Hoppa till innehåll

YH-utbildning Digital Analytics Specialist

Denna utbildning hette tidigare Digital Marketing & Sales Analytics. Vill du jobba med webbanalys, konverteringsoptimering och digital marknadsföring? Företag letar expertkompetens som kan driva, analysera, konvertera och optimera trafik för ökad lönsamhet och försäljning. Är det du?

Behörighet och ansökan

Grundläggande behörighet

Slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.

Särskilda förkunskaper

Betyg E/Godkänt i:

  • Engelska 6 (Engelska B)
  • Matematik 2 (Matematik B)

Utöver det krävs godkänt i en av dessa kurser:

  • Webbutveckling
  • Företagsekonomi 1 (Företagsekonomi A + B)
  • Medier, samhälle och kommunikation 1

Komplett ansökan

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

  • Gymnasiebetyg

Viktiga datum

  • 12/2: Ansökan till höstens starter 2020 öppnar
  • 4/5: Ansökan till höstens starter 2020 stänger
  • Fler viktiga datum hittar du på länken nedan

Läs mer om ansökan och antagning här.


Reell kompetens

Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Läs mer om reell kompetens


Urvalstest

Med anledning av COVID-19 (Coronaviruset) har IHM Business School tagit beslutet att inte genomföra urvalstest för denna ansökningsomgång. Vi kommer istället att genomföra urvalsprocessen baserat på snittbetyg. Mer information kan du hitta när du loggar in på din ansökan på yh-antagning.se


SeQF

Utbildningen är godkänd för SeQF nivå 5 vilket innebär att en examen är översättningsbar för europeiska lärosäten och europeisk arbetsmarknad enligt europeiska unionens utbildnings ramverk EQF: Läs mer om SeQF här.


Intresseanmälan

Ansökan är stängd. Gör en intresseanmälan så håller vid dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan
Skicka intresseanmälan Skicka intresseanmälan

HAR DU FRÅGOR?

Fyll i kontaktformuläret eller maila oss på yh@ihm.se

image

Dagens konsumenter förväntar sig relevant och kvalitativ kommunikation

Magnus Äng är en visionär som drivs av att tidigt upptäcka trender inom digital teknik och applicera dem i sina bolag. Han var med och tog fram YH-utbildningen Digital Marketing & Sales Analytics, och är även lärare på densamma.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med erbjudanden, lästips, seminarier, webinars och mycket mer.

;