Ett tips till alla goa gubbar

Organisationen Catalyst i New York är, enligt The American Institute of Philanthropy, USAs ledande forsknings- och ledarskapsorganisation där man studerar affärsutveckling och ledarskap och kopplingen till gender – jämställdhetsfrågor. 

Catalyst är en non profit organisation och får sina medel via medlemsföretag, idag cirka 400 stycken. Organisationen finns förutom i USA, även i Europa (Schweiz) och snart även i Asien. Catalyst firade sitt 50 års jubileum 28 mars, 2012.

MARC - en ny mötesplats för män på nätet

På 50-årsfesten, i torsdags på Waldorf Astoria i New York, lanserades MARC, en ny mötesplats för män på nätet, där frågor kring ledarskap, sexism och jämställdhet kopplades till business och diskuterades tillsammans med åhörarna. MARC, är en förkortning för - Men Advocating Real Change och på hemsidan kommer det att skrivas krönikor, föras debatt, och nya forskningsresultat kommer att presenteras. Varje månad skriver 8 män (forskare och konsulter) utifrån ett manligt perspektiv bland dem finns: Michael Kimmel, USA, Graeme Russell, Australien, Amitabh Kumar, Indien, Frank McCloskey, USA och undertecknad.

På Waldorfseminariet var det tydligt för mig hur lika situationen är i olika länderna när det gäller antalet kvinnor i toppen på företag/organisationer och vilken typ av utmaningar som ligger framför oss när det gäller att rekrytera efter kompetens och inte utifrån kön. Självklart fanns också skillnader mellan länderna, men dessa ligger mer på området mänskliga rättigheter i samhället i stort, där Asien skiljer sig från Europa i flera hänseenden.

För att kunna delta måste man skriva in sig och bli medlem. Detta kostar naturligtvis ingenting. Gå med, tycker jag, det är en utmärkt plattform för alla oss män som vill utvecklas och växa som vuxna!  

Lars Einar Engström
www.sexisten.se

2 april 2012
Till toppen av sidan Till topp