Välkommen till IHM:s nya Head of Service Jannicke Alling

IHM välkomnar sin nya Head of Shared Service Jannicke Alling. Vi mötte henne för ett samtal om hennes bakgrund och nya roll.

Jannicke front.jpg

– Det känns jättespännande att vara på plats nu. IHM har legat mig varmt om hjärtat sedan jag studerade Verksamhetsstyrning här 2016 och blev då mycket imponerad av utbildningens höga kvalité. Detta tillsammans med IHMs starka varumärke gjorde beslutet att tacka ja till jobbet enkelt.

Vad är det som tagit dig tillbaka till IHM - nu som anställd?

– Jag tror att det som tagit mig hit är min erfarenhet av ledarskap och att jag har arbetat i serviceorganisationer. Jag har ett stort kundfokus och ett genuint intresse för människors utveckling.

Jannicke har tilldelats många ledarspositioner under årens lopp. Först fem år på Manpower, därefter tretton år på AstraZeneca och sedan två och ett halvt år på AniCura Västra Djursjukhuset. Alla hennes uppdrag har på ett eller annat sätt berört människor.

Vad tror du gör att du lyckats så väl inom ämnet?

– En av mina styrkor är nog min närvaro i mötet med andra människor. Oavsett om du är min medarbetare, kund eller kollega så är jag där i mötet, lyssnar och försöker förstå. Jag tycker om att få människor att växa genom att coacha och utmana och dessutom drivs jag av ett stort engagemang att utveckla och förbättra.

Idag utmanar och pushar Jannicke inte enbart människor på jobbet. Hon och hennes man har två idrottsintresserade söner som veckan lång körs till diverse träningar och matcher, och själv har hon börjat träna crossfit ett år innan 50 årsdagen. Imorgon väntar elfte arbetsdagen på Jannicke Allings senaste utmaning, ansvarig för Shared Service i Göteborg, Stockholm och Malmö.

– Den här rollen är bred och har många kontaktytor, vilket är precis så som jag vill ha det. Shared Services uppgift är att ge den bästa upplevelsen för våra deltagare och studerande och det känns fantastiskt inspirerande och roligt att få vara en del av detta.


Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före