Hoppa till innehåll
hero1
Utbildningar/

Konceptutveckling digitala event

Om utbildningen

Distansutbildningen Konceptutveckling digitala event ger dig verktygen för att identifiera ett behov, utveckla ett koncept och slutligen marknadsföra det till rätt målgrupp.

Jobbar du eller har jobbat inom besöksnäringen? Då kan du utveckla din kompetens inom koncept- och produktutvecklingsarbete för digitala event genom fördjupad kunskap inom bland annat marknadsföring, affärsmannaskap och innovation.

Utbildningen sker på distans, vilket gör det möjligt att studera utbildningen var du än bor eller befinner dig.

Det här är en kort YH-utbildning

Våra korta YH-utbildningar riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, exempelvis om du har studerat en utbildning eller arbetat inom samma område. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda sin kompetens för att ta nya steg i karriären.

ihm-dig-event-960x480.jpg

Efter utbildningen

Du bygger på dina kunskaper och erfarenhet för att fullt ut kunna bedriva koncept- och produktutvecklingsarbete för digitala event inom besöksnäringen i syfte att skapa ökad kundnytta och lönsamhet.

Digitalisering av besöksnäringstjänster är viktigt för att näringen ska kunna hantera produkter, bokningar och flöden i en snabbt föränderlig värld. Genom att ställa om och utveckla eller skapa nya digitala event kan verksamheter inom besöksnäringen nå nya målgrupper och generera fler intäktskällor.

Efter utbildningen kommer du kunna arbeta med koncept- och produktutvecklingsarbete för digitala event syfte att skapa ökad kundnytta och lönsamhet.

Lästips! Träffa läraren Johan Skattner som ger affärsperspektivet på digitala event

Ansökan

Ansökan är stängd.
Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.
Skicka intresseanmälan

Ort och startdatum

Distans

 • 7 mars 2022
 • 25 oktober 2021

Omfattning

Distans, halvfart (ca 20 timmar/vecka), 28 veckor.

Utbildningen ger 70 YH-poäng.

Språk

Svenska (engelska förekommer i kurslitteratur och enstaka kursmoment)

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.

Kostnad för litteratur tillkommer.

Kurser

Business Innovation digitala event, 25 poäng

 • Affärsmodellering.
 • Verktyg, utrustning och digitala plattformar för genomförande av digitala produktioner
 • Systematisk affärsutveckling och innovation av digitala produkter inom event och besöksnäringen.
 • Verktyg och modeller för konceptutveckling – idégenerering, förändringsstrategier och handlingsplan.
 • Produkt- och tjänstedesign.
 • Budgetering och prissättning.
 • Lönsamhetsberäkningar med hänsyn till kundbehov och kundnytta.

Digital marknadsföring, 25 poäng

 • Digitala kanaler – ekosystemet, marknadskommunikation och beteenden
 • Marknadsföring – kundresan, köpprocessen, målgrupper, branding vs perfomance, ägd-förtjänad-köpt kommunikation, reklam, medieval och medieplanering, etc.
 • SEO
 • Google Ads och SEM
 • Content marketing, influencer marketing & Paid Social

Digital Transformation och affärsmannaskap, 20 poäng

 • Affärsidé och affärsmodeller
 • Centrala teorier, modeller och begrepp inom affärsmodellering, försäljning och marknadsföring
 • Kundförståelse
 • Säljprocessen
 • Marknadsmix
 • Den digitala transformationen inom besöksnäringen
 • Digitala trender
 • Försäljning av digitala event

Kursupplägg

Ca 3 timmar per vecka:

 • Schemabundet diskussionsforum och övningsgenomgång live i Teams

Övrig tid självstudier/grupparbete:

 • Filmer från ansvariga lärare på kursen
 • Videokurser och annat onlinematerial
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter - individuellt och i grupp

Examinationer sker på distans för respektive delkurs.

Se exempel på IHMs distansupplägg

Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före

Nyheter, reportage, specialerbjudanden och mycket mycket annat

Behörighet

 • Grundläggande behörighet – slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.

 • Minst ett års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) från marknad, försäljning, administration, ledning eller kundservice inom besöksnäringen. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.
  Alternativt:
 • Examen från minst ettårig eftergymnasial utbildning inriktad mot besöksnäringen eller motsvarande.


REELL KOMPETENS
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Mer information om reell kompetens.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Ansökan

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

 • Gymnasiebetyg

 • CV med tydlig beskrivning av dina arbetsroller

 • Mer information under Behörighet

Övrig information om antagningsprocessen och hur du ansöker till IHM Yrkeshögskola hittar du på sidan Ansökan & Antagning. Tips! Ansök tidigt - då har du tid att komplettera din ansökan om något saknas.

Har du frågor?

Fyll i kontaktformuläret eller maila oss på yh@ihm.se

Företag? Samarbeta med oss!

Föreläs - Ta emot LIA-praktikanter - Utveckla utbildningar - Samarbeta i examensarbeten. Som samarbetspartner till IHM Yrkeshögskola utvecklar du ditt företag.

Vanliga frågor & svar

Vem riktar sig utbildningen till?

Till dig som har varit delaktig i att ta fram, sälja och/eller marknadsföra en produkt inom besöksnäringen alt. har en bakgrund inom affärsutveckling. Utbildningen passar t.ex. dig som driver en mindre verksamhet.

Hur mycket tid behöver jag lägga på utbildningen?

Utbildningen går på halvfart, det vill säga du får räkna med att kunna lägga ner 20 timmar på studier per vecka. Utbildningen varvas med inspelade föreläsningar som du kan se när det passar dig, live-föreläsningar där du förväntas aktivt delta i diskussioner och övningar samt grupparbeten och självstudier.

Hur styrker jag min arbetslivserfarenhet?

Arbetslivserfarenhet styrker du genom ett CV med tydlig beskrivning av dina olika yrkesroller. Tänk på att start- och slutdatum, titel och arbetsbeskrivning skall finnas med.

Vad är urvaltest?

Urvalstestet är inte obligatoriskt men ökar dina chanser för att komma in då du får ett högre poängvärde vid sidan av din arbetslivserfarenhet alternativt studier. Resultatet från urvalstestet adderas med poängvärdet du fått genom din arbetslivserfarenhet alternativt studier vilket ger en urvalspoäng. Ju högre urvalspoäng du har desto större chans är det att bli antagen till utbildningen.

Urvalstesterna till våra sju korta YH-utbildningar med start hösten 2021, kommer att genomföras online på distans (hemma vid din egen dator). Urvalstestet består av flervalsfrågor främst inom de särskilda förkunskaper som krävs för att bli behörig till respektive utbildning. Tiden för att genomföra urvalstestet är 45-60 minuter.

Jag saknar behörighet/hittar inte mina gymnasiebetyg?

Om du till exempel saknar dina gymnasiebetyg kan du bli behörig genom reell kompetens. Det vill säga vi tittar på hela din samlade kompetens inklusive arbetslivserfarenhet, föreningsverksamhet och andra erfarenheter som du har samlat på dig genom livet. Här kan du läsa mer.

Jag har äldre/utländska betyg från gymnasiet?

Vi använder oss av en bedömningshandbok framtagen av Universitets- och högskolerådet (UHR) och en handbok för tillträde som Myndigheten för yrkeshögskolan har tagit fram. Med hjälp av dessa underlag kan vi göra behörighetsbedömningar av de flesta olika betygstyperna som exempelvis avgångsbetyg, mellanårsbetyg, slutbetyg, folkhögskolebetyg och komvux.

På motsvarande sätt granskar och bedömer vi dina utländska gymnasiebetyg, för att avgöra om de möter grundläggande och särskilda förkunskapskrav inom utbildningen. Om du har en översättning eller validering från UHR så bifoga den.

Jag har en examen som Marknadsekonom DIHM, är jag behörig att söka?

Det är svårt att svara på. Det beror på när du läste den och vilka kurser den har innehållit. Skicka in dina kurscertifikat så återkopplar vi om det är någonting som saknas.

Relaterade utbildningar

Konceptutvecklare event & besöksnäring

80 veckor  |  Heltid

Digital Marketing Specialist

80 veckor  |  Heltid