Hoppa till innehåll

YH-utbildning Digital Events

Utbildningen Digital Events fördjupar dina kunskaper inom koncept- och produktutveckling för digitala events och du studerar bl.a. marknadsföring, affärsmannaskap och innovation.

Digital Events

Om utbildningen

Jobbar du eller har du jobbat inom besöksnäringen och vill utveckla din kompetens inom koncept- och produktutvecklingsarbete för digitala event? Utbildningen ger dig verktygen för att kunna identifiera ett behov, utveckla ett koncept och slutligen marknadsföra det till rätt målgrupp.

Utbildningen sker på distans, vilket gör det möjligt att studera utbildningen var du än bor eller befinner dig.

Det här är en kort YH-utbildning

Våra korta YH-utbildningar riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, exempelvis om du som redan har studerat en utbildning eller arbetat inom samma område. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda sin kompetens för att ta nya steg i karriären.

 

ihm-dig-event-960x480.jpg

 

Detaljerad information

 • Ansökan

 • Omfattning

  • Distansutbildning på helfart, 14 veckor. Utbildningen ger 70 YH-poäng.
 • Avgift

  • Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.
 • Är du behörig?

  • Utbildingen riktar sig till dig som är yrkesverksam och har minst två års arbetslivserfarenhet från marknad, ekonomi och/eller försäljning inom besöksnäring. Alternativt examen från tvåårig yrkeshögskoleutbildning inom samma område. Läs mer under rubriken Behörighet samt Vanliga frågor och svar nedan.

Efter utbildningen

På fjorton veckor får du bygga på dina kunskaper och erfarenhet för att fullt ut kunna bedriva koncept- och produktutvecklingsarbete för digitala event inom besöksnäringen med syfte att skapa ökad kundnytta och lönsamhet.

Digitalisering av besöksnäringstjänster är viktigt för att näringen ska kunna hantera produkter, bokningar och flöden i en snabbt föränderlig värld. Genom att ställa om och utveckla eller skapa nya digitala event kan verksamheter inom besöksnäringen nå nya målgrupper och generera fler intäktskällor.

Efter utbildningen kommer du kunna arbeta med koncept- och produktutvecklingsarbete för digitala event syfte att skapa ökad kundnytta och lönsamhet.


Hur funkar det att läsa på distans?

 • Undervisningen startar med att du går igenom inspelat material från lärare ​
 • Du får instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter som ska lösas antingen individuellt eller i grupp ​
 • Du träffar övriga kursdeltagare i ett live-forum för att dyka djupare i vissa utvalda ämnen och diskutera de mest aktuella frågorna. Dessa spelas in och går att titta på i efterhand.

Varför välja IHM?

På IHM lär du dig tänka affärsmässigt och får en stabil grund och en självsäkerhet i affärssammanhang genom verklighetsnära pedagogik och praktisk träning. Våra föreläsare och övningscase kommer direkt från näringslivet och du får möjlighet att knyta kontakter som kan bli avgörande för din framtid.


Kurser

 • Digital marknadsföring, 25 YHP
  • Digitala kanaler – ekosystemet, marknadskommunikation och beteenden
  • Marknadsföring – kundresan, köpprocessen, målgrupper, branding vs perfomance, ägd-förtjänad-köpt kommunikation, reklam, medieval och medieplanering, etc.
  • SEO
  • Google Ads och SEM
  • Content marketing, Influencer marketing & Paid Social
 • Digital transformation och affärsmannaskap, 20 YHP
  • Affärsidé och affärsmodeller
  • Centrala teorier, modeller och begrepp inom affärsmodellering, försäljning och marknadsföring
  • Kundförståelse
  • Säljprocessen
  • Marknadsmix
  • Den digitala transformationen inom besöksnäringen
  • Digitala trender
 • Business innovation digitala möten och upplevelser, 25 YHP
  • Affärsmodellering.
  • Systematisk affärsutveckling och innovation av digitala produkter inom event och besöksnäringen.
  • Verktyg och modeller för konceptutveckling – idégenerering, förändringsstrategier och handlingsplan.
  • Produkt- och tjänstedesign.
  • Budgetering och prissättning.
  • Lönsamhetsberäkningar med hänsyn till kundbehov och kundnytta.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.


 

Behörighet

För att ansöka krävs det att du har:

 • Grundläggande behörighet - slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet från marknad, ekonomi och/eller försäljning inom besöksnäringen.
 • Alternativt examen från tvåårig yrkeshögskoleutbildning inriktad mot besöksnäringen, eller motsvarande.

*Deltid omräknas till heltid

REELL KOMPETENS
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Mer information om reell kompetens.


Ansökan

Du gör ansökan via yh-antagning.se. Tänk på att du behöver bifoga dina gymnasiebetyg och intyg eller betyg som styrker arbetslivserfarenhet eller relevanta studier i din ansökan. 

Vid fler behöriga sökande än antal platser gör vi ett urval baserat på antal år i relevanta studier och antal år relevant arbetslivserfarenhet. Skicka därför in alla intyg och betyg som du har för att öka din chans att bli antagen. 

Fler tips på hur du ökar dina chanser att bli antagen hittar du här


Vanliga frågor och svar

Q: Vem riktar sig utbildningen till?
A: Till dig som har varit delaktig i att ta fram, sälja och/eller marknadsföra en produkt inom eventindustrin alt. har en bakgrund inom affärsutveckling. Utbildningen passar t.ex. dig som driver en mindre verksamhet. 

Q: Hur styrker jag min arbetslivserfarenhet?
A: Det finns flera sätt men det måste tydligt framgå hur länge du har varit på arbetsplatsen och titel (t.ex. eventkoordinator). Om det inte tydligt framgår i din titel att du har jobbat med marknadsföring behöver du ett intyg som styrker det. Ibland kan det vara svårt att få fram intyg från arbetsgivare, då kan anställningsavtal och lönespecifikation intyga hur länge du varit på din arbetsplats. Tänk på att det måste framgå vad du har jobbat med om det inte är tydligt i din roll.

Q: Hur gör jag om jag saknar behörighet eller inte hittar mina gymnasiebetyg?
A: Om du till exempel saknar dina gymnasiebetyg kan du bli behörig genom reell kompetens. Det vill säga vi tittar på hela din samlade kompetens inklusive arbetslivserfarenhet, föreningsverksamhet och andra erfarenheter som du har samlat på dig genom livet. Läs mer om reell kompetens

Q: Hur gör jag om jag har ett annat format på gymnasiebetyget eller ett äldre betyg?
A: Vi använder oss av en bedömningshandbok framtagen av Universitets- och högskolerådet (UHR ) och en handbok för tillträde som Myndigheten för yrkeshögskolan har tagit fram. Med hjälp av dessa underlag kan vi göra behörighetsbedömningar av de flesta olika betygstyperna som exempelvis avgångsbetyg, mellanårsbetyg, slutbetyg, folkhögskolebetyg och komvux.

Q: Hur gör jag om jag har en utländsk gymnasieutbildning?
A: Vi kan granska och bedöma dina utländska gymnasiebetyg, för att avgöra om de möter grundläggande och särskilda förkunskapskrav inom utbildningen. Genom bedömningshandboken från Universitets- och högskolerådet (UHR) kan vi tolka en hel del utländska gymnasiebetyg. Om du har en översättning eller validering från UHR så bifoga den.

Q: Hur gör ni urval om det är fler behöriga sökande än vad det finns platser?
A: Urvalet baseras på antal år som du har jobbat heltid inom ett relevant område upp till fem år, det vill säga det samma som krävs för att bli behörig samt antal år i relevant utbildning. För att öka din chans att bli antagen kan du därför bifoga arbetsintyg och/eller betyg från utbildning. Tänk även här på att det tydligt måste framgå vad du har jobbat med för att vi ska kunna ta med den i bedömningen.

Q: Jag har en examen som Marknadsekonom DIHM, är jag behörig att söka?
A: Det är inte en helt lätt fråga att svara på, det beror på när du läste den och vilka kurser den har innehållit. Skicka in dina kurscertifikat så återkopplar vi om det är någonting som saknas.

Q: Jag driver eget företag, vad gäller för mig?
A: För dig som driver, eller har drivit, eget företag krävs ett intyg från tredje part; t.ex. delägare, medarbetare, styrelsemedlem eller revisor. I intyget behöver din yrkesroll framgå, hur länge (start- och slutdatum) och i vilken omfattning du har arbetat. Intyget måste vara signerat. 

Intresseanmälan

YH-myndigheten beviljar nya starter tidigast hösten 2021. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.
Skicka intresseanmälan
Skicka intresseanmälan Skicka intresseanmälan

Är du behörig?

För att studera den här utbildningen krävs:

 • Grundläggande behörighet
 • Minst två års arbetslivserfarenhet från marknad, ekonomi och/eller försäljning inom besöksnäring
 • Alternativt examen från tvåårig yrkeshögskoleutbildning inriktad mot besöksnäring, eller motsvarande

Läs mer under rubriken Behörighet.

Har du frågor?

Fyll i kontaktformuläret eller maila oss på yh@ihm.se

image

Digitala events är här för att stanna

År 2019 var den svenska eventbranschen på stark frammarsch men med corona-pandemin stannade allt. Vad sker härnäst?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med erbjudanden, lästips, seminarier, webinars och mycket mer.

Relaterade utbildningar

Marknadsföring

Konceptutvecklare event & besöksnäring

Heltidsstudier, 80 veckor

Marknadsföring

Digital Marketing Specialist

Heltidsstudier, 80 veckor

Marknadsföring

Digital Analytics – Conversion & Visualization

Nyhet! Distans, halvfart 12 veckor

;