1/3

En tredjedel av terminen har nu gått för oss som gör examensarbete, DIHM, och hittills har allt gått enligt planerna. Mycket av det tror jag beror på att vi i god tid kom igång med sammansättningen av gruppen. Tack vare detta hade vi också möjlighet att i tidigt skede börja leta företag som var rätt för oss att sammarbeta med. 

För just det här med att hitta rätt uppdragsgivare har vi lärt oss kan vara en svårighet. Många vi pratade med i början var positiva och kunde visst tänka sig att anlita IHM för ett examensarbete. Men när det sedan var dax var det som så ofta att man drog öronen åt sig, man hade inte tid, möjlighet eller råd att genomföra detta just nu.

Så mitt råd till kommande studenter är att tänk ut företag ni vill arbeta med i god tid innan terminen startar (till och med innan er grupp är sammansatt) och prata tidigt med dem om vad det innebär med tid, engagemang, insyn i bolaget och kostnader för företaget. Inte bara IHMs avgift utan kanske behövs det en budget utöver det också för att kunna genomföra projektet.

Vår första delrapport, uppdragsbeskrivningen är inlämnad och redovisad och nu är det nästa fas med intervjuer och enkäter... Inte helt lätt men oerhört givande. Berättar mer om detta nästa gång.

Önskar er alla en fin och lärorik vecka.

25 april 2013
Till toppen av sidan Till topp