Hoppa till innehåll
hero1

Tre tips för att lyckas i Business

Författare: IHM Business School

Vem driver och utvecklar affären? - entreprenören med affärsidén eller CEO:n för det globala företaget? Förhoppningsvis båda, men för att de ska lyckas med sina roller krävs ett helhetsperspektiv - där både utvecklingsmöjligheterna och grundstenarna i affärsidén är inräknade.

Business Management är en bred utbildning inriktad till den som är centralt placerad i en ansvarsbefattning - men också till de som är i uppstarten av en affärsverksamhet.

Exempelvis David Satime Wallin, grundaren av IT-företaget Ganilla Grace AB, som avslutade sin utbildning i somras.

Kan IHM Business Management hjälpa dig att ta nästa steg?

Kom på en prova-på-lektion via Teams den 26/11 kl. 11:30 och ta del av innehåll och upplägg!

– Vad lärde Business Management dig?

– Jag tog med mig känslan som jag tyckte att vår lärare Michael Engström förmedlade, att det inte finns något rätt eller fel. Engströms lektioner visade att allt inte behöver vara stort, komplext och jobbigt, utan man definierar situationen själv. Sedan testar man, för att sedan analysera och revidera tillvägagångssättet.

Davids lärare Michael Engström har en milslång erfarenhet av affärsmannaskap. Från dörrförsäljare i Malmö till säljchef i Nederländerna med ansvar vinstresultat på hundratals miljoner kronor. Så här formulerar han de viktigaste tipsen för ett bolag i uppstartsprocessen:

SÄLJ TIDIGT

Det första tipset är att man behöver komma igång med säljet på ett tidigt stadium. Sitt inte bakom skrivbordet och utveckla något helt färdigt innan du pratat och träffat kunder, där har du 97 procent av alla inkubator-företags problem.
Jag tror mycket på att sälja skinnet innan björnen är skjuten! Ta först reda på behoven och lös sedan de behoven.

Har du frågor?

Prata med våra erfarna rådgivare - de guidar dig rätt


HA INTE FÖR MYCKET PENGAR

Det kan vara för mycket fokus på att få in pengar i bolag. Från början vill man ofta ha in någon annans pengar och riska, men jag tror också det kan vara bra att ha ont om pengar, för det är då man kommer på de smarta lösningarna.
Tidigare i veckan var jag i Norge och träffade ett företag, och de berättade att de byggt en business som snart kommer omsätta en halv miljard, och de har inte lånat en spänn. Istället har de hittat smarta lösningar, exempelvis att få kunden att alltid förbetala. Hade man haft en stor påse med pengar så hade man kanske inte tänkt på det.


OLIKA I TEAMET

Tänk team. Hitta människor som kompletterar dig, inse att du inte kan vara världsbäst på allt, utan hitta människor att bygga företaget tillsammans med dig. Personalen ska ha samma mål och samma värderingar, men allt annat ska vara olikt. Olika egenskaper, olika erfarenheter och olika kompetenser.

Oavsett om man är entreprenör i startup eller befinner sig på en framstående position på ett storföretag så är kunskap, förståelse och förmåga inom affärsmannaskap en nyckelfaktor för fortsatt framgång. Utbildningen Business Management tar helhetsgreppet.

;