Pärleros toppar listan

Alexander Pärleros, finns han på riktigt? Det var rubriken på intervjun som lästes av drygt 11.000 pers. Om du inte redan läst den, kan du göra det här.

Under året har IHMs redaktion intervjuat massor med människor. Många berättar om sina liv efter IHM, om sina företag och utmaningar, andra ger tips inom "sitt" område och allt finns att läsa här på ihm. se. Här kommer listan över vårens mest lästa inlägg, plus tips på några nypublicerade intervjuer med IHMs omtyckta lärare.

Micke Darmell, mötesevangelist, är en flitig bloggare och brinner för att skapa bättre och roligare möten och konferenser. Här kommer hans mest lästa inlägg: Icebreakers och energiövningstips för bättre möten! Anna Tebelius Bodin föreläste tidigt i våras om den analoga hjärnan i en digital tillvaro. Anna är internationell föreläsare, sakkunnig om hjärnan och Harvard Graduate. Vi gjorde en intervju med henne, som du kan läsa här. Hon skrev ett inlägg om din hjärnas inre stridigheter - Arbetar din hjärna för din psykiska hälsa trots interna stridigheter? - läs det här

Arash Gilan, medgrundare och VD för Viva Media, stod också på IHM-scenen i våras. Hans mest lästa inlägg under våren var Viktiga trender inom digital marknadsföring. En stor läsekrets fick också inlägget 7 skäl till varför de bästa medarbetarna slutar

David Ståhlberg, expert på digital transformation och IHM-partner, sammanfattade sina intryck från möten med ett 100-tal företag i sitt inlägg 4 sätt att organisera för förändring. Vilken väg väljer ni?

Är du en LOHAS? Läs själv och avgör om du tillhör världens mest trendiga livstil och vad du som marknadsförare bör tänka på om LOHAS tillhör din målgrupp.

IHMs lärare George Smidelik; en mästare på upplevelsebaserad inlärning Carl-Johan Lonntorp leder ledare med glimten i ögat Michael Engström; IHM-läraren som skrev industrihistoria Kerstin Sääw; hur kan du bättre förstå och påverka andra?

Årets nyhet släpptes 13 juni

Då fick vi det glada beskedet att IHM blev den första affärsskolan i Sverige någonsin som kan erbjuda en privat utbildning utan statlig reglering, men som ändå officiellt motsvarar nivån på en kandidatexamen. Anledningen är den nya referensramen för hur svenska utbildningar ska värderas utomlands, SeQF.

– Vad innebär det här för IHM?

– Det innebär att våra utbildningar kvalitetssäkras via SeQF. För den person som ser framför sig en professionell karriär inom yrkeslivet så är det här en meriterande studiegång, vilket SeQF är en garant för. Man kan säga att IHM är en kompetensvaluta som nu noterats i Euro, säger Mats Engström, strategisk utvecklingsschef på IHM.

Redaktionen önskar dig en skön sommar!