Vad tycker våra gäster om Almedalsveckan?

Välkommen ombord! Lagom till gårdagens omborddiskussion tittade solen fram, och en efter en tog våra inbjudna gäster plats i sittbrunnen.

Almedalseffekten var påtaglig. Det är en nyfikenhet, en tydligt inbjudande öppen attityd, som jag tror är själva nyckeln till att så många riktigt bra möten sker här i Visby.

Vad tycker våra gäster om Almedalsveckan? Vad har varit bäst hittills? Jag ställer frågan till några av dem:

Maria Gustafsson, beteendevetare och kommunikationsstrateg:

- Ja, det var ju skönt blev sol och slutade regna. Jag sprang runt och jobbade i ösregnet hela dan igår. Förutom vädret, tyckte jag att västsvenska minglet var bra! Det fanns tid att mingla och prata med varann på riktigt, och jag träffade både nya och redan kända människor! En annan sak som är riktigt bra är att så många som erbjuder fritt wifi som är lätt att logga in på.

Göran Krafft, Kairos Future:

Jag är alltid ambivalent och min första tanke är Nej, inte nu igen! Men det är helt fantastiskt när man väl kommer hit! Ett enormt utbud av seminarier, möten mellan människor – det är demokrati när den fungerar som bäst.

Peter Hellberg, vice ordförande Unionen:

- Jag tror att man bokar in sig på lite för mycket och bara springer från det ena till det andra. Det är inte bra, det gör att man inte är riktigt närvarande i mötena.

Eva Thorsson, SAUF:

- Vi har haft ett eget seminarium i dag för första gången. Över 100 personer kom och lyssnade till hjärnforskaren Katarina Gospic, som talade om vad som händer i hjärnan när man fattar beslut – det var väl ett passande ämne nu när det är valår. Jag gillar Almedalen för att folk är öppna och det är lätt att få kontakt. Här kan man boka upp ett möte i ett gatuhörn som skulle ta tre månader att få till i vardagen i Stockholm.

Ahmed Abdirahim, Fryshuset:

- Jag har sett flera unga som fått delta aktivt i paneldebatter. Tidigare har man pratat OM dem, inte MED. Man har visat de unga i handling att de har en röst.

Fatima Åsard, Fryshuset:

- Jag tycker det bästa är dom spontana mötena när man vandrar runt. Man stöter på människor överallt och det blir ofta avstampet till nya samarbeten.