Hoppa till innehåll
hero1

IHM People – en arena för nätverkande

IHM är mer än en skola, det är ett nätverk. När du väl tagit klivet in i skolans lokaler, blir du automatiskt en IHM:are, och det innebär otaliga möjligheter för att skapa kontakter, både innanför och utanför skolans väggar. Mitt i detta affärsnätverk av möjligheter står organisation IHM People, redo att knyta ihop trådarna.

Vill du maximera ditt lärande och nätverkande under skoltiden?

Välkommen att ta del av IHM Business Schools nätverksorganisation IHM People. Organisationen startades i augusti 2018 i Göteborg och finns idag för YH-studenter i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Fokus ligger på det personliga mötet mellan IHM:are, främst mellan studenter och studenter, men också mellan studenter och företag. Genom att planera och genomföra olika events skapar vi en arena för nätverkande i en avslappnad miljö där de studerande kan känna sig trygga, har en chans att påverka och där IHM:are knyter kontakter inför arbetslivet.

Vad är en IHM:are?

För att bocka av det självklara; en IHM:are är en person som studerar eller har studerat på IHM. En IHM:are är en person som drivs av lärande och utveckling, en vilja att ta del av möjligheterna och se problemlösning som ett uppdrag. Är du en IHM:are är du en del av IHM People.

IHM Peoples vision är att alla individer som någon gång har satt sin fot inne på IHM kan vara en del av nätverket; vare sig du är student, konsult, administratör eller samarbetspartner. IHM People är plattformen för att samla alla dessa fantastiska och nyfikna individer.

Hur går det till?

Det handlar om att hjälpa varandra - tillsammans blir vi starkare. Vägen till att nå sin egen framgång är att göra någonting tillsammans. IHM People skapar, planerar och genomför events för att ta vara på möjligheten att skapa fler kontakter samt fokusera på det personliga mötet för dig som student eller företagare.

Organisationens mål är lyfta fram IHM:s nätverk som en arena för samarbeten, gemensam utveckling och social interaktion. IHM People är en ideell förening som skapar och planerar i tre olika kategorier - IHM Company, IHM Social och IHM Business School.

IHM Company - Fokus på att förbereda studenter inför arbetslivet, främja nätverket mellan näringslivet och studenter.
- Starta-Eget-workshop
- CV/Personligt brev-workshop
- Seminarium om nätverkande
- Evenemang ute hos företag.

IHM Social - Fokus på att skapa mötesplatser för studenter att lära känna varandra utanför skolan.
- Kick off
- After Work
- Padel -och tennis-samarbeten
- Korpen-lag
- Examenssittning

IHM Business School - Fokus på att samarbeta med IHM Business Schools befintliga evenemang där IHM People tillför idéer, planerar och agerar eventpersonal på till exempel:
- Infomöten
- Mässor
- Öppet Hus

IHM People har en styrelse och en utvecklingsgrupp för att driva arbetsstrukturen framåt. Varje evenemang som organisationen skapar har minst två tillsatta studenter som agerar som projektledare i eventet. Som student maximerar du därmed ditt lärande och utökar din kontaktlista under studietiden och därefter få möjlighet att vara i framkant bland andra arbetssökande.

Medlemskap

När du påbörjat dina YH-studier hos IHM kan du ansöka om medlemskap för att ta del av de förmåner som IHM People erbjuder. Vi ser fram emot att träffa dig!

IHM People växer ständigt - Vill du engagera dig redan nu?
Kontakta oss på instagram@ihmpeople

IHM Peoples riktlinjer:
- Ha roligt – För att när du har kul då engagerar du dig naturligt och arbetet blir bättre.
- Lyhördhet & Hänsyn. Viljan till att vilja förstå.
- Ärlighet – För att ärlighet varar längst. Vi skapar förståelse för varandra.
- Mod. Våga var tydlig & stå för det du faktiskt tror på.
- Kommunikation är A & O – För att effektivisera vår tid.
- Uppföljning

Vill du ta del av IHM People? Följ dem på Facebook, Instagram och LinkedIn!

Är du företagare och vill ta del av nätverket?

Nyfiken på studenterna? Vill göra evenemang ihop? Bidra till den ideella föreningen? Kontakta oss på ihmpeople@gmail.com

olivia-s.jpg

Mot Olivia - Närverksdrottningen bakom IHM People

Eldsjälen Olivia Simonsson har varit med från starten av det som nu är IHM People. När hon började på utbildningen Konceptutvecklare Event & besöksnäringen hösten 2017 arrangerade hon en AW med alla förstaårs-studenter på IHM:s Yrkeshögskola i Göteborg som snabbt utvecklas till fler träffar. Och någonstans där blev grunden för IHM People. Hur tänker Olivia Simonsson? Läs intervjun med henne