Hoppa till innehåll

YH-utbildning Ekonomi & redovisningskonsult

Vill du kunna ta ett affärsmässigt helhetsansvar för redovisningsarbetet på en ekonomiavdelning eller en redovisningsbyrå? Digitaliseringen inom ekonomiområdet medför att rutinmässiga arbetsuppgifter håller på att automatiseras och mer fokus läggs på analys och rådgivning.

Sagt om

Kontaktuppgifter till Florentina Grigore

Roll: Redovisningskonsult på Brändén Redovisning AB, fd IHM-student

Jag använder i princip allt jag har lärt mig från skolan i mitt arbete idag, när jag ser olika situationer som dyker upp så minns jag vad vi gjorde i skolan. Kunskaperna var precis rätt för det jag gör idag så jag kände mig verkligen förberedd för jobbet när jag tog examen.

Kontaktuppgifter till Helén Henriksson

Roll: Redovisningskonsult på Pragati och fd IHM-student

Hur skulle du beskriva ditt arbete som redovisningskonsult idag? – Det är allt från att analysera siffror till att ta små och stora beslut för våra kunder, ska vi hyra någonting, ska vi leasa någonting, ska vi anställa en till person. Vi har ett stort ansvar mot våra kunder och då räcker det inte med att jag bara sitter och bokför, utan jag måste förstå kundens helhet för att kunna avancera mot samma mål som de har.

Kontaktuppgifter till Annette Pietrzak Lindholm

Roll: Student på Ekonomi- och redovisningskonsult

Jag har under flera år intresserat mig för ekonomi, vilket b.la. lett till olika ekonomiska poster inom styrelser jag suttit i. Jag har även hjälpt till med löpande bokföring i ett mindre företag på min fritid. I mitt tidigare jobb som koordinator handlade en stor del om att se hela bilden, det stora sammanhanget och där tyckte jag att jag saknade ekonomisk kompetens. Till slut kom jag till en punkt att jag kände ”nu eller aldrig”. Jag valde IHM därför att skolan har ett bra rykte bland både företagare och studenter som en bra och seriös skola. Då jag utbildas inom ett bristyrke är jag heller inte orolig att stå utan jobb när jag går ut.

Kontaktuppgifter till KARIN LINGSELL

Roll: Redovisningskonsult, Aspia (f d PWC)

För oss har LIA varit bra och en viktig rekryteringskanal. Målet för oss när vi tar emot en studerande på LIA är att personen skall få utföra så många olika arbetsuppgifter som möjligt med bra coachning. Det slutgiltiga målet är att det ska bli en anställning om allt fungerat bra.

Kontaktuppgifter till Mikael Nodlycke

Roll: Lärare, IHM

Arbetsmarknaden ser mycket bra ut. Sedan den avskaffade revisionsplikten har behovet av kvalificerade redovisningskonsulter ökat konstant, och det finns inga tecken på att detta skall minska; snarare tvärtom. Företag väljer i allt högre grad bort revision och trenden ökar. Bland nystartade företag väljer 75 % bort revision, men behovet av kvalificerad hjälp inom ekonomiområdet är fortfarande enormt. Branschens framtidsprognos nämner även en kraftig ökning av efterfrågan på kvalificerade rådgivningstjänster inom ekonomiområdet. Detta medför att yrket definitivt kan ses som ett framtidsyrke och att löneutvecklingen för kvalificerade ekonomi- och redovisningskonsulter är mycket positiv.

Kontaktuppgifter till NADIA AMINE RACHDI

Roll: Konsult Inhouse, fd IHM-student

"Det bästa med IHM är blandningen av teori och praktik, man växlar och lär sig både och. På universitet är det bara teori. Jag har också lärt mig väldigt mycket från praktiken, då jag har fått prova på att jobba på både stora och små företag." Direkt efter utbildningen fick hon ett vikariat på Fritidsresor, och under hösten är hon på Boomerangs ekonomiavdelning där hon sköter den löpande redovisningen. Ett uppdrag som hon fått som konsult via Inhouse.

Kontaktuppgifter till Jenny Lundqvist

Roll: VD, My Controller

Vi på MyController tycker det är viktigt att få påverka utbildningen av framtida redovisningskonsulter och komma med feedback om hur marknaden ser ut och vilken kompetens som kommer att krävas i framtiden. Därför har vi valt att ha en representant med i ledningsgruppen för utbildningen till Ekonomi- och redovisningskonsult på IHM. Vi tar emot studerande på LIA och har ett flertal anställda idag som kommit in via LIA.

Kontaktuppgifter till Fredrik Saarela

Roll: Head of Customer Success, SpeedLedger

Jag ville lägga grunden för att kunna ha en ledande position med god kunskap att driva bolag från insidan så valet föll på Redovisningsekonom hos IHM Business School. Efter vi tog examen började jag arbeta på heltid hos SpeedLedger som Customer Success Agent och efter ca 2 år blev jag utbildningsansvarig för alla nya som började hos oss på Customer Success. Efter ytterligare 1–2 år ville jag bygga vidare på min pedagogik och ha en ledande position i bolaget, en position som Customer Success Manager öppnade sig. Sedan början av 2019 är jag helt ansvarig som Head of Customer Success. Jag engagerar mig numera i utbildningens ledningsgrupp för att jag känner att jag vill ge tillbaka till en utbildning som gett mig de förutsättningar jag har idag. Vi på SpeedLedger försöker engagera oss så mycket vi kan i utbildningen genom LIA och gästföreläsningar. Vi har även anställt praktikanter efter deras examen.

Kontaktuppgifter till Alexander Pärleros

Roll: Entreprenör och grundare av Framgångspodden

IHM har gett mig en bred bas att stå på, så att jag känner en säkerhet. En bra utmaning som gav mig den kunskap jag behövde för att bli en starkare affärsman och kunna fatta rätt beslut. Jag fick med mig mycket kunskaper att använda direkt i mitt yrkesliv och det var mycket som kompletterade det jag redan kunde. Jag gick från att vara säljare till att våga bli VD.

Ansökan

Ansökan är öppen! Ansök senast 4 maj.

När du ansöker kommer du att omdirigeras till yh-antagning.se.

Ansök här
Ansök här Ansök här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med erbjudanden, lästips, seminarier, webinars och mycket mer.