Hoppa till innehåll
None None 02/22/2023, 09:56 63e613db-39d7-4f26-ac27-eee691a60801

Bli en corkscrew thinker!

Nu får du som går på IHM Yrkeshögskola chansen att göra delar av din LIA i England och bli en Corkscrew Thinker genom vårt samarbete med Neil Finnie, grundaren och CEO för Corkscrew UK.

Samarbetet har tyvärr utgått i o m Brexit.

Begreppet "Corkscrew Thinkers" myntades av Winston Churchill, och med det avses människor med förmåga till kreativ problemlösning, initiativförmåga, förmåga att leda och känslomässig intelligens. Personer med förmåga att se banbrytande, innovativa lösningar på världens problem. Dessa färdigheter har aldrig varit mer efterfrågade än de är i dag.

Neil Finnie, Founder & CEO Corkscrew UK

Ett entreprenörskapsprogram i Exeter

Som YH-studerande vid IHM kan du ansöka om att få delta i ett fyra veckor långt entreprenörskapsprogram (Corkscrew) i Exeter i England. Programmet vänder sig till dig som vill utmanas och utveckla dina entreprenöriella förmågor i en internationell miljö. Programmet lämpar sig särskilt väl för dig som går en utbildning inriktad mot affärsutveckling/affärsmannaskap, marknadsföring och försäljning.

Upplägget i stort

Programmet löper på 4 veckor och inleder alternativt avslutar lämpligtvis en LIA-period. Bra är om du redan från början har en affärsidé eller åtminstone ett embryo till en dito som du vill utveckla. Har du inte det får du hjälp med att ta fram en på plats – man använder sig av en särskild metod (Corkscrew thinking) för idégenering och problemlösning. Rent fysiskt så befinner du dig i en coworking-miljö där du med hjälp av coachande samtal, peer to peer och praktiskt arbete får hjälp med att vidareutveckla din idé. Parallellt med det får du tillsammans med andra studerande på programmet också ta dig an skarpa uppdrag från lokala företag.

Kontaktuppgifter till Petter valde Corkscrew!

Roll: Zetup AB

Petter valde Corkscrew! "Corkscrew ltd är en utbildning med mål att öppna upp din kreativa sida. Dina mentorer i Corkscrew berättar inte för dig hur du ska göra utan lyckas gång på gång få dig själv att öppna sinnet så att du på egen hand finner lösningen på problemet. Du kanske finner affärsidén för ditt framtida företag, ensam eller med en annan elev som affärspartner. Det är en chans för dig med en social entreprenörsanda att utmana dig själv men samtidigt ha oerhört roligt på vägen!"

När startar programmet?

Programmet planeras att starta igen under 2019; den 1 april, den 3 juni samt den 25 november.

Hur ansökan man om att få delta?

Du ansöker om att få åka genom att fylla i en särskild ansökningsblankett. Observera att antalet platser är begränsat. Sista dag för ansökan till starten den 26 november är måndagen den 15 oktober. Blir du antagen upprättas ett kontrakt. Därefter ordnar Blueberry med alla praktiska detaljer kring resa och uppehälle. Det är ett EU-finansierat projekt vilket innebär att det inte kostar dig någonting – flyg, boende i värdfamilj (inkl frukost och middag) och deltagande i själva programmet ingår.

Du kommer att få göra ett engelskatest (görs innan och efter programmet).

Ladda ner ansökningsblanketten här (, 803 kB)

Bra att känna till

Studerande som reser inom ramen för LIA omfattas av Student UT försäkring.