Tillbaka efter en tuff tid

Jag ser här att det är 1 år och 29 veckor sedan jag bloggade sist. Och det har sin naturliga förklaring. Under den här tiden har jag förlorat tre nära anhöriga, varav den ena är min älskade mor. I ett år fick jag följa och stötta när hon förde en kamp mot tiden. Endast 66 år ung dog hon i ALS, en ohyggligt grym sjukdom som successivt bröt ner varenda muskel i hennes kropp, tills hon inte längre kunde äta, tala och till sist inte heller kunde andas. Helt klar i huvudet blev hon mer och mer instängd i sin kropp och utlämnad till alla runt omkring. Men trots sin utsatthet så kämpade hon in i det sista med att försöka kommunicera sin vilja. Hon var en intelligent kvinna med stor integritet men också stark och envis. Saknaden efter henne är enormt stor.

Mitt i detta har jag ändå tagit mig fram till sista terminen på min DIHM. Det har varit oerhört tungt men ändå så givande, då studierna många gånger varit en slags ventil för mig när det känts som svårast. Och nu är det examensarbete för ett externt företag som är utmaningen. Så spännande, skrämmande och roligt. Allt på en gång.

Jag har min mor att tacka för min envishet och min målmedvetenhet, utan henne hade jag inte varit där jag är idag. 

Här på bloggen skall jag nu åter försöka dela med mig av min sista termin fram till examen, häng med ni som vill...

11 april 2013
Till toppen av sidan Till topp