgen skrevs IHM-historia när skolan delade ut sina första SeQF 6-certifierade diplom någonsin. Diplomet togs emot av affärsutvecklare som nu inte bara kan titulera sig som marknadsekonomer, utan som marknadsekonomer på universitetsnivå.

gruppbild.jpg

Stort grattis till IHM:s första examinerade marknadsekonomer med SeQF 6-certifiering

Femton marknadsekonomer firades på Hotell Scandic Rubinen i Göteborg med champagne, middag och diplomutdelning. Deltagarna tillhör den första kullen marknadsekonomer som slutför utbildningsprogrammet Strategic Business Development, vilket är den avslutande delen av en marknadsekonomutbildning vid IHM och kvalificerar studierna till SeQF nivå 6.


Bli certifierad affärsledare

med Business Executive Degree


Under kvällen utsågs också det bästa affärsutvecklingprojekt under utbildningen och segrande ur striden gick teamet Anders Dahlén, Petter Dyberg, Fredrik Lundvall och Adam Stefanson. Adam som arbetar med att driva försäljningsprojekt inom Telia var mycket glad, både över utmärkelsen och sitt nya diplom.

– Det här känns otroligt bra, att se att så långt och hårt arbete kan ge sådan avkastning. Jag har studerat lite över två år på IHM och varit med om så mycket, fått knyta väldigt bra kontakter och haft väldigt kompetenta lärare, säger han.

Vad är det utbildningen lyckas fånga?

– Just det här att man kan kombinera arbete med studier, att man får riktiga case direkt från arbetslivet, vilket gjort att man kunnat etablera det på ett bra sätt i sitt eget arbete.

vinnarna2.jpg

Segrarna av det bästa affärsutvecklingsprojektet inom Strategic Business Development - Petter Dyberg, Adam Stefansson, Anders Dahlén och Fredrik Lundvall

Adam Stefansson berättar att SeQF-certifieringen på nivå 6 var en stark orsak till att han valde att genomföra det avslutande Strategic Business Development-programmet.

– SEQF 6 påverkar väldigt mycket för min del utifrån framtidsperspektivet, vilka jobb jag kommer ha möjlighet att söka och hur långt jag kan klättra vidare i min karriär.

Med på middagen var förutom deltagare också flera lärare, bland andra Johan Maresch som vid sidan om att utbilda vid IHM är CDO vid kemiföretaget Perstorp.

– Det har varit jättekul att undervisa de här deltagarna, de är väldigt ambitiösa och har väldigt mycket kunskap med sig, de har ändå gått på IHM i ett och halvt år i olika område. Vad vi gör det sista halvåret är att applicera de här på ett verkligt case och det sista de gör är att ta fram ett eget verkligt case. Hela den här processen de gör dem väl rustade för framtiden.


Vill du uppgradera din tidigare DIHM-examen till SEQF 6?

9 heldagar certifierar din utbildning för den europeiska marknaden