Hoppa till innehåll
None None 03/23/2023, 08:59 306cd75c-1c07-4ee7-9da7-46ae5ba4a03e
hero1
Alla utbildningar/

Inbound Marketing B2B

Strategisk förmåga inom Inbound Marketing är avgörande för B2B-företag som vill nå nya målgrupper och generera heta leads. Den här utbildningen är utformad för att ge dig inom B2B de färdigheter du behöver för att framgångsrikt planera, genomföra, analysera och optimera marknadsföringen i er verksamhet.

Magnus Äng 800x500.jpg

– Inbound Marketing innebär att skapa affärsmässig attraktionskraft, så att kunderna söker upp dig istället för tvärtom - vilket är en väl beprövad strategi för effektivisera marknadsföringsarbetet.

Denna distanskurs ger dig de verktyg och expertkunskaper du behöver för att leda och genomföra en framgångsrik Inbound Marketing-strategi för er verksamhet.

Magnus Äng, huvudlärare


För vem passar utbildningen?

Utbildningen Inbound Marketing B2B passar alla som arbetar med B2B-marknadsföring på strategisk nivå och som vill höja resultatet, exempelvis marknadschefer och E-commerce managers.


Resultat efter utbildningen

  • Förståelse för grundprinciperna för Inbound Marketing
  • Utveckling av en inbound marketing-strategi för B2B-verksamhet
  • Användning av digitala verktyg för att generera leads
  • Optimerad målgruppsdefinition och segmentering
  • Taktisk SEO för ökad synlighet på sökmotorer
  • Skapande av effektiva landningssidor och formulär som konverterar
  • Integrering av Inbound Marketing med övriga marknadsföringskanaler

Anmälan

Betala direkt:
Summa:
34.900 kr
Moms:
(exkl. moms)
Anmäl deltagare

Utbildningens slutliga pris kan komma att förändras i kassan beroende på eventuella rabatter, moms och anmälningsavgifter.

Ort och startdatum

Distans

  • 19 september 2023

Omfattning

6 halvdagar, kl. 08:30-12:30

Den största delen av utbildningen kommer att förläggas under lektionstid men du förväntas genomföra hemuppgifter mellan utbildningsdagarna.

Avgift

34 900 kr exkl. moms

43 625 kr inkl. moms

Delbetalning

Vill du delbetala din utbildning?

Läs mer om Wasa kredit

Ladda ner

Kontakta mig gärna

Jag svarar på dina frågor och guidar dig till den utbildning som bäst matchar dina behov.

Elisabet-ek-rund-transparent-500x500.png

Elisabet Ek - Utbildningsrådgivare
Telefon: 040-601 23 08
E-post: elisabet.ek@ihm.se

Utbildningen omfattar

Strategi och planering

 

Målsättningen med det första momentet är att ge dig strategisk kunskap och de färdigheter som krävs för att på strategisk nivå säkerställa att dina inbound marketing-insatser är effektiva och resultatdrivna.

Vidare kommer vi fokusera på resurser och planering, och ge dig en förståelse för vilka resurser som krävs och hur du skapar en långsiktig plan för inbound marketing-insatserna.

Du kommer också få en djupgående förståelse för målgrupper och personas, vilket är en avgörande faktor för att skapa en effektiv inbound marketing-strategi.

Content Marketing metodik

I utbildningen kommer säkra förståelsen för den digitala kundresan och hur inbound marketing kan användas för att påverka beslutsprocessen. Du kommer att lära dig att utveckla en kanalstrategi för att nå och engagera målgruppen på de platser där de befinner sig online.

Du kommer även att lära dig metodik inom Content marketing, exempelvis Topic Clustering, som säkerställer att innehåll som skapas och publiceras är värdefullt, engagerande och konverterar målgruppen. Slutligen kommer du att lära sig att utveckla en långsiktig innehållsstrategi som följer kundresan och stödjer affärsmålen.

Marketing Automation

 

Detta moment fokuserar på Marketing Automation och vilka processer som måste fungera för ett optimerat resultat. Du lär dig bland annat att arbeta med lead nurturing på strategisk nivå.

Lead scoring är också en viktig del av detta moment som hjälper dig att bedöma och prioritera leads baserat på kunders potential och intresse. Du får också ta del av effektiv way-of-working med email-marknadsföring och strategier för att skapa relevant och engagerande innehåll.

En viktig del i detta moment är även att säkra hur KPI:er ska användas för att mäta och övervaka resultaten av dina marknadsföringsinsatser.

.

Huvudlärare på kursen

Kontaktuppgifter till Magnus Äng

Magnus Äng har arbetat med digital kommunikation och försäljning i över 25 år, både med svenska och internationella företag, och är ett känt namn inom E-handelsvärlden. Idag driver Magnus den digitala marknadsföringsbyrån Topvisible där en stor del av arbetet omfattar samspelet mellan sälj- och marknadsavdelningen.

Har du några frågor?

image
image

Vanliga frågor och svar

Vi har filmat de vanligaste frågorna kring våra öppna utbildningar inom Business Professional - inkluderat specifika frågeställningar kring DIHM-utbildningarna.

image

Vill du företagsanpassa utbildningen?

Vill du anpassa utbildningen till att matcha ditt företags förutsättningar? Prata med våra affärsutvecklare så hjälper de till att skapa det upplägg ni vill ha.