IHM Yrkeshögskola

Efterfrågan på IHMs Yrkeshögskoleutbildningar ökar i snabb takt. De ger en gedigen grund för dig som vill kvalificera dig för ett eftertraktat jobb och sjösätta din karriär eller göra ett karriärbyte.

YH-utbildningar som ger resultat

Över 5 000 studenter har tagit en YH-examen (eller KY) på IHM. De är idag högpresterande IHM-alumner i snabb karriärutveckling och stolta IHM-ambassadörer. Som student på våra YH-utbildningar blir man en del av ett stort nätverk och knyter kontakter med framtida arbetsgivare och kollegor. 

Praktik som leder till arbete

På IHM får du massor med träning för arbetslivet. Du ökar din förmåga till initiativ, problemlösning, självständighet och samarbetsförmåga. Du jobbar med skarpa praktikfall och examensarbeten på uppdrag av företag och tillämpar dina kunskaper ute på företag under praktik/trainee-perioderna. Det gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden. Över 95% av deltagarna i utbildningarna har jobb, bedriver fortsatta utlandsstudier eller väljer att driva eget företag direkt efter avslutad utbildning.

Är ni intresserade av att sitta med i IHMs Advisory Board, ta emot praktikanter eller lämna ett exjobbsuppdrag? Läs mer här

 

 

Partnerföretag

Vi utvecklar och genomför våra Yrkeshögskoleutbildningar i nära samverkan med partnerföretag i näringslivet. Innehållet skräddarsys efter företagens efterfrågan på kompetens och yrkesroller inom bland annat ekonomi, marknad och kvalificerad försäljning.

Johan Möllerstedt, Platschef, Atea

"IT-industrin genomgår en massiv förändring och digitaliseringen medför ett stort behov av säljare med IT-kompetens. Vi samarbetar redan med IHM och ser mycket positivt på en utbildning med inriktning på vår bransch."

Fredrik Broman, säljansvarig, Skistar

”Vi vill vara med att fortsätta utveckla branschen och IHM är den partner vi vill göra det tillsammans med. Vi bidrar i ledningsgruppsarbete, gästföreläsningar, examensuppdrag samt LIAplatser och har ett anställningsbehov på ca 10 medarbetare på ca 3-5 års sikt.

Camilla Östberg, Senior Online Specialist, Carat Sverige

"Det sker stora skiftningar inom onlinemarknadsföringen. Det behövs rätt kompetens både hos byråer och hos kunder internt, att genomföra kampanjer, analysera dem och dra relevanta slutsatser."

Daniel Evers, Partner Zync AB

"Att vara utbildad i försäljning är en styrka för både individ och arbetsgivare. Få säljare har en erkänd säljutbildning och detta säkerställs via IHMs utbildningar."

Fredrik Svedberg, Swedish Software

"Det finns ett stort underskott på kvalificerad försäljningskompetens i branschen. Personer med kompetens inom långa försäljningscykler och de distributions- och affärsmodeller som omger komplexa tjänster är en ständig bristvara. Vi ser samarbetet med IHM som strategiskt för att säkra branschens tillväxt och konkurrenskraften för våra över 80 medlemsföretag, vilka kommer att bidra med praktikplatser och case.

Matilda Tjernström, Head of Marketing/Influencer Marketing

”Vi växer så att det knakar på NA-KD.COM och håller ständigt ögonen öppna efter drivna potentiella medarbetare som vill växa tillsammans med oss.”

Pierre Bellin, Regionchef, International Minds

"Att ha med sig IHM:s utbildningar inom försäljning och marknad ut i näringslivet är klart värdefullt. Vid genomgång av kravspecifikationer med mina uppdragsgivare får jag ofta höra att det är mycket meriterande med kandidater som har en IHM-utbildning. På arbetsmarknaden sker det idag en ständig utveckling inom försäljning, marknad och e-commerce där IHM verkligen hänger med i sitt utbud av utbildningar."

Johan Olofsson, Managementkonsult, Svensk Destinationsutveckling

”Vi behöver rekrytera konceptutvecklare nationellt, regionalt och lokalt, med kompetens inom affärsmannaskap, projektledning, affärsutveckling. Vi kommer att vara delaktiga i ledningsgrupp, som LIA-företag och genomföra gästföreläsning”.

John Axelsson, Partner Be Better Online

"En stor del av vår organisation består idag av personer som besitter de kompetenser som IHMs utbildning Digital marketing & Sales analytics tillhandahåller vilket gör utbildningen extremt intressant för oss ur rekryteringsperspektiv framåt."

Företagen söker framtida talanger på IHM

Våra YH-utbildningar engagerar och attraherar företag i hela landet. Varje vecka anmäler företag sitt intresse för att bidra i utvecklingsarbetet, erbjuda LiA-plats och rekrytera.

Så här tycker företagen om IHMs YH-utbildningar:

Som partnerföretag får du en rekryteringsbas med ambitiösa praktikanter och studenter

Hela affärsmodellen bygger på att gemensamt utvecklingsarbete med partnerföretagen ger gemensam framgång. Är ditt företag intresserade av att sitta med i IHMs Advisory Board, ta emot praktikanter eller lämna ett exjobbsuppdrag?

Håll dig uppdaterad!

Intresset för våra YH-utbildningar är stort. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad med viktiga datum och information.
Till toppen av sidan Till topp