Var e brudarna?

Ja, vart är dom? Kvinnorna som ska sitta i styrelser och ledningar? Kvinnorna som ska ta över när vi börjar rekrytera utifrån kompetens istället för utifrån kön.

Ja, svaret är att dom finns överallt runtomkring oss. Det är bara att se sig omkring och utvidga nätverket. Jag har tidigare skrivit om engagemanget och entusiasmen som jag mött på KTH i Stockholm (finns även på Chalmers i Göteborg) där unga kvinnor är positiva och snart redo för större uppgifter. Kanon för framtiden! 

Men vart är dagens svenska kvinnor, förebilder, som likt Anne-Marie Slaughter eller Julia Gillard (googla grabbar) kliver fram och säger ifrån ordentligt? Det händer nämligen ingenting, vad gäller styrelser och löner, enligt SCBs (Statistiska Central Byrån) rapport som presenterades 2012-11-06.

I Sverige finns ett antal databaser med kvinnor på olika nivåer som kan anlitas och anställas nu. Regeringens initiativ Styrelsekraft är ett exempel och det finns många andra privata aktörer. Själv har jag numera ett stort nätverk vad gäller kvinnor. Jag funderar på att starta rekryteringsbolaget Kvinnohandel AB och börja rea ut dessa kvinnor. Betala för två så får du tre. Då kanske det blir lite drag? (Obs det finns inslag av ironi i texten.)

I förra veckan föreläste jag på Yale University (Women Leadership Initiative i New Haven) och möttes av samma positivitet och intresse för ledarskap och jämställdhetsfrågor (som på KTH). Mycket glädjande! Och glädje smittar! Jag blir glad och tänker att kanske kommer det en förändring, en vacker dag, när det gäller mixen, könssammansättningen på alla nivåer i företagen. Även i Sverige.

Kvinnor har ju den styrkan att de kan ta ner garden och behöver inte vara så försvarsinställda som män när det diskuteras utmaningar kring framtida karriärmöjligheter. Det är utvecklande. 

Vi pratar ofta om förebilder när det gäller kvinnor och ledare överhuvudtaget. Vilka är det när det gäller Sverige? Var e brudarna? I USA finns ett antal som syns och det intressanta med några av dessa är att de inte arbetar med de gamla vanliga produkterna, dvs. bilar, datorer, vapen och tobak. Vi gillar ju management och affärsidéer från USA. Så varför inte titta på några kvinnor i USA som förebilder. Några exempel:

Gigi Mander som startade Outsource Resource Management som marknadsför andra företags produkter utanför USA, men hennes mål är att minska fattigdomen i världen. Det är vad jag kallar en vision! Eller Wendy Kopp som byggde upp Teach for America för att minska gapet mellan rika och fattiga barn när det gäller akademiska meriter eller varför inte Ashley Murray VD på Waste Enterprisers som arbetar i Afrika med att göra sopor till bioenergi. Business och ledarskap med socialt engagemang alltså. Och det går till och med att ställa om i produktportföljen. AM Pierce & Associates, ett företag som levererar ”teknisk” expertis till försvaret, inser nu att det kommer att blir nedskärningar om Obama vinner. VD Adelle Pierce berättar att 98 % av businessen har varit försvarsuppdrag, men att man nu arbetar för högtryck med att se vilka andra områden bolaget kan gå in i för att bredda kundbasen. Pierce säger att det går eftersom dom är tvingade. Se där!

Men det finns smolk i bägaren! Dinosaurierna slår tillbaka när de känner sig hotade. På University of Texas i San Antonio har forskarna kommit fram till att kvinnor röstar (och agerar annorlunda) när de har mens och Berkeley University, California, presenterar en rapport som påstår att kvinnor får högre lön om de flörtar lite vid löneförhandlingar. Kan man tänka. Men det gäller väl inte i Sverige?  Min fru har högre lön än mig. Undrar hur det gick till? Hennes chef är ju en kvinna… 

19 november 2012
Till toppen av sidan Till topp