Hoppa till innehåll
None None 02/22/2023, 10:55 69cba3eb-38f3-4d5e-98a1-aa95789309cb

YH-KURSER PÅ DISTANS

Det snabbaste sättet att komma framåt inom ditt område

KORTA YH-KURSER PÅ IHM ÄR

Skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. Men är även...

Vi har en kort YH-kurs för dig om du jobbar med...

E-handel eller har ledande befattning inom retailHållbarhet inom E-handel

DISTANS   HALVFART  |  12 VECKOR

Hållbarhet är en stor fråga inom e-handeln, men det kan vara svårt att veta var man ska börja.

Kursen Hållbarhet inom E-handel är den perfekta lösningen för dem som vill lära sig hur man utvecklar en E-handel som både är kunddriven och hållbar. Du får lära dig om de senaste trenderna och tekniken inom hållbarhet, samt hur du kan omsätta dessa i praktiken i ditt eget företag.

För dig som möter ett av dessa kriterier:

Minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom e-handelsbranschen inriktat på fysiska produkter; exempelvis med marknadsföring, försäljning, affärsutveckling, förvaltning, service eller logistik. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.

Minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) i en ledande befattning inom retailbranschen. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.

Läs mer om kursen

E-Commerce Supply & Demand Chain

DISTANS   HALVFART  |  16 VECKOR

Lär dig hur du optimerar e-handelsrelaterade logistiska flöden för en mer hållbar och effektiv e-handel.

Kursen E-Commerce Supply & Demand Chain är det perfekta sättet att lära sig om de senaste trenderna och utvecklingen inom e-handel. Du får viktig kunskap som du kan använda för att förbättra din verksamhet och ligga steget före konkurrenterna.

Kursen är fullmatad med information som hjälper dig att ta din verksamhet till nästa nivå. Du lär dig att planera hela vägen från leverantör till kund, för att din e-handelsverksamhet ska bli så effektiv som möjligt.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom e-handelsbranschen inriktat på fysiska produkter, eller i en ledande befattning inom retailbranschen.

Läs mer om kursen

ekonomi eller redovisning

Digitalisering och hållbarhet inom redovisning

DISTANS   HALVFART  |  12 VECKOR

Redovisningsområdet förändras snabbt och det kan vara svårt att hålla sig uppdaterad i den senaste utvecklingen (och bland alla verktyg).

Förändringen innebär både möjligheter och utmaningar för yrkesverksamma. Det är därför denna kursen finns - för att ge dig den mest aktuella kunskapen och färdigheterna inom redovisning.

Kursen Digitalisering och hållbarhet inom redovisning öppnar dörren för nya möjligheter. Du får lära dig om den senaste utvecklingen inom redovisning samt strategier för hållbarhet. Med den här kursen kommer du att kunna trivas i vilken redovisningsroll som helst.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom ekonomi och/eller redovisning.

Läs mer om kursen

besöksnäringen

Revenue Management för besöksnäringen

DISTANS   HALVFART  |  20 VECKOR

Visst letar vi alltid efter sätt att öka vår lönsamhet, men det kan vara svårt utan rätt kunskap och verktyg.

Många företag inom besöksnäringen kämpar för att gå med vinst eftersom de inte har en god förståelse för intäktsstyrning. Detta är en komplex process som kräver expertis inom marknadsföring, ekonomi och försäljning.

Kursen Revenue Management för besöksnäringen ger dig all den kunskap och de verktyg du behöver för att öka ditt företags lönsamhet genom intäktsoptimering. Du lär dig hur du kan förutsäga efterfrågan och justera priserna därefter, så att du kan maximera dina intäkter samtidigt som du håller dina kunder nöjda.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) från marknad, ekonomi och/eller försäljning inom besöksnäringen. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.

Läs mer om kursen

Konceptutveckling digitala & hållbara event

DISTANS   HALVFART  |  22 VECKOR

Du har idéer till bra evenemang, men du är inte säker på hur du ska förverkliga dem... 

Evenemangsplanering kan vara överväldigande. Det finns så många saker att tänka på - från att hitta och boka talare till att skapa marknadsföringsmaterial och hantera registreringar.

Kursen Konceptutveckling digitala & hållbara event ger dig verktygen för att identifiera ett behov, utveckla ett koncept och slutligen marknadsföra det till rätt publik. Den hålls av en lärare med mycket erfarenhet, och som kommer att hjälpa dig varje steg på vägen.

För dig med minst ett års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) från marknad, försäljning, administration, ledning eller kundservice inom besöksnäringen. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.

Läs mer om kursen

B2B-försäljning

E-commerce B2B

DISTANS   HALVFART  |  28 VECKOR

Att ge sig in i e-handeln kan vara skrämmande, särskilt om du inte vet var du ska börja 

Du behöver inte bara oroa dig för tekniken och logistiken för att få fart på din digitala försäljning, utan du måste också tänka på hur din nya försäljningsstrategi kommer att påverka ditt företag i stort.

Kursen E-commerce B2B är det perfekta sättet att ta steget in i e-handeln. Kursen ges av en expert på området och ger dig all den information du behöver för att lyckas med e-handeln. Du får lära dig om konvertering, förändringsledning och hållbarhet inom e-handel, vilket gör att ditt företag är redo för utmaningen.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom B2B-försäljning.

Läs mer om kursen

Digital & Social Selling

DISTANS   HALVFART  |  16 VECKOR

Säljare letar alltid efter nya sätt att förbättra sina färdigheter, men det kan vara svårt att följa med i den senaste (pågående) digitala förändringen.

Det digitala har förändrat hur kunderna köper produkter och tjänster. Och de som inte anpassar sig kommer snabbt att hamna på efterkälken. 

Kursen Digital & Social Selling visar dig hur du använder sociala medier som LinkedIn och andra digitala kanaler för att nå fler köpare och slutföra fler sälj. Du lär dig hur du använder tekniker för att genomföra bättre kundmöten, bygga upp förtroende online och skapa varaktiga relationer med kunderna.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom B2B-försäljning; exempelvis som Account Manager, Key Account Manager eller säljchef. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.

Läs mer om kursen

HR

Digitalisering och hållbarhet inom HR

DISTANS   HALVFART  |  24 VECKOR

Om du vill bli framgångsrik inom HR gör du klokt i att förstå dig på digitaliseringens utmaningar.

Men på grund av digitaliseringens snabba och ständigt föränderliga karaktär känner sig många överväldigade och osäkra på var de ska börja.

Den här kursen ger dig en omfattande förståelse för hur digitaliseringen påverkar HR och vad du kan göra för att hjälpa din organisation att göra omställningen. Du får lära dig om olika verktyg och metoder för att genomföra digitalisering på ett effektivt sätt som gynnar såväl de anställda som organisationen som helhet.

För dig med minst ett års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) av HR, lön eller personaladministrativa arbetsuppgifter.

Läs mer om kursen

affärsutveckling

Cirkulär affärsutveckling

DISTANS   HALVFART  |  24 VECKOR

Vi vet alla att världen står inför stora miljöutmaningar och det kan vara svårt att veta var man ska börja för att göra skillnad.

I en cirkulär ekonomi arbetar företagen bland annat med att hålla produkter och material i bruk så länge som möjligt och utvinna maximalt värde ur dem medan de fortfarande är i omlopp. Detta hållbara sätt att göra affärer är bättre för miljön och kan också vara mer lönsamt för företagen.

Kursen passar dig som vill fördjupa dina kunskaper inom organisationsutvecklande processer, få konkreta verktyg och arbetssätt som hjälper verksamheter med att genomföra omställning från linjära till mer cirkulära flöden.

För dig med minst 1,5 års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom projektledning, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och/eller affärsrådgivning.

Läs mer om kursen

digital marknadsföring

Martech & Inbound Marketing

DISTANS   HALVFART  |  14 VECKOR

För att hålla jämna steg med det ständigt föränderliga digitala landskapet måste företag använda marknadsföringsstrategier som är data- och insiktsdrivna.

Många företag saknar dock den nödvändiga kompetensen för att genomföra dessa typer av marknadsföringskampanjer.

Kursen Martech & Inbound Marketing ger dig den kompetens som behövs för att genomföra framgångsrika data- och insiktsdriven marknadsföring. Den hjälper dig dessutom att förstå värdet av Inbound Marketing, hur du kan anpassa dina budskap och till sist tillgodose kundernas behov.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom digital marknadsföring

Läs mer om kursen

AI-driven marknads- och kommunikationsutveckling

DISTANS   HALVFART  |  16 VECKOR

För att hålla jämna steg med de senaste trenderna inom marknadsföring och kommunikation är AI och maskininlärning utmärkta ämnen att utforska.

Problemet är att många människor inte har tid eller pengar att investera i att gå en dyr kurs i AI och maskininlärning. Eller känner att det är för komplicerat.

Vår kurs erbjuder dig allt du behöver veta om AI-driven marknadsföring och kommunikationsutveckling på en bråkdel av tiden och utan kostnad. Du får lära dig hur du använder AI för innehållsskapande, analys, budstrategier och mycket mer.

För dig med minst minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom digital marknadsföring, digital kommunikation eller digital analys.

Läs mer om kursen

arbetsledande roll inom marknad, sälj eller IT

Customer Experience Management

DISTANS   HALVFART  |  12 VECKOR

Att förbättra kundupplevelsen kan vara en utmanande uppgift. Och det är viktigt att ha rätt färdigheter och kunskaper för att kunna göra meningsfulla förändringar.

Många organisationer kämpar med att förbättra kundupplevelsen eftersom de inte vet var de ska börja eller vilka förändringar som ger störst effekt.

Kursen Customer Experience Management är perfekt för yrkesverksamma som vill lära sig hur man utformar, mäter och förbättrar kundupplevelser. Du får en förståelse för hur man skapar en kundcentrerad organisation och utvecklar strategier som kommer att glädja dina kunder.

För dig med minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) av en arbetsledande roll inom marknadsföring, försäljning eller Digital Management/IT.

Läs mer om kursen

Det snabbaste sättet att komma framåt inom ditt område

Det är ingen hemlighet att fler färdigheter stärker din yrkesroll. Men om du redan arbetar kan det vara svårt att hitta tid och resurser för kurser, utbildningar och all annan form av kompetensutveckling.

Det är här korta YH-kurser kommer in i bilden. De är skräddarsydda för arbetsmarknadens behov, du läser på deltid och distans (vilket gör det lätt att läsa parallellt med ett arbete) och de är dessutom kostnadsfria och CSN-berättigade!

Låt oss ta en närmare titt på varför korta YH-kurser är ett effektivt sätt att bredda, fördjupa eller förändra din yrkesroll.

 

Flexibelt på distans

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning utan att ens behöva lämna huset. Dessutom kan du flexibelt bestämma (nästan) hela ditt schema efter dina preferenser (valfria workshops är schemalagda), vilket ger dig möjlighet att fortfarande göra andra viktiga saker i ditt liv som är låsta till en viss tid på dygnet.

Eftersom du inte behöver resa kan du också spara på tillhörande kostnader. Och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Det enda vi behöver är ditt engagemang, då kommer du tveklöst att lämna kursen med värdefulla färdigheter.

 

Kostnadsfritt, CSN-berättigat och eftertraktat

Att gå en gratis och CSN-berättigad kurs är ett utmärkt sätt att lära sig något nytt och samtidigt skona plånboken. Nackdelen är förstås att konkurrensen om våra platser ökar markant, men i slutändan leder det trots allt till att de andra deltagarna du går kursen med - är engagerade, kunniga och erfarna.

 

På deltid för dig som jobbar

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar är en chans att öka dina färdigheter och utforska nya möjligheter. Det ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett fantastiskt sätt att prova något nytt - utan att tvinga fram ett avbrott i din karriär.

Det ger dig också chansen att knyta nyttiga kontakter inom ditt område eller bransch, vilket ytterligare kan gynna dina karriärmöjligheter på sikt (eller direkt!).

 

Karriärstimulerande

Att gå en kurs för att förbättra din karriär är en givande upplevelse. Inte nog med att du får färska färdigheter inom ditt område, du håller dig uppdaterad vilket kan ge ditt företag nya konkurrensfördelar.

 

Viktigt att veta innan du ansöker

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet och det finns ingen möjlighet att bortse från dessa krav i ansökningsprocessen.

Var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. Läs mer om behörighetskrav under respektive utbildning.

Frågor & svar om korta YH-kurser

Vart hittar jag mina gymnasiebetyg?

Många personer kan få tag på sina betyg genom att använda Antagning.se. Prova att logga in där och se om du kan se dina betygen där.

Annars är ett tips att du vänder dig till din gamla skola, förslagsvis studie- och yrkesvägledare, de bör kunna skicka dig en giltlig kopia av dina gymnasiebetyg.

Om skolan inte har kvar dina betyg ska du vända dig till Stadsarkivet i den kommun där du gick i skolan. Har du gått på en landstingsskola ska du vända dig till landstingets arkiv.

Hur ansöker jag?

Ansökan går till precis likadant som för våra övriga YH-utbildningar. Du skickar in din ansökan via yh-antagning.se tillsammans med betyg och ett CV innehållande en tydlig beskrivning av dina arbetsroller. Notera att datumen för när ansökan öppnar och stänger kan skilja sig åt.

Efter att du har gjort en ansökan kommer vi göra en bedömning av din behörighet. Du får återkoppling genom yh-antagning.se om du är behörig eller om du behöver komplettera och i så fall vad vi saknar för att du ska bli behörig. Ibland är det högt tryck på antal inlämnade ansökningar och då hinner vi inte återkoppla innan sista kompletteringsdag. Läs därför instruktioner och förkunskapskrav noga så du är säker på att du bifogat allt som behövs.

För att underlätta den processen så tänk på följande när du skickar in din ansökan:

  • Att namn och personnummer syns på ditt betyg. Vi godkänner även skärmdump från antagning.se så länge som namn och personnummer syns.
    Tips! Zooma ut när du tar en skärmdump så att du får med alla dina betyg på en sida och inte på två sidor, då ditt namn och personnummer annars riskerar att inte synas på en av skärmdumparna.
  • Att du har fyllt i bilagan för yrkeserfarenhet (bilagan hittas under Ansökan på utbildningssidan) innehållande en tydlig beskrivning av dina arbetsroller.
  • Om du bifogar examensbevis för en utbildning där det inte tydligt framgår att den innehåller marknadsföring (eller vad utbildningen kräver som förkunskapskrav) så bifoga ett utdrag över kurserna som ingick i examen.

Berättigar korta YH-utbildningar studiemedel från CSN?

Ja, reglerna är desamma som för ordinarie utbildningar.

Hur går urvalet till?

Efter att du blivit behörig får du ett meddelande i yh-antagning.se med inbjudan till urvalstest. Urvalstestet görs i den digitala provplattformen Dugga.

Resultatet från urvalstestet, tillsammans med poäng per år i relevant arbete, ger din totala urvalspoäng. Resultatet från testet väger tyngst - därför är det viktigt att göra testet.

Om du gör en sen ansökan kan urvalet ske på ett annat sätt. Mer detaljer hittar du när du gör din ansökan i yh-antaning.se

Hur styrker jag min arbetslivserfarenhet?

Arbetslivserfarenhet styrker du genom att fylla i bilagan för yrkeserfarenhet (bilagan hittas under Ansökan på utbildningssidan) med tydlig beskrivning av dina olika yrkesroller. Tänk på att start- och slutdatum, titel och arbetsbeskrivning skall finnas med.

Jag saknar behörighet/hittar inte mina gymnasiebetyg?

Om du till exempel saknar dina gymnasiebetyg kan du bli behörig genom reell kompetens. Det vill säga vi tittar på hela din samlade kompetens inklusive arbetslivserfarenhet, föreningsverksamhet och andra erfarenheter som du har samlat på dig genom livet. Här kan du läsa mer.

Jag har äldre/utländska betyg från gymnasiet?

Vi använder oss av en bedömningshandbok framtagen av Universitets- och högskolerådet (UHR) och en handbok för tillträde som Myndigheten för yrkeshögskolan har tagit fram. Med hjälp av dessa underlag kan vi göra behörighetsbedömningar av de flesta olika betygstyperna som exempelvis avgångsbetyg, mellanårsbetyg, slutbetyg, folkhögskolebetyg och komvux.

På motsvarande sätt granskar och bedömer vi dina utländska gymnasiebetyg, för att avgöra om de möter grundläggande och särskilda förkunskapskrav inom utbildningen. Om du har en översättning eller validering från UHR så bifoga den.

Jag har en examen som Marknadsekonom DIHM, är jag behörig att söka?

Det är svårt att svara på. Det beror på när du läste den och vilka kurser den har innehållit. Skicka in dina kurscertifikat så återkopplar vi om det är någonting som saknas.