Spännande samtal på IHM:s digitala inspirationsdag

Det blev spännande samtal om framtidens arbetsmiljö när 100 företagsrepresentanter från ledningsgrupperna inom IHM Yrkeshögskola samlades på en digital inspirationsdag.

IHM digitalt inspirationsmöte.jpg

IHM Yrkeshögskola samarbetar med över 2000 företag och genom detta arbete säkras kompetensen på den svenska arbetsmarknaden. Många av dessa företag sitter även med i ledningsgrupperna för YH-utbildningarna och under fredagen den 22 januari fick de alla chansen att möta varandra digitalt när IHM bjöd in till inspirationsdag via Zoom. Utbildningsledaren Anna Karin Nodby är en av de som stod bakom eventet.

Varför arrangerar ni denna inspirationsdag?

– Vi ville tacka och visa vår uppskattning till våra ledningsgrupper för deras engagemang på IHM Business School under 2020.


Företag? Samarbeta med oss!

Föreläs - Ta emot LIA-praktikanter - Utveckla utbildningar - Samarbeta i examensarbeten. Som samarbetspartner till IHM Yrkeshögskola utvecklar du ditt företag.


Företagen avgörande för yrkeshögskolan

Alla IHM:s drygt 20 YH-utbildningar har en ledningsgrupp och det är helt avgörande för utbildningarnas kvalité att dessa företag tar sig tid och medverkar i dessa grupper. Många ser också grupperna som en möjlighet till att nätverka och inspireras, ett tema som dagens inspirationsdag tog fasta på.

Johan Book.jpg

De första föreläsarna var Niklas Delmar och Johan Book från Hej Engagemang och deras fokus låg på hur man uppehåller en stark organisation under rådande omständigheter där distanserat arbete blivit vardag.

Det pratade bland annat om hur man kan förebygga att gapet i relationer inte ökar utan istället stärks. De berörde också hur man med forskningsbaserad fakta och praktiska verktyg kan jobba med hållbart ledarskap.

We are Laja bild.jpg

Därefter tog Tobias Larsson från Hire Sound och Lovisa Jacobsson från WeAreLaja över showen och höll ett samtal från soffan kring att lyckas med interaktiva och engagerande digitala möten och events.

Det delades ut mängder med verktyg och tips för att kunna möta framtidens digitala och hybrida möteskultur. Dessutom fick alla deltagare diskutera och nätverka sinsemellan i så kallade breakoutrooms.

Arrangören och utbildningsledaren Anna Karin Nodby sammanfattar inspirationsdagen så här:

– Det har varit en väldigt givande och roligt förmiddag, med stort engagemang och delaktighet från både föreläsare och deltagare. Är helt övertygad om att alla fick med sig något ”hem”.


Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före