"Ordet problem finns inte för mig längre."

Mina mammor har betytt allt! Det här är ständigt återkommande ord när jag sitter ner och pratar med Modou George som precis läst Business Management på IHM i Stockhom och nu valt att fortsätta med Verksamhetsstyrning, på väg mot en Marknadsekonom DIHM. Jag återkommer till detta men vi börjar i…

– Hisingen och Rinkeby, där började mitt liv. Jag är född i Sverige med en mamma från Senegal, hon bodde i Rinkeby, och en pappa från Gambia, bosatt på Hisingen, jag pendlade däremellan som barn. Jag har 2 småbröder på pappas sida som bor i Gambia och en storasyster, som jag är uppväxt med, på mammas sida. Min syster var som en extra mamma, hon och min mamma har gjort hela min resa möjlig, de betyder allt för mig! Idag driver jag tillsammans med mina kollegor två startup-verksamheter inom mode samt att jag parallellt läser till Marknadsekonom här på IHM.

– Det låter som du hade en ganska splittrad uppväxt?

– Absolut, som många andra hushåll så hade vi inte alla nödvändiga resurser för att komma undan den inre stressen. Sämre ekonomi, mat var inte alltid självklart men mamma gjorde alltid sitt yttersta för att vi skulle ha så bra förutsättningar som möjligt.

Det var svårt att få ihop det, speciellt med hockeyn! Jag var lyckligt lottad som fick hjälp med delar av utrustningen! Fotbollen och hockeyn har präglat mig till att bli en vinnarskalle men lärde mig framförallt att fungera med olika människor och jobba mot gemensamma mål!

– Var du en stökig kille?

– Stökig är ett diffust ord, men jag kan känna att jag var det till en viss del.

– Och när började du ta tag i dig själv och din framtid?

– Sista året på Walthers Gymnasium så var jag iväg på en kortare resa som kom att förändra mitt liv. Jag introduceras då för fenomenet The Secret, som handlar om hur man kan attrahera rikedom, hälsa och lycka genom positiva tankar och känslor. Det kom att bli grunden och startskottet för min karriär.

– Och vad ville du bli?

– Just där och då var min vision inte längre än min armlängd. Det jag såg framför mig var att jag ville bli en entreprenör som simmade i pengar. Det baserades mycket på att jag vill uppleva och skapa allt som jag inte hade möjlighet till som ung, jag trodde då att pengar var lösningen till allt. Med erfarenheter kommer vishet, jag började finna djupare syften och vågade visualisera större.

– Och vilka var de första stegen?

– Jag stod inför valet att antingen börja studera eller ge mig ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet. Jag skrev då ned fem saker som skapade glädje och fem potentiella yrkesval. Syftet var att finna en röd tråd i vad som skulle komma att förgylla mina dagar i livet.

Frågan jag ställde mig var: ”Vad kan jag jobba med som för mig inte känns som ett jobb utan mer en given livsstil?” Resultatet blev väldigt brett och jag insåg att det fanns så enormt mycket jag ville åstadkomma och fylla mina dagar med.

– Och allt detta var steg mot ditt mål att bli egen företagare?

– Stämmer! Jag insåg att det fanns flertalet kompetenser som krävdes från mig för att jag skulle våga ta risken att försöka lyfta med mina egna vingar. Jag insåg tidigt att det skulle bli en lång och hård väg men inspireras dagligen av en speciell metafor.

– Hur ser din metafor ut?

– Du får ett uppdrag som går ut på att bygga en mur som är 10x10 meter. Du har ingen erfarenhet sen tidigare och vet därför inte hur du skall gå tillväga. Det kan lätt kännas som en omöjlig uppgift att utföra.

Om du lägger en tegelsten så perfekt du kan varje dag så har du tillslut byggt upp en mur av tegelstenar. Från början kan det verka orealistiskt men om du är tillräckligt fokuserad på att ta ett steg i taget så når du snart ditt mål.

– Så hur känner du att IHM har hjälpt dig och dina företag?

– Redan vid starten av Business Management så lämnade jag skolan i extas varje vecka för att presentera de nya verktygen för mina övriga kollegor. Det var en utbildning som gav mig grundläggande förståelse för affärsmodellen och dess funktioner. Det gjorde att vi kunde göra om och göra rätt.

Läs allt om Business Management

– Och nu har du valt att läsa vidare på IHM Verksamhetsstyrning.

– Ja, är precis i början men Verksamhetsstyrning har redan också varit otroligt givande då vi börjat förtydliga alla våra processer. Resultatet av detta är att jag tillsammans med mitt team har lyckats identifiera majoriteten av våra slöserier och lyckats hitta effektivare lösningar.

– Känner du själv att förändrats under den här tiden?

– Absolut! Inte nog med att min kunskapsnivå har ökat enormt, jag känner även att jag har utvecklat min karriär och många av mina personliga förmågor. Bonusen på IHM har också varit den breda insynen i olika branscher som jag fått tillgång till via mina studiekollegor.

– Låter bra, och när jag pratar med dig så känns det som du ser väldigt positivt på din och företagens framtid, är det här rätt spår nu för att uppnå dina mål?

– Självklart är jag positiv! Jag ser inte längre några problem utan enbart utmaningar. Jag känner definitivt att jag är på rätt spår just nu och försöker fortfarande vara noggrann med hur jag sätter mina tegelstenar.

– Jättetack för den här stunden, riktigt inspirerande att träffa dig!

– Tack själv, riktigt trevligt!