ASTD - världens största kongress inom träning och utveckling

Jag är framme i Washington! 18 timmars resa dörr till dörr, så det tog ett tag att räta ut kroppen igen, den hade liksom fastnat i formen av en flygstol.

Då är bästa medicinen är att promenera - vilket jag gjorde med besked... Dels för att jag aldrig har varit i Washington tidigare och därför ville se mig omkring - dels för att kartor och jag inte är bästa vänner. Det blir helt plötsligt svårt att veta vilket som är höger eller vänster när man läser det typ 'upp och ner'... Så jag har sett mycket av Washington idag. Hittade inte stationen till The Circulator (bussen) och har därför gått från Georgetown via The (entire) Waterfront till The Mall och slutligen fram till Capitol Hill. Jag kan se The Capitol från hotellet, med det visat sig att man kan gå runt rätt länge innan man hittar rätt vinkel på utsikten och såmed hotellets entré. Jag gillar Washington! Det är mindre än andra städer i USA jag sett, inte bara i antal invånare utan även hus och bilar som är mer av europeiskt format. De många grönområdena, närheten till vattnet och ett levande centrum med affärer, restauranger och caféer ger en skön känsla utan den stress som annars ofta präglar en storstad.

Jag är här för att besöka ASTD (American Society for Training Development), världens största kongress inom träning och utveckling. 9000 besökare från 60 länder väntas delta i år. På menyn de närmaste 3,5 dagarna står 300 föreläsningar att välja mellan och 350 utställare att besöka. Kända namn både från ubildnings- och företagsvärlden står på talarlistan. Säg ett koncept eller verktyg av rang inom området så finns upphovspersonen (eller dess arvingar) här. Vilken känsla att få möta 'Gurus' som Kenneth och Scott Blanchard, Wendy och James Kirkpatrick, Franklin Covey, mfl, live! Precis som förra året kommer det att vara svårt att välja bort.

Jag har bestämt mig för att fokusera på 4 av de 9 'tracks' eller ämnesområden som erbjuds: ledarutveckling, utbildningsdesign och -leverans (facilitering), vetenskap kring lärandet och effektmätning. Dessa områden ligger mig allra varmast om hjärtat. Jag är nyfiken på trender, nya insikter, ny forskning, metoder och verktyg som kan göra våra lärprocesser ännu bättre på att skapa beteendeförändingar som leder till resultat för både människan och organisationen. Jag är spänd på att höra exempel från företag som har lyckats övervinna olika utmaningar och som vill dela med sig av sin resa. Framför allt ser jag fram emot många spännande möten, samtal och upplevelser som tillsammans ger massor av energi och inspiration.

Let's get started!