Tre tips för en ny affär

Det är många hinder en entreprenör ska möta innan idén förverkligas. Men ibland är våra hinder inte mer än tankar och idéer som behöver ett nytt perspektiv. Det här är 3 tips till dig som vill ha fart till affärsidén!

michael-e_0.jpg

Michael Engström har varit lärare inom IHM:s DIHM-program i över ett decennium och har milslång erfarenhet av affärsmannaskap. Från dörrförsäljare i Malmö till säljchef i Nederländerna med ansvar för vinstresultat på hundratals miljoner kronor. Så här formulerar han de viktigaste tipsen för ett bolag i uppstartsprocessen:


Hur kan Business Management utveckla dig?

Ta reda på svaret med ett smakprov på utbildningen


1. SE TILL ATT BÖRJA SÄLJA TIDIGT

Det första tipset är att man behöver komma igång med säljet på ett tidigt stadium. Sitt inte bakom skrivbordet och utveckla något helt färdigt innan du pratat och träffat kunder, där har du 97 procent av problemen för alla inkubator-företag. Jag tror mycket på att sälja skinnet innan björnen är skjuten! Ta först reda på behoven och lös sedan de behoven.

2. HA INTE FÖR MYCKET PENGAR

Det kan vara för mycket fokus på att få in pengar i bolag. Från början vill man ofta ha in någon annans pengar att riskera, men jag tror också det kan vara bra att ha ont om pengar, för det är då man kommer på de smarta lösningarna.

Tidigare i veckan var jag i Norge och träffade ett företag, och de berättade att de byggt en business som snart kommer omsätta en halv miljard, och de har inte lånat en spänn. Istället har de hittat smarta lösningar, exempelvis att få kunden att alltid förbetala. Hade man haft en stor påse med pengar så hade man kanske inte tänkt på det.

3. SKAFFA OLIKA TYPER I TEAMET

Tänk team. Hitta människor som kompletterar dig, inse att du inte kan vara världsbäst på allt, utan hitta människor som kan bygga företaget tillsammans med dig. Personalen ska ha samma mål och samma värderingar, men allt annat ska vara olikt. Olika egenskaper, olika erfarenheter och olika kompetenser.

Oavsett om man är entreprenör i startup eller befinner sig på en framstående position på ett storföretag så är kunskap, förståelse och förmåga inom affärsmannaskap en nyckelfaktor för fortsatt framgång. Utbildningen Business Management tar helhetsgreppet.


Har du frågor om våra utbildningar inom affärsutveckling?

Prata med våra erfarna rådgivare - de guidar dig rätt