Hoppa till innehåll
hero1

Aktuell information rörande Covid-19

Uppdaterad 2020-11-19: IHM Business School stänger tillfälligt sina lokaler och överför fysisk utbildning till distans

Den 24 november ställer IHM Business School om fysisk undervisning till distansformat, samt skjuter fram eller ändrar upplägg för undervisning som kräver fysiskt format. Beslutet innebär att IHM:s lokaler i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar tillfälligt stängs för deltagare och studerande.

Majoriteten av IHM:s utbildningar har under hösten skett på distans medan ett begränsat antal utbildningar genomförts på plats i IHM:s lokaler. Beroende på den hastigt ökande smittspridningen av Covid-19 och nya rekommendationer från svenska myndigheter har IHM Business School i samråd med lärare och konsulter tagit beslutet att ställa om den kvarvarande fysiska undervisningen till distanslösningar från och med den 24 november.

Det här beslutet gäller alla IHM:s öppna utbildningar och IHM:s företagsutbildningar, med undantag för Volvo Cars Business School som fortsatt kommer hålla ett fåtal kurser på plats i IHM:s lokaler i Göteborg. Dessa kurser rör enbart grupper med färre än åtta personer och där krav ställs på avstånd.

Beslutet gäller också IHM:s yrkeshögskola vars undervisning i huvudsak redan är distansbaserad. Dock kommer de fysiska YH-moment som redan är inplanerade i IHM:s lokaler att genomföras enligt plan, om inget annat meddelas. Även dessa tillfällen rör grupper med ett fåtal personer och avstånd är krav.

Vidare innebär beslutet att studerande och deltagare inte har möjlighet att vistas i någon av IHM:s lokaler under perioden – vi hänvisar istället till digitala mötesforum via exempelvis Teams.

Detta beslut gäller fram till den 31 december, eller tills nytt beslut tagits.


IHM:s distansutbildningar påverkas inte

Distansutbildningar kommer fortsatt genomföras enligt plan då myndigheternas rekommendationer ej påverkar dessa utbildningar.


Vi följer utvecklingen

Vi håller oss uppdaterade kring myndigheternas fortsatta direktiv och kommer uppdatera informationen när nya direktiv anges.

Läs mer om vår verksamhet på IHM.se och om du har fler frågor eller funderingar rörande våra utbildningar och hur de påverkas under rådande omständigheter, tveka inte att kontakta oss.

IHM:s telefonväxel: 0200-240024

Har du frågor som rör kurser parallellt med jobb, maila adressen under:

programledning@ihm.se

Har du frågor som rör Yrkeshögskolan, maila din utbildningsledare:

förnamn.efternamn@ihm.se


Har du fler frågor om Corona?

Vid allmänna frågor om Corona-viruset så kan man ringa Sveriges nationella informationsnummer 113 13.

Andra officiella källor är:

Folkhälsomyndigheten

Utrikesdepartementet

1177

;