Hoppa till innehåll
None None 03/14/2023, 09:14 5f89e72c-01f3-4761-8284-aea6bff43597
hero1
Alla utbildningar/

Svåra samtal

Förbättra förmågan att hantera svåra samtal som ledare

Det kan vara svårt att veta hur man som ledare ska hantera svåra samtal med anställda. I denna kurs får du strategier hur man hanterar känslomässigt laddade situationer i arbetet och metoder för hur du bemästrar motgång och konflikter som kan uppstå under svåra samtal.

AdobeStock_278752937 (2).jpeg

hur gör jag för att det svåra samtalet skall leda till något bra?

Att hantera ett svårt samtal är inte en enskild insats utan en process.

Under utbildningen kommer du lära dig förstå och hantera den här processen och dess beståndsdelar, för att ta fram receptet som omformar svåra situationer på arbetsplatsen till något bra.

För vem passar utbildningen?

Svåra samtal passar dig som har varit ledare ett tag och vill fylla på med kunskap och mod för att bli en ännu bättre ledare. Du kanske har en utmanande situation på arbetet eller ser att en sådan är på väg och vill bli bättre på att vara tydlig och konstruktiv. Utbildningen är till för dig som vill hitta verktyg för att bli modigare i vardagen.

Resultat

Efter utbildningen kommer du tillskansat dig konkreta verktyg och kunskaper som gör dig säkrare i din roll som ledare för att förbereda, genomföra och följa upp ett utmanade samtal.

 • Hur påverkas jag och hur blir jag själv påverkad i kommunikation med andra? 
 • Så förbereder, genomför och följer du upp det svåra samtalet
 • Så hanterar du reaktioner och känslor - och skiljer på besvärliga beteenden vs besvärliga personer
 • Att ge feedback och bidra till den andras utveckling

Anmälan

Betala direkt:
Summa:
12.900 kr
Moms:
(exkl. moms)
Anmäl deltagare

Utbildningens slutliga pris kan komma att förändras i kassan beroende på eventuella rabatter, moms och anmälningsavgifter.

Ort och startdatum

Distans

 • 11 maj 2023

Omfattning

Utbildningen sträcker sig över 3 halvdagar, mellan 08:30 och 12:30 och genomförs på distans

Kurstillfällen

11, 12 och 25 maj 2023

Delbetalning

Vill du delbetala din utbildning?

Läs mer om Wasa kredit

Kontakta gärna mig

Jag svarar på dina frågor och guidar dig till den utbildning som bäst matchar dina behov.

Petter-Lövbom-rund-500x500ljusad.jpg

Petter Lövbom
Affärsutvecklare
Telefon: 0726-604298
E-post: petter.lovbom@ihm.se

Utbildningens upplägg

Utbildningen genomförs under 3 halvdagar via Zoom.

Under dessa tillfällen kommer vi blanda teori, övningar och reflektion - och det kommer krävas ett aktivt deltagande från dig under hela utbildningen.

De första två lektionsdagarna kommer genomföras direkt efter varandra för att skapa en förtroendefull miljö och komma in i tänket. Den sista lektionsdagen kommer genomföras ett par veckor efter de två första, vilket ger dig tid för reflektion samt arbete med eget case.

Utbildningen delas in i följande områden:

 • Vad är svåra samtal?
 • Kommunikationen, grunden till ett bra samtal
 • Det svåra samtalet, processen
 • Konflikter, en typ av svårt samtal
 • Förebygga konflikter
 • Hantera konflikter
 • Feedback
 • Lyssnandet

Mellan tillfällena kommer du få arbeta på ett eget case från din vardag. Du kommer också kunna dra lärdomar från alla i gruppen när vi delar med oss och reflekterar över goda och sämre erfarenheter från svåra samtal.

Inför utbildningen kommer vi också be om dig berätta om dina förväntningar och beskriva ett område där just du vill bli modigare.

Lärare

Kontaktuppgifter till Annika Stålhandske

Annika Stålhandske har mer än 20 års erfarenhet som ledare och chef. Annika har lett team om fem upp till 800 kollegor. Under åren som ledare har hon fått träna på olika typer av svåra samtal och konflikter. Det kommer hon bjuda på när ni träffas, både sådant som blev riktigt bra och sådant som inte blev så bra. Vilket våra deltagare brukar ge positiv feedback på. Annika är utbildat civilingenjör och har under åren arbetat framför allt inom operativ verksamhet, leverans, logistik, produktion, utveckling och marknad. Sedan 2019 driver hon bolaget Growing Leaders tillsammans med Emelie Palmér och tillsammans har de utbildat över 2 000 ledare.

Har du några frågor?

image
image

Vanliga frågor och svar

Vi har filmat de vanligaste frågorna kring våra öppna utbildningar inom Business Professional - inkluderat specifika frågeställningar kring DIHM-utbildningarna.

image

Vill du företagsanpassa utbildningen?

Vill du anpassa utbildningen till att matcha ditt företags förutsättningar? Prata med våra affärsutvecklare så hjälper de till att skapa det upplägg ni vill ha.