Fotbollsbörsen?

Jag tycker fotboll är väldigt roligt och har varit motgångssupporter sedan 1971 då jag började heja på GAIS. I år går det väldigt bra för oss och det känns rättvist. Men det är mycket annat som inte känns bra.

Ta det här med att köpa och sälja spelare under säsongen. Ja, det har vi kanske vant oss vid men det känns inte bra när de rikaste klubbarna köper upp toppspelare från sina konkurrenter mitt i säsongen och dessutom skriver in i kontraktet att spelaren inte får spela mot klubben han lämnat. "Javisst är han bra, du får honom för 25 mille men då får han inte spela mot oss utan bara vara med och ta poäng mot våra konkurrenter." SANDLÅDA!

En annan sak som inte känns bra är supportrarnas ickeförståelse (eller totala blundande) för det ekonomiska spelet inom fotbollen. När GAIS senast mötte Mjällby (GAIS vann) så skanderade gaisklacken "Han har sålt sig som en hora" varje gång före detta gaisaren Pär Ericsson rörde bollen – en affär som för övrigt inbringade ca 8 millar till GAIS. Den här typen av övertramp förekommer hos alla lag och allt för ofta. SANDLÅDA!

Värst av allt är naturligtvis supportervåldet – det hängivna hatet som skrämmer bort den hängivna kärleken till fotboll. SANDLÅDA!

Jag följer numera fotboll i tidningen, på nätet och på TV, vilket gör mig till en av de dåliga supportrar som inte följer sitt lag på plats, året runt, i ur och skur. Men jag har åtminstone vuxit ur SANDLÅDAN!

Ja, nu fick jag gnälla av mig lite och ser fram emot kvällen när Zlatan och gänget möter Ungern, en match vi borde vinna men det är inte bara att ställa fram gulascherna!

HEJA!

 

 

2 september 2011
Till toppen av sidan Till topp