Natalie Malmsten

Utbildningen Säljare IT Solutions B2B är avsedd att utveckla kunskaper och färdigheter för att driva affärsmässiga sälj- och marknadsprocesser utifrån kraven på kundvärde och lönsamhet. Utbildningen innefattar komplex försäljning, kompetens som vi vet att många branscher skriker efter.

Möt, Natalie, en av våra alumner från utbildningen.

Säljutbildning med spets!

Varför valde du IHM Yrkeshögskola?
– Efter att ha jobbat några år efter studenten så jag var jag redo att börja studera igen. Jag hade hört väldigt gott om IHM från vänner och tidigare elever. Med duktiga lärare direkt från näringslivet, verkliga och konkreta case samt två LIA-perioder där man får en inblick av hur det går till på en arbetsplats, gjorde att valet kändes självklart för mig.  
 
Hur kom det sig att valet föll på YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B?
– Den utbildningen var helt ny när jag skulle söka till IHM och jag tyckte det verkade spännande med IT. Många tror att Säljare IT Solutions B2B har något med programmering att göra eller att man blir datasäljare. Det stämmer inte, man får en gedigen utbildning inom komplex försäljning vilket inte många säljare har.
 
Vilka var dina förväntningar på utbildningen? 
– Eftersom jag hört väldigt mycket bra saker om IHM och deras utbildningar ifrån andra så hade jag nog ganska höga förväntningar även på min utbildning. Men jag tycker att den levde upp till det mycket bra. Lektionerna varieras med engangerade lärare som berättar och förklarar samt case och gruppdiskussioner, vilket fungerade väldigt bra.
 
Vad är det bästa med att vara YH-studerande på IHM?
– Det bästa med att vara student på IHM är nog att man får ta del av kunskap från lärare direkt ifrån näringlivet som också är efterfrågad på arbetsmarknaden. Även att man får möjligheten till praktik på ett företag för att testa allt det man har lärt sig är väldigt givande och viktigt.
 
Vad var målet med utbildningen? 
– Målet med utbildningen var att skaffa mig såpass mycket kunskap och erfarenhet som möjligt för att vara väl förberedd för framtida utmaningar. Och givetvis även ha kul på vägen, vilket jag verkligen hade. Idag jobbar jag på Brightvision som säljkonsult, där jag får en inblick i olika IT-bolag och lär mig på det sättet väldigt mycket om olika områden inom IT.
 
Skulle du rekommendera andra att läsa en YH-utbildning på IHM? 
– Jag skulle absolut rekommendera IHM till alla som vill ha en gedigen och rolig säljutbilding. Till skillnad från de akademiska utbildingarna så arbetar man mycket tillsammans kring olika case och erfarenheterna från de två praktikperioder gör att man har stor chans till jobb direkt efter examen. Jag ser nu tillbaka på IHM som två roliga och väldigt givande år.
 
 
 

 

Säljare IT-Solutions B2B

Vill du jobba med komplex försäljning, utveckla lösningar och driva förändringsprojekt?

Till toppen av sidan Till topp