Hoppa till innehåll

YH-utbildning Säljare B2B

Vill du vässa din förmåga att skapa affärsrelationer i en digital värld? Detta är en kvalificerad utbildning som ger dig kompetens inom digital försäljning, marknadsföring och ekonomi samt förmågan att bygga långsiktiga affärsrelationer som skapar kundvärde.

Behörighet och ansökan

Grundläggande behörighet

Slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.

Komplett ansökan

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

  • Gymnasiebetyg

VIKTIGA DATUM

  • 21/8: Ansökan till vårens starter öppnar
  • 28/10: Ansökan stänger
  • 11/11: Sista dag för komplettering
  • 12/12: Antagningsbesked lämnas ut
  • Januari 2020: Utbildningen börjar

Läs mer om ansökan och antagning här.


Reell kompetens

Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Läs mer om reell kompetens


Urvalstest

När du skickat in din ansökan kommer du bli inbjuden till skriftliga urvalstester. Urvalstestet består av frågor i svenska och matematik (nivån motsvarar grundläggande behörighet på gymnasiet). Testet ser likadant ut för alla sökande oavsett sökt utbildning. Poängen du får på urvalstesterna ligger till grund för urvalet och hur du rangordnas för att bli antagen till utbildningen. Testerna genomförs på IHM:s lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Urvalstesten genomförs digitalt med hjälp av provplattformen DigiExam. Inför att du ska skriva ditt urvalstest kan det vara bra om du redan har laddat ned programvaran på din dator.

Här kan du läsa mer om Digiexam och ladda ner applikationen.


SeQF

Utbildningen är godkänd för SeQF nivå 5 vilket innebär att en examen är översättningsbar för europeiska lärosäten och europeisk arbetsmarknad enligt europeiska unionens utbildnings ramverk EQF: Läs mer om SeQF här.


Ansökan

Ansökan är öppen! Ansök senast 28 oktober.

När du ansöker kommer du att omdirigeras till yh-antagning.se.

Ansök här

Har du frågor?

Maila gärna på info@ihm.se eller boka tid för rådgivning i kalendern.

image

IHM som karriärväxlare

YH-utbildningen på IHM inom B2B-försäljning gav Linda en rivstart i karriären och har tagit henne hela vägen till rollen som filialchef på Stena Stål. Varför välja en karriär inom B2B-försäljning? Hör henne berätta här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med erbjudanden, lästips, seminarier, webinars och mycket mer.