Hoppa till innehåll

YH-utbildning Public Bid Manager, distans

Vill du bli specialist på att göra affärer med offentlig sektor? All försäljning till stat, kommun och landsting sker via upphandling. Som Public Bid Manager blir du specialist på anbudsarbete och försäljning till offentlig sektor - ett ansvarsfullt arbete med affärsmässigt helhetsansvar.

Sagt om

Kontaktuppgifter till Sören Fritzner

Roll: Affärsutvecklare, Chas Visual Management

”Det finns definitivt brist på kompetens inom Public Bid i Sverige, och de som kan yrket är eftertraktade på arbetsmarknaden. Gillar man att arbeta med väldigt stora kunder och att vinna, så är det här ett riktigt, riktigt roligt jobb.”

Kontaktuppgifter till Tobias Wernius

Roll: grundare SpeakUp

Hur viktig är kunskap inom offentlig verksamhet och offentlig upphandling för ett företag som ditt? – Det är jätteviktigt att veta hur allting fungerar, och många företag har massor nya idéer som offentlig verksamhet borde kunna ta del av. Det är många start-up bolag som arbetar med sociala innovationer där kunderna finns inom offentligheten. Det finns olika gränser för när det ska bli offentlig upphandling beroende på vad man säljer för någonting, så det är viktigt att känna till reglerna och vem man ska kontakta. Företagen själva kanske inte har den kunskap om hur det fungerar med offentlig upphandling, men man behöver den kompetensen. Annars kanske man inte törs kontakta kommunerna utan satsar istället på vanlig företagsamhet som man redan känner till.

Kontaktuppgifter till Charlotte Andersson

Roll: Regional upphandlingsstrateg, Atea

“Med tanke på den enormt stora mängd pengar som offentlig upphandling omsätter i Sverige årligen och avsaknaden av en heltäckande utbildning för anbudsgivare så anser jag denna utbildning vara både nödvändig och viktig.”

Kontaktuppgifter till Pär Åström

Roll: Key Account Manager, EFG

“Offentlig verksamhet köper varor och tjänster för 600–900 miljarder per år. Detta gör att företagen som vill agera på denna marknad behöver fler kompetenta medarbetare.”

Kontaktuppgifter till Stefan Carell

Roll: Försäljningsdirektör, Martin Servera

“Ditt finns ingen skräddarsydd utbildning idag som matchar det behov som finns kring säljare för de offentliga affärerna, en affär olik de flesta andra affärer.”

Ansökan

Ansökan är öppen! Ansök senast 3 maj.

När du ansöker kommer du att omdirigeras till yh-antagning.se.

Ansök här
Ansök här Ansök här
;