Fabian Spennare

Fabian valde en YH-utbildning på IHM inom försäljning och gör just nu sin praktik (LIA) i Shanghai. Vi ställde några frågor för att höra vad han tycker om utbildningen så här långt.

Med sälj i fokus!

Varför valde du att läsa på IHM Yrkeshögskola?
– Jag valde att studera på IHM för att jag anser att jag får de bästa och mest aktuella förberedelser inför arbetslivet. Sen har jag genom tidigare arbetslivserfarenheter stött på många som talat gott om IHM och deras utbildningar.
 
Och varför blev det just utbildningen Säljare B2B?
– Säljare B2B tyckte jag erbjöd mig en grund och framförallt spetskompetensen jag eftersökte inom Sales, Marketing och Management. Jag anser även att säljare är ett otroligt brett begrepp då alla verksamheter har någon form av försäljning vilket ger mig stora valmöjligheter efter avslutade studier. 
 
Jag hade väldigt höga förväntningar på utbildningen när jag ansökte och jag tycker att utbildningen lever upp till det mesta så här långt. Jag gillar att man inte använder sig av akademiska professorer som inte har någon erfarenhet av det praktiska utan endast teoretiskt, utan att man istället använder sig av lärare/konsulter som har mycket erfarenhet och sitter på kunskap som är relevant och plockad direkt från arbetslivet. Men nästan viktigast av allt är att vår utbildning efterliknar tillvägagångssättet på en riktig arbetsplats. Då syftar jag till hur vår studiemiljö ser ut och att vi utför de flesta arbeten i grupp där vi utser olika arbetsroller, vilket är mycket bra. 
 
Vad är det bästa med att vara YH-student på IHM?
– Det bästa med att vara YH-student på IHM är att jag får vara en del av den ”nya" generationen studenter som kommer ut på arbetsmarknaden med den kunskapen som direkt efterfrågas av näringslivet och som till största sannolikhet leder till jobb efter avslutade studier.
 
Sen är det väldigt viktigt, men konstigt nog en ovanlig möjlighet i jämförelse med akademiska utbildningar, att vi får tillbringa hela 26 veckor ute på praktik hos företag. Det ger mig möjligheten att testa på det jag studerar ute i verkligheten, och det ger mig också otroliga möjligheter att skaffa kontakter för framtida jobb. 
 
Vad är målet med utbildningen? Hur ser framtiden ut efter IHM?
– Mitt huvudsakliga mål med utbildningen är att ha roligt, vilket jag också har :D Men även att skaffa mig mer kunskap och erfarenhet som ska förbereda mig för arbetslivet. Jag har som plan, att efter studierna på IHM, söka till Dublin Business School och komplettera mina studier för att få en internationell Bachelor. Efter det är planen att söka traineeprogram som ger mig möjlighet att få internationell erfarenhet - ett utmärkt sätt att ta sig ut på arbetsmarknaden. Mitt slutliga mål är att bli anställd i ett internationellt bolag som ger mig möjligheten att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.
 
Skulle du rekommendera andra att läsa en YH-utbildning på IHM? I så fall varför?
– Jag skulle absolut rekommendera, och har redan rekommenderat IHM. Anledningen till det är allt ovanstående, men huvudsakligen att det är en bra skola som ger de bästa förutsättningarna för att få ett bra jobb.
 
Tiden går och nu är Fabian klar med utbildningen och jobbar som Business Developer på EasyPark. Stort grattis Fabian och lycka till med din fortsatta karriär!
 
 
 
 
 
 

 

Säljare B2B

Vill du jobba självständigt och utveckla lösningar som möter dina kunders behov?

Till toppen av sidan Till topp