Kalmar

Södra långgatan 31, Kalmar / Lögstadsgatan 5, Vimmerby
I Kalmar hittar du oss mitt i centrum och på vår sattelitort Vimmerby delar vi lokaler med Campus Vimmerby.

Kalmar

Mitt i Kalmars hjärta, på Södra Långgatan 3, hittar du IHMs lokaler  - ett stenkast från Kalmars centralstation. I Kalmar har du nära till allt och med hjälp av en cykel kan du transportera dig över hela stan. 

På IHM i Kalmar har du, utöver ditt klassrum, tillgång till grupprum och lunchrum. Om sommarhalvåret kan man även njuta av vår fina uteterrass. Caféer och lunchrestauranger finns precis utanför dörren. 

Tel: 0200-24 00 24
Kontakta oss

Södra Långgatan 31
392 32 Kalmar
Visa på karta

ÖPPETTIDER

Kontakta Maria Heudorf för öppettider:
031-335 2091

Vimmerby

Vimmerby är satellitort till Kalmar och undervisningen sker på Campus Vimmerby. deras lokaler erbjuder modern teknik och utrymmen för undervisning och gemensamhetsutrymmen. Du kan se bilder på lokalerna samt läsa mer om Campus här.

Kontakta Campus Vimmerby
Kontakta oss eller ring tel: 0200-24 00 24

Lögstadsgatan 5
598 39 Vimmerby
Visa på karta

https://www.ihm.se/contentassets/fc996f1bd9754c3b81b355fa17cefdda/regblock_bild.png

Bli en del av tillväxten

IHM:s yrkeshögskoleutbildningar utvecklas i mycket nära samarbete med företag i branschen och sammanslutningen bakom ansökan borgar både för kvalitet och tillväxt. Se vad näringslivet säger om vår nya utbildning och kompetensbehovet i Kalmar och Vimmerby.

Läs mer
https://www.ihm.se/contentassets/24bc938a2ae74ae6b2c2cee29154fa70/maja-lundgren_hero.jpg.png

Studerande vann pris av Post Nord

Maja har precis tagit examen från E-commerce Manager i Kalmar. Vi kontaktade henne för att prata om studietiden, hur Kalmar är som studieort och vinsten i Post Nords tävling: Årets e-handelsstudent.

Läs mer
https://www.ihm.se/contentassets/974a007093574554921dab2cfd2fee90/christofer-johansson._regblock.jpg.png

Besöksnäringen är i stort behov av nytänk

"Jag tycker själv det är jättekul att kunna stötta studerande. Det hade varit riktigt kul att kunna koppla ihop våra frågor med undersökningar och examensarbeten där studerande är med och kikar på nya utvecklingsområden."

Läs mer
https://www.ihm.se/contentassets/5273f342978a4779b47743f7a3da51ce/magnus-lagerlof_-regblock_liten.png

"Vi behöver den bästa kompetensen"

Ekerum resort valt att engagera sig i vår nya utbildningssatsning i Kalmar.Vi kontaktade företagets CEO, Magnus Lagerlöf, för att titta närmare på vilken kompetens som är viktigast för regionens fortsatta expansion som besöksmål.

Läs mer
https://www.ihm.se/contentassets/3b036cc4c2e74bd983b2b27d5291c833/anna-fohlin_2400x820.png

Anna blev produktionsledare på eventbyrå

När IHM skulle arrangera ett event valde vi att samarbeta med en byrå för att få hjälp. Under processen stötte vi på en tidigare student, Anna. Självklart var vi nyfikna på Annas resa efter IHM.

Läs mer
https://www.ihm.se/globalassets/.old-new/blogg/keb-cluster/catrin-stighammar-anpassad.jpg

Vilken kompetens krävs i Kalmars besöksnäring?

YH-utbildningen Konceptutveckling – Event & besöksnäring startar i Kalmar. En välkänd aktör som varit med och tagit fram utbildningen är Kalmarsalen - och där är Catrin Stighammar verksamhetschef (och strategi-ess). Vi pratade med henne om varför utbildningen behövs och vad den kan leda till för de studerande - och regionen i stort.

Läs mer
https://www.ihm.se/globalassets/rise_hero.jpg

Evelina uppnådde sitt mål

För två år sedan studerade Evelina till Konceptutvecklare Event- och Besöksnäring, idag arbetar hon med det hon då drömde om. Evelina delade med sig av detta på LinkedIn, läs hennes inlägg nedan.

Läs mer
https://www.ihm.se/globalassets/i-fokus/blogg/2018/caroline-jonsson-ny.jpg

Caroline startade eget inom konceptutveckling

Efter utbildningen Konceptutvecklare event och besöksnäring startade Caroline Jönsson eget företag. Nu driver hon Develop Connections med fokus på koncept- och affärsutveckling.

Läs mer