En bra projektledare är branschneutral

Det roligaste är att se människor växa - därför jobbar jag på IHM. Att detta sker med skratt och glädje gör det bara än bättre. Det är en förmån jag har haft i 10 år, framförallt på IHM Projektledning i Stockholm.

Min tro är att en bra projektledare kan leda projekt i vilken bransch som helst. Därför har jag en bakgrund som projektledare från olika branscher: IT, Bygg, Logistik, Detaljhandel. Idag jobbar jag på ett branschneutralt företag, GS1 Sweden.

Kompetens, inte bara kunskap

IHM Projektledning skiljer sig från andra projektledarkurser på marknaden. Det omfattar en hel del ledarskap (vilket många andra kurser förvånansvärt hoppar över), dessutom prövas kunskaperna gång på gång i övningar och verkliga praktikfall.

Det innebär att programmet inte bara ger kunskap om, utan kompetens att faktiskt planera och leda ett projekt. Jag kan se hur nöjda deltagarna blir när de utvecklar en förmåga som de har användning av. Det är skillnad mot de 2-3 dagars kurser som trycker in mycket kunskap på kort tid.

Det är därför jag trivs så bra på IHM. Jag kan se hur nöjda deltagarna blir när de utvecklar en förmåga som de har användning av över tid. Det är skillnad mot de 2-3 dagars kurser som trycker in mycket kunskap på kort tid - det är näst intill omöjligt att lära sig nya saker i en stressad situation.

Vill du veta mer om IHM Projektledning? Boka tid med våra rådgivare.

Har du funderingar kring IHM:s utbildningar för företag?

Goda relationer och bättre struktur

Det är alltid lika roligt att prata med tidigare deltagare och höra hur de har använt kunskaperna. Projektledning innehåller så många konkreta verktyg som kan användas direkt, inte bara i projekt, utan även för att strukturera upp sin vardag, hantera sin omgivning och kollegor.

Med rätt projektstyrning, är det lättare att jämföra bruttonyttan hos olika projektidéer och därmed prioritera projekten mellan varandra. Sällan har ett företag tillräckligt med resurser att genomföra alla projekt samtidigt, utan något måste väljas bort.

Att investera i det projekt som skapar mest nytta just nu och avvakta med övriga, skapar dessutom en lugnare vardag som tillåter resurserna att fokusera på sin uppgift. Med för många initiativ samtidigt, finns risken att alla faller platt till marken.

Är du intresserad av min bakgrund? Civilingenjör i botten, började som programmerare (varade 3 månader) och har sedan jobbat som bland annat projektledare, anbudsledare, konsultchef, marknadskoordinator, beställare och nu affärsansvarig.

Välkommen till IHM Projektledning!

Anna Nilsson, handledare och examinator