Sluta kränga grejjer

Det här med nätverkande, alltså jo men visst, det är ju jättebra.

För att skapa kontakter, byta erfarenheter och inspirera varandra. Efter det är jag nöjd. Men det är inte alla som är det. Då börjar deras ”bearbetnings process” där de ska sälja in sitt erbjudande. Missförstå mig inte nu, det klart att det är bra att informera om vem man är och vad man gör, för att eventuellt i framtiden kunna sammanstråla i affärer, jag fattar det. Men, om jag behöver en viss tjänst eller vara så köper jag det när jag behöver det. Vet jag att någon i mitt nätverk har just detta, så är valet ofta att handla av eller genom denne. Fram till dess:

SLUTA KRÄNGA GREJJER!

Jag kan inte ha femtioelva reklamare, trettiofem coacher, åttiofyra telefonlösningsleverantörer… Alltså på riktigt? Jag vet att jag inte är den ende som är förbaskat trött på det här. När jag är med i nätverk är det för att lära känna intressanta människor. Människor som kan inspirera mig. Som jag förhoppningsvis kan inspirera. Varför är det så jäkla svårt att mötas för att skapa kontakter, utan att för den delen jaga ihjäl personen för att ”sälja” in sitt erbjudande? Varför kan man inte skapa en kontakt på en nivå som är lite personlig, där man får chansen att lära känna varandra, som personer? Oavsett vad som står på visitkortet?

Jag kan självklart förstå att för vissa är detta en oerhört viktig kanal att göra affärer. Oftast är detta ensamföretagare. Jag fattar, men gör det snyggt då! Jag har inte någon som helt lust att köpa av någon som jag skakat hand med en gång och bytt visitkort med. Bjud ut på en lunch och visa vem du är, som person. Om jag ska köpa någonting gör jag ju det av den som jag känner mest för. Den jag litar på mest. Jag känner inte eller litar inte på en person som ska kränga grejjer. Ge mig en personlig kontakt så ska jag ha dig i åtanke om jag får ett behov. Jag har flera av mina leverantörer idag som jag stött på, och tjötat skit och skrattat med. Allt mellan himmel och jord. Var man bor, fritidintressen, politik, drömmar, erfarenheter... När jag sedan behövt de tjänster/produkter de har så tänker jag att ”det var en trevlig jäkel, hon/han kan hjälpa mig”. Däremot, den person som jagat ihjäl mig, skulle jag inte ens ringa om jag så stod helt utan leverantör. Då gör jag det hellre själv, eller inte alls.