Hoppa till innehåll
hero1

Vad är konsekvenserna av pandemin på arbetslivet?

Svante Randlert pratar om hur pandemin har påverkat arbetsgivare, ledarskap och vår kunskap. Och vad har konsekvenserna blivit på makronivå?

Svante har förljt ett par företag innan och under, vad säger dem och vad har konsekvenserna blivit? Och hur har det påverkat omvärlden och organisationen?

1. Vi ser den största beteende förändringen på kortast tid i modern historia. Kunderna hade ett behov innan pandemin, men idag är det något helt annan.

2. Vi har den högsta personalomställnignen sedan andra världskriget. När restiriktionerna lättade märkte vi en stor skillnad. Många hade ställde sig frågan om ens arbetsgivare verkligen är den man vill arbeta för efter pandemin? Lojalitet och synen på varumärket är inte densamma, därav märker vi nu av en stor personalomsättning runt om i landet.

3. Halveringstiden för kunskap är halverad. Vad menas med det? Jo, att det du lär dig idag, är nere till hälften av värdet inom fem år. Omvärlden förändras fort, och vi behöver hela tiden lära oss nya saker för att hänga med i utvecklingen.

4. En ökad Gig-marknad (frilansare). Bolagsverket hinner knappt hantera alla som säger upp sig och vill bli enmannakonsulter. Många nyexaminerade går även direkt från studier till att arbeta som konsulter. Hur agerar vi i bolagen för att möta detta? Denna makrotrenden ökar och snart är vi kanske över 1 000 000 konsulter, innan pandemin var runt 700 000 arbetare konsulter.

5. Kreativitet och innovation har skapat vårt samhälle. Men detta är en av de sakerna som vi faktiskt sett en nedgång av under pandemin. Hur får ni till "tillsammansarbetet", kreativitete och innovationen för att ta er framåt?

Hur agerar ni på dessa makrotrenderna så att ni på mikronivå kan bli kundernas och medarbetarnas förstahandasval?