Hoppa till innehåll
hero1

IHM Yrkeshögskola på Distans - så funkar det

IHM har YH-utbildningar som genomförs helt eller delvis på distans. Hur går det till? Här beskriver vi upplägget utifrån utbildningen Agil projektledare.

ihm-yh-distans-1764x687.jpg

Plattform

Teams är studieplattformen som används för kommunikation mellan studerande, lärare och IHM. Det ger bland annat möjlighet till virituella möten för grupparbeten och studiegrupper för reflektion och diskussion mellan er studenter. Genom Teams genomförs också liveseminarierna med läraren.

Tema

Varje vecka har ett tema som följer undervisningen och övningarna. Ett tema kan till exempel vara "Komplexitet inom Agil projektledning."

Filmer 

Varje vecka publiceras en, eller flera, filmer som kan ses när det passar dig. Filmerna följs upp med övningar som lämnas in skriftligt eller reflekteras över. Filmerna och övningarna ska ses inför nästa liveseminarium. Se exemplet från utbildningen Agil projektledare med huvudlärare Johan Victor:

Övningar

Du får instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter som ska lösas antingen individuellt eller i grupp. I varje kurs finns ett, eller flera, grupparbeten för att samarbeta och lära av varandra. Då ansvarar ni i gruppen för när och hur ni lägger upp ert arbete. Inom gruppen finns flexibilitet och ni arbetar utifrån era förutsättningar. 

Kontaktuppgifter till Christin Börjesson

Roll: Student, Agil projektledare

”Det är en skön atmosfär i klassen. Jag har varit nöjd med grupparbetena – då kan du diskutera med dina klasskamrater om ämnet och får en annan röst och vinkel på det.”

Liveseminarium

Efter veckans film och övningar hålls ett inplanerat liveseminarium - en lektion online, helt enkelt. Här träffar du övriga kursdeltagare för att dyka djupare i temat och diskutera de mest aktuella frågorna. Ofta arbetar man utifrån uppgifter i smågrupper, presenterar restulatet i helklass och reflekterar kring resultatet. Det finns plats för avstämning och frågor kring veckans tema tillsammans med läraren. Liveseminariet spelas in och går att titta på i efterhand.

Fysiska träffar

Några av IHMs distansutbildningar har fysiska träffar, en eller ett par gånger, per termin. Då träffar du dina kursdeltagare och lärare på en IHM-ort för lektion eller workshop. Ofta sker den fysiska träffen i samband med uppstart eller avslut av en kurs. 

Examinering

Efter utbildningens avslut är det dags för examinering - du firas, online eller genom en fysisk träff, och får ditt examensbevis.

utbildning online2.jpg


 

MER OM YH PÅ DISTANS

image

Webinar: IHM Yrkeshögskola på distans

Inspelad webinar kring hur det är att studera på distans på IHM. Fokus för webinariet är utbildningarna Agil Projektledare och Public Bid Manager.

image

"Så pluggar man på distans"

Distansstudenterna Christin och Daniel berättar om sin upplevelse av distansutbildningen Agil Projektledare.

image

Tips till dig som studerar på distans

Att studera på distans ska vara enkelt. Här är några tips inför din första distanslektion.

VILL DU STUDERA PÅ IHM YRKESHÖGSKOLA?

Vi har ett stort utbud av YH-utbildningar inom bl.a. marknadsföring, ekonomi och försäljning - många startar hösten 2021.

IHM Yrkeshögskolas distansutbildningar

Filtrera

Ort/distans
Ämne
Yrkeshögskola
Öppna utbildningar
Kursstart

Marknadsföring

Digital Analytics – Conversion & Visualization

Nyhet! Distans, halvfart 12 veckor

Marknadsföring

Digital Events

Nyhet! Distans, helfart 14 veckor

Försäljning

E-commerce Coordinator

Nyhet! Distans, helfart 12 veckor

Försäljning

Public Bid Manager, distans

Distansutbildning, heltid 80 veckor

Ekonomi

Revenue Management för besöksnäringen

Nyhet! Distans, helfart 10 veckor

Management

Agil projektledare

Distans, halvfart 90 veckor

Management

Hållbarhet inom e-handel

Nyhet! Distans, halvfart 12 veckor.

Management

Agil förändringsledning

Nyhet! Distans, helfart 6 veckor

VILL DU STUDERA PÅ IHM YRKESHÖGSKOLA?

Vi har ett stort utbud av YH-utbildningar inom bl.a. marknadsföring, ekonomi och försäljning - många startar hösten 2021.

;